torstai 25. huhtikuuta 2019

25.4. torstai, viimeinen koulupäivä

Heräsin jo klo 05.
Aamiaiselta otin toisen leivän mukaani. Saa nähdä, meneekö se roskiin kuten usein käy.
Hississä oli ilmoitus pääsiäisaterioista hotellissa. Ei sellainen kyllä kiinnosta. Mieluummin etsin ulkoa jostain lammasta syödäkseni. Pitää vaan olla jo puolenpäivän jälkeen etsimässä. Muistan, miten Koronissa Peloponnesoksella oli lammas jo loppunut, kun menin paikalle iltapäivällä.
Tänään koulun jälkeen kokoonnumme illalla porukalla opiskelukaveri Eevan asuntoon Exarchian lähelle. Kivaa nähdä, millainen airbnb-asunto se on.  Vihdoin näen myös sitä aluetta.
Aika on tähän mennessä kulunut Viktorian puiston "jälki-istuinnoissa" 3-4:n opiskelukaverin kanssa. En ole vielä yhtään kaupungilla kierrellyt ja jo huomenna alkaa pääsiäisaika ja varmasti kaupunki hiljenee ja kaupat yms. ovat kiinni. No, eipä haittaa kun tulen jo toukokuussa uudelleen.
Menin sitten taas kouluun metrolla. Se on nopein. Halusin ottaa tabletilla kuvia kirjastamme vielä ennen oppituntien alkua.
Kyllä oli tehokasta opetusta ihan viimeisille iltapäivän minuuteille asti. Viimeksi vielä harjoittelimme jatkuvaa imperatiivia. Opettajamme Ελενι oli kyllä erittäin hyvä. Hänen työnsä muutti mielipiteeni tästä koulusta paljon entistä paremmaksi. Olinhan tässä koulussa viikon kesäkuussa ja kilpailevassa Omilon kielikoulussa samoin loka-marraskuussa viikon v. 2018 eli  viime vuonna.
Vielä oli pääsiäisohjelmaa ennen koulun loppumista, punaisten  kananmunien kolahduttamista  sanonnoin " Kristus nousi kuolleista. Totisesti nousi" meitä varten opetusmielessä näin etukäteen. Tarjolla oli  pääsiäispullaa ja pikkuleivän näköisiä rinkeleitä . Otin, mutta en syönyt.

Tässä kuvassa on koulun kunnianarvoisa rehtori.

Palautekaavakkeet piti vielä täyttää ja niin oli koulu päätöksessään.
Jälki-istuntoon tietysti Viktorialle aurinkoiselle terassille vielä kerran.
Jo klo 18 aikoihin oli ryhmämme menossa kalaravintolaan (Τράτα) ja n. klo 20 Eevan asunnolle. En syö kalaa eikä ollut edes salaatin verran nälkä joten en aikonutkaan syömään mennä. Mihin taas kaikki aika kului? Omonian lähellä olevasta kioskista ostin mukaani kylmät oluet. Hinta a' 1,60 € kun hotellin viereisessä huivipäisten naisten kaupassa hinta on 4 €! Tämän  kioskin setä oli ihan mahdottoman kova juttelija. Hän ihmetteli kreikkaani ja kysymyksiä kysymyksen perään riitti. Ei millään uskonut, että minusta talvella palelisin kreikkalaisessa asunnossa. Juttua olisi riittänyt vaikka kuinka kauan.
Olin suunnitellut ottavani taksin Omonialta, pyytäväni kuljettajaa vähän kiertelemään Exarchian alueella niin, että  vihdoin aluetta näkisin. mutta pieleen meni suunnitteluni. Sanoin kalaravintolan osoitteen Θεμιστοκλέους 8 ja kuljettaja sanoi, että ei  ole mitään järkeä sinne taksilla mennä. Neuvoi kävelyreittiä ja sanoi sen olevan lähellä. Luotin myös google mapsiin ja lähdin kulkemaan. 2 kertaa tarkistin poliisimiehiltä, että olen menossa oikeaan suuntaan. Löytyihän se sitten, mutta sight seeing jäi.
Matkalla asunnolle poikkesimme kirjakauppaan. Ainakin Hislopin ( ei suomennettu) kirja  löytyi 5 €:lla, kirjoja kreikan opiskeluun monia  ja Pikku prinssi. Itse en ostanut (vielä!) mitään.
Sitten se asunto! Valtavan iso, 3 sohvaa ja moderni divaani, pitkä parveke 2 ovella ja hienolla näköalalla, kiva makuuhuone, jossa myös työpöytä. Toinen työpöytä oli olohuoneessa. Pesukone, kunnon keittiö ja kuulemma erittäin tehokas netti! Hinta todella edullinen.
Juttua meillä riitti yli puolen yön ja minä lähdin viimeisenä n. klo 01.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti