lauantai 29. huhtikuuta 2017

Lauantai 29.4.

Tänään on tarkoituksemme lähteä taksilla saarta katsomaan edes vähän. Aurinko tuntui lämmittävän jo ennen klo 7:ää, jolloin heräsin.
Illalla kävimme kreikkalaista salaattia ja briamia (kasvispata) syömässä.
Lapsien iloiset äänet kiirivät pitkin keskustan kujia ja aukioita. Pimeässä illassa pienet pojat pyöräilivät tuhatta ja sataa ympäriinsä , ihme etteivät taaperoikäiset jääneet alle. Ainakin jokin meikäläisten 10 tikkua laudalla -leikki oli lapsilaumalla menossa ja se jatkui vielä klo 22.30 jolloin me suomalaiset lähdimme jo nukkumaan.
Suomessa tehtäisiin lastensuojeluilmoituksia, jos  lapset noin myöhään ulkona olisivat!
Mitään iltakävelylle, voltalle, näyttäytymään menoa paremmissa vaatteissa ei ainakaan eilen täällä ollut. Miehiä oli iso ryhmä seuraamassa tv:stä urheilua. Jokunen lapsiperhe oli syömässä. Ei näkynyt pyhävaatteita kenelläkään.  Onkohan sitä perinteikästä voltailua täällä tänään lauantainakaan?
Ostin kevyen taskulampun koska tie hotellille oli paikoitellen pilkkopimeä ja asfaltti kuoppainen. Ei olisi mukavaa jalkojaan nyrjäytellä reissulla. Lamppuni taisi herättää hilpeyttä vanhemmissa lapsissa, jotka tulivat minua, tätiä vastaan.
Vapuksi on nuorten neitojen tapana tehdä Kreikassa seppele kotinsa oveen. Tämä kuva on viime vapulta Peloponnesoksen Koronista. Saako täti-ikäinenkin tehdä kukkaseppeleen? Minä ainakin tein edellisvappuna Agia Annan rannalla Naxoksella ja aion tehdä nytkin kunhan kukkia löydän täällä muualta kuin ihmisten pihoilta. Kalastajalanka on visusti mukana. Sitä tarvitsen myös Kreikan lippuni kiinnittämisiin milloin minkin kotini parvekkeelle.

2 kommenttia:

  1. Oi sä olit Koronissa viime vappuna! Itse en ole tainnut olla koskaan juuri vappuna Kreikassa, vaikka usein toukokuussa kyllä. Ihania nuo kukkakranssit! Iloista vappua, kuohukoon viini, täällä juodaan vain itse tehtyä simaa ;-)!

    VastaaPoista
  2. Kyllä sima on hyvää, juuri se itse tehty. Voisivat minusta myydä yhdistykset yms. simaa ja tippaleipiä ja ansaita rahaa toimintaan. Myös heliumpalloilla saisi hyvät tulot . Tässä ilmainen vihje hankintavastaaville tms. Viiniä tai ouzoa en ole täällä halunnut yhtään. Olut on poikaa, mutta siinäkin on rajansa. Humallumme tästä Kreikan kevään kukkaloistosta, merestä , ihmisistä , hyvästä ruoasta ja kaikesta muusta ihanuudesta .

    VastaaPoista