maanantai 29. huhtikuuta 2019

29.4. maanantai, 2. pääsiäispäivä Ateena


Tänään todella näkyy, että on pyhäpäivä. Alimmassa kuvassa näkyy, miten harvoja autojakaan on kadulla ja kaupat kiinni.
Muut ryhmästäni lentävät tänään päivällä 3 eri koneella Suomeen. Lähtivät klo 10 takseilla kentälle. Itse en noin pitkää matkaa taksilla tekisi kun bussillakin Syntagmalta pääsee ihan hyvin. En nykyään myöskään menisi kentälle  metrolla kun systeemi on muuttunut ja pitää vaihtaa junaa. Metrossa on myös varkaiden vuoksi oltava tarkkana ja usein joutuu seisomaan. Lentokenttäbussiin eivät varkaat tule.
Aamulla menin myöhään aamiaiselle. Sitä on klo 06.30 - 10.00. "Aina  sama" - valitusvirsi, jota näkee  fb: n kreikkaryhmissä , pätee täälläkin.  Ehkä hedelmät vaihtelevat sentään. On ollut siivutettuina banaania ja appelsiineja, erilaisia omenoita ja kiwejä. Tomaatit ovat mauttomia ja pavut haaleita. Leipäveitsiä on vain yksi, mutta leipälaatuja 3, myös tummempaa leipää.
En ollut ihan varma, ovatko vain turistikaupat tänään auki. En lähtenyt kaupungille vaan kirjoittelin sähköposteja ja lähettelin kuviani  face bookissa.
Klo 11 jälkeen lähdin uima-altaalle. Siellä ei ollut ketään, mutta baarin puolella oli ihmisiä ja jotkut tulivat katolle ottamaan valokuvia. Rantapetejä oli nyt iso pino. Etsin tuulensuojaista paikkaa ja siirryin tuulensuojaan sitä mukaa, kuin aurinko siirtyi.
Mielessäni tuhannet ajatukset ja suunnitelmat otin aurinkoa ja nautin. Myös kreikan verbien taivutuksia oli aikaa miettiä, ehkä olisi ollut hyvä myös olla uusi verbikirjani mukana. Hinta 8,60 € ja sivuja 384.  Itse en kirjakaupasta vielä ole mitään ostanut. Tämän toi ryhmäläiseni Soile, kiitos hänelle.

Tuuli tyyntyi ja välillä aurinko oli jo polttavan kuuma. Katsoin kelloa 14.15 ja jatkoin auringonottoa välillä altaassa käyden. Nyt vesi oli jo sopivaa kun se perjantaina oli todella kylmää.
Kun sitten iho jo kuumotti iltapäivällä, lähdin huoneeseen. Kävin suihkussa ja peilistä näkyi punainen naamani. Mitään aurinkosuojavoidetta tai after sunia minulla ei ole mukana, Korresin näytepakkauksetkin kaikki jotain ryppyvoiteita!
Myöhemmin päätin lähteä apteekkiin. Respan mies tarkisti päivystävän, kun niitä muuten on todella runsaasti joka puolella. Hän soitti apteekkiin, joka sijaitsee Akademia-kadulla. Kertoi myös, että Plakalla ovat turistikaupat auki, kaikki muut kaupat ovat tänään kiinni. Näin todella oli, totesin, kun ajoin jollakin bussilla vaan sen apteekin suuntaan. Bussi siirtyikin pian ajamaan Akademiaa pitkin. Ostin nyt myös 8 Butavatea, (5 vihreää ja 3 ruskeaa).
Päätin lähteä kiinalaiseen ravintolaan. Sen käyntikortin sain kiinalaiselta 17-vuotiaalta tytöltä, joka oli kieliryhmässäni. Vanhempansa omistavat ravintolan Ampelokipissa. Se on toinen niistä alueista joilta edellinen kreikan opettajani Kirsi neuvoi etsimään majapaikkaa kun etsin niitä ryhmäläisiäni varten.

Halusin nähdä uusia paikkoja ja ehkä myös seutuja, joihin seuraavilla reissuillani menen airbnb-asuntoihin asumaan. Hyppäsin seuraavaan kohdalle sattuvaan bussiin. Se ajoikin ihan uuteen paikkaan. Päädyin päätepysäkille jonkin suuren metsän laitaan. Taidan olla päätepysäkkifriikki...Kentältä saatava Ateenan paperikartta ei  ulotu sinne asti. Mielestäni Vyrona oli jokin alue, jonka läpi bussi ajoi. Katson nimet myöhemmin google mapsista, nyt kirjoitan tabletillani. Toim.  huom. Se oli Kesariani Vyrona forest, se paikka.
Bussi seisoi päätepysäkillä kauan. Otin hyödyn odotteluajasta ja laitoin sitä  uutta "palovammavoidetta" kasvoilleni. Suunnittelin matkaa ravintolaan. Päätin matkustaa jonkin suuren kadun varteen ja mennä sitten taksilla perille. Taksin otin lennosta. Kreikkalaispappa tuntui olevan ihan O.K. kuljettaja, mitä vielä. Onneksi minulla oli se kortti. Silti hän ei löytänyt numeroa 42 vaan ajoi minut jonnekin talon nro  97 kohdalle . Ei myöskään laillani pitänyt itsestäänselvyytenä, että parittomat numerot ovat toisella ja parilliset toisella puolella katua. Täällä on näköjään oikealla parilliset, Turussa vasemmalla. Mittari näytti jotain 3,70 € ja hän pyysi 5 €. No, sen olinkin aikonut antaa koska oli pyhäkin.
Olin tytölle viestittänyt mesessä, että menen taksilla ravintolaan. Siellä oli äiti työssä ja tilasin Pekingin ankkaa.
Pian tuli tyttökin sinne. Äiti ilmeisesti soitti. Juttelimme paljon, mutta hänen englantinsa on puutteellista. Kertoi Kiinasta ja Mongoliasta. Koulusta ja Kreikasta puhuimme paljon. Perhe oli juuri käynyt Santorinilla pikaisesti, laivalla meno ja lentäen paluu. En jaksanut kaikkea syödä, mutta hyvää ruoka oli! Tilasin laskun, mutta  se olikin perheen tarjoama ateria minulle! Dorean! Ilmainen! Otimme kuvia ja aloin tehdä lähtöä n. Klo 22. Tyttö neuvoi lyhyen reitin metroasema  Panormoulle. Muistaakseni yksi seuraavista asuinnoistani on juuri tämän aseman lähellä. Seutu näytti ihan kivalta, hyvä!
Syntagmalla vaihdoin Anthoupolin metroon ja pääsin Omonialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti