maanantai 24. huhtikuuta 2017

Maanantai Fournilla

Aamulla oli meri ihan tyyni. Yöllä aallot kohisivat rantaan niin, että äänet kuuluivat 1. kertaa ihan sänkyyni asti tuutulauluna.
Milla kävi jo ennen tämän kuvan ottamista eli klo 8:aa uimassa. Vesi on 16-asteista.

 Kävimme vähän aamiaistarvikkeita ostamassa kaupoissa ja leipomossa. Apteekista 20 tbl Paracetamol 500 mg 80  senttiä.
Eipä ollut ruuhkaa pääkadulla nytkään arkena.




Rannalla oli niin kesäistä ja lämmintä, että minäkin kastauduin meressä. Ihanan rauhallista siinä nauttia. Rantapetejä, suihkuja,  musiikkia, liikenteen melua tai kaupustelijoita emme rannalla  tarvitse. Olipa mukavaa. Harmitti niiden puolesta, jotka juuri nyt ovat reissuillaan joutuneet palelemaan!
Lounaaksi kävimme sitten syömässä girospitat.
Oli aurinkoinen ja lämmin päivä. Kylä on pieni ja tunnelma täällä kodikas. Kaupat ovat pieniä ja ahtaita ja tavaravalikoima mielenkiintoinen. Tavallisessa supermarketissa on oven sisäpuolelle ripustettu myös tyylikäs villatakki, ja 2 neulepuseroa myyntiin. Kellosepällä on oma liike. Pienemmän tavernan, jossa kävimme giroksilla, isäntä korjailee pääkadulla romuaan, joka  muistuttaa vanhaa mopoautoa. Hänellä on paljon liharuokia tarjolla, esim. vuohenlihaa ( katsiki), mutta ei muuta kalaa kuin säilykkeitä. Suurin taverna Nikos ammottaa vielä tyhjyyttään, olimme illalla ainoat asiakkaat. Isäntä palveli meitä ja lähti sitten syödessämme pois noin vain. Nauroimmekin, että hän sai tarpeekseen ja päätti lähteä kotiinsa! Ei sentään, kyllä nän takaisin tuli , emäntä kai patisti hommiinsa...Tarjolla oli 5 lajia lämmintä ruokaa vitriinissä ja Millalle paistettiin kaloja.
Gemistaa eli täytetyt paprikat, pinaattiriisi, fava, fetapiirakat isännältä, paistetut kalat.

1 kommentti: