tiistai 23. huhtikuuta 2019

23.4. tiistai

Kalimera Ateenasta.
Myöhään taas valvoin eikä nukahtaminen sujunut ilman korvatulppia. Onneksi on monenlaista pussukkaa tullut kerättyä reissuilla ja lääkepussukasta löytyi kunnolliset korvatulpat ihan kaksin kappalein.
Nyt pitäisi vielä ennen koulua poiketa kirjakaupassa. Myös posti on syytä tänään löytää jotta saan Butavate-voiteen  lähtemään vihdoin Suomeen .
Ylös petistä siis...
Aamiaisella ei ollut tänään montaakaan asiakasta klo 08: n aikaan. Ei jonoja . Voita tai margariinia ei ollut tänään. Ehdin hyvin.
Menin metrolla Viktorialle, mutta haluan myös oppia kulkemaan bussilla tuon välin koululle.
Tehokasta opiskelua oli myös tänään ja paljon läksyjä. Saa nähdä, miten ehdin tehdä ne ennen kuin olisi koulun ilmainen tavernailta tarjolla.
Kiire kyllä tuli. Kun tein läksyjä, tuli soitto respasta, että pitää vaihtaa teknisten ongelmien takia  toiseen huoneeseen 7. kerrokseen. Tein sen niin pitkin hampain, että vein vaaatehenkarit vaatteineen uuteen huoneeseen, eli nyt minulla on tuplasti henkareita. Äkkiä tein läksyt loppuun ja suihkun kautta selvisin ulos kadulle klo 20.40. Sain taksin lennosta, mutta pieleen meni...jatkuu myöhemmin.
Tavernan osoite oli Adrianou 9. Tiesin sen olevan lähellä Monastirakia ja että Plakalla ja Monastirakilla ei voi esim. juuri tällä kadulla ajaa autolla. Sanoin kuskille voivani kävellä Monastirakilta. Ja mitä tekee hän?! Kuskaa minut aivan tämän kadun alkupään tienoille, missä talonumerot olivat jotain 220! Ei edes ollut oikean kadun kohdalla, käski vaan kysellä neuvoa ihmisiltä. Katu on pitkä ja kävelemistä siis riitti ja kello tuli jo melkein 9 ja piti jo olla perillä. Kiroilin ääneen, kun niin harmitti. Pitkään pöytään oli jo rehtori asetellut ihmiset paikoilleen ja ainoa vapaa tuoli oli ihan vieraiden ihmisten vieressä. Kiinalaistyttö vaihtoi paikkaa ja pääsin omaan ryhmääni.
Tavernan katosta hohkasi kuumuutta yllemme siinä terassilla ja olin jo ennestään kuumissani. Ouzo tai tsipuro ( pontikka) eivät sovi minulle joten join vettä.
Ruoka oli paastoajan takia lihatonta. Horiatikia oli pieni kulhollinen ja sen tomaatit niitä mauttomia. Tomaatti-ja kesäkurpitsapullat O.K. ja friteeratut kesäkurpitsakiekot kaikkein parhaita. Jälkiruoka  oli sitä mannaryynistä tehtyä halvaa.
Valkoviini oli hyvää ja sitä otin varovasti. Kertoilin sitten pöydässä, miten olen  erehtynyt vuosien myötä ostoksissani, kun en ole osannut kieltä. ( voin ja viinietikkapullon osto).
Aika kului nopeasti. Hotellille lähdin metrolla.

2 kommenttia: