torstai 27. huhtikuuta 2017

Viimeinen ilta Fournilla

Olimme menossa Nikos-tavernaan syömään illalla. Aurinko lämmitti vielä rannalla. Pysähdyimme matkalla "pappabaariin" ja kuinkas sitten kävikään...
Juttua meillä kahdella taas riitti ensin yksien verran, ouzo ja olut siis.
Isäntä oli kuin pikkuinen tonttu, ihana sirkkusilmä pappa. Kun hän kulki , hänen kenkänsä kuulostivat ihan aamutossuilta. Voi, miten kodikasta! Juomien kanssa hän toi pieniä lautasia, joilla oli erilaisia alkupaloja vihanneksia, makkarapaloja, juustokuutioita, mustekalaa eri muodoissa ja kaikkia en edes tunnistanut.
Otimme sitten toisetkin juomat ja taas isäntä toi uudet mezet, jotka olivat herkullisia.
Tummahiuksisia lapsia ilmestyi iso lauma hiekkarannalle leikkimään. Nuori pari esitteli uutta vauvaansa kyläläisille iltakävelyllään. Nuori isä vei vauvan viereiseen pappaouzeriaankin sylissään näytille. Kylän väkeä kulki paljon iltakävelyllään ja turistejakin näkyi. Aurinko oli jo laskenut.
Huomasimme, että ei ollut yhtään nälkä joten otetaanpa kolmas kierros ja mennään Nikos-tavernaan vasta huomenna lounaalle. Nythän on Fournin läksiäisilta! Jamas!
Keskimmäisellä lautasella olevaa ruokaa emme tunnistaneet. Sanakirjan avulla selvisi sen olevan rapua. 


Lasku oli yllätys. 3 ouzoa ja 3 Fixiä maksoi 9 €!
Paikan nimi kuitissa on ΚΑΡΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ, Karlas Nikolaos snack bar.Myöhemmin näin ulkona kyltin, paikan nimi on Meltemi.
Huomenna me  lähdemme täältä Ikarialle  samalla isolla laivalla, jolla tulimmekin. Laiva lähtee klo 15 ja lippu maksoi 7 €. 
Tuntuu haikealta lähteä täältä. 
Palaamme tänne kyllä vielä joskus...

1 kommentti:

  1. No on teillä ollut herkkuilta! Kuulostaa ihanalta tuo leppoisuus ja isännän tassuttelu. Varmaan näihin aikoihin jokainen matkailija otetaan onnellisina vastaan, parasta filoxeniaa kyllä saatte osaksenne ;-)!

    VastaaPoista