tiistai 18. huhtikuuta 2017

Arki alkaa tiistaina ...Lesboksella

Eilen vielä illalla sain  eräästä kreikkalaisesta  fb-ryhmästä vihjeen erikoisesta luostarista tällä saarella. Se sijaitsee Madamadoksessa. Vielä emme ole päättäneet, lähteäkö sinne, kun  suunta on tänään ihan eri eli Plomaria kohti.
Nyt onkin oltava liikenteessä entistä skarpimpi koska arki tuo varmasti tullessaan teille bussit, kuorma -ja roska-autot ja pyhien hiljaiselo on ohi!
Hotellimme isäntäperhe tulee vartavasten Kallonista tänne meidät hyvästelemään pian. Pitääkin koota tavarat kasaan jo pian. Niin, ja 1. ostos tänään on se yhä edelleen  puuttuva maantiekartta!
Matkaan lähdimme Plomaria kohti n. klo 11 ja perillä olimme n. klo 13.30. Ajoin rantatietä pitkin ja kävimme katsomassa tämän saaren viimeisen "kotimme" ( Gera's Olive Groven)  matkalla Peramassa.
Plomarin liikenne oli niin sekavaa, että vahingossa ajoin yksisuuntaista katua pitkän matkan väärään suuntaan. Tässä kohtaa en tajunnut katua yksisuuntaiseksi!

Hotelliimme ajoimme gps:n avustuksella ja sepä ohjasi meidät ihan järkyttäviin ylämäkiin enkä uskaltanut ajaa edes hotellin respalle asti. Jätin sen ajon suosiolla kesken ja pysäköin osittain nurmikolle kun en uskaltanut enää uuteen mäkeen lähteä ja päätin, että metriäkään en enää aja!






Hotellin naisväki ymmärsi vaikeuteni hyvin ja isäntä siirsi auton myöhemmin parkkipaikalle, jolle johti paljon helpompi ajoreitti toista kauttta.

Hotelli on erittäin siisti ja hieno. Uima-allas on jo käytössä eikä vesi ole liian kylmää.
Keskustasta , kun perille iltapäivällä  pääsimme ajon jälkeen, löysin vihdoin kirjakaupan ja sieltä kunnollisen kartan. Silloin löysimme poliisiasema-aukiolta ulkokahvila-kauppa-yhdistelmän, jossa nautimme pientä suolaista sopivasti , eli yhteisen mezen. Tavernoita näkyi vieri vieressä.
Illalla lähempänä rantaa  löytyi mukava taverna. Sieltä sain ihanaa juvetsia pitkästä aikaa ja nyt söin melkein kaiken. Emäntä on paikallinen ja miehensä tanskalainen. Oli hyvä ja viihtyisä taverna takkatulineen ja wifikin löytyi. Sen nimi oli Berdema (ΜΠΕΡΔΕΜΑ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti