sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Sunnuntai 21.4. Ateenaan Tinokselta

Nyt laukku kiinni, loput tavarat reppuun. Olisin kyllä viihtynyt pidempäänkin Tinoksella.
Emäntä kuljetti meidät satamaan. Siellä ei ollut minkäänlaista kahvilaa tai edes kioskia. Tuuli kuitenkin tyyntyi. Asteita vain 12. Laivojen aikataulut heittelivät 30 - 45 minuuttia. Millan laiva reippaasti myöhässä. Hän lähti Mykonoksen kautta Naxokselle 5 yöksi ja muuttaa sitten pitkäperjantaina Parokselle. Tapaamme sitten Ateenassa vapun aattona. Maaritinkin laiva Pireuksesta tuli myöhässä. Tapasimme pikaisesti portilla kun tietysti heidän emäntänsä oli autolla ryhmää vastassa.
Oma laivani tuli ajallaan. Cafeterian kahvi ja broilerileipä maistuivat.
Nukuin taas todella huonosti. Onko täysikuu tulossa vai mikä ihme valvottaa? Pitäisi nyt tutkia bussiaikatauluja Rafinasta lentokentälle tai Ateenaan, lukea oppikirjaa ja virkkaushommiakin olisi, mutta mitään ei jaksaisi.
Vähän aikaa opettelin kreikan verbejä ja sitten rupesin virkkaamaan. Se on rauhoittavaa puuhaa. Tein taas yhden valeampiaispesän.
Laiva viipyi kauan Androksen satamassa . Perillä Rafinassa sain klo 18 lähtevästä bussista vii eisen vapaan istumapaikan. Seurasin loppumatkan ajan google mapsista, missä mentiin . Otin taksin bussiasemalta.
Hotellista sain ilokseni huoneen 11. kerroksesta, kuten olin kirjoittanut toivovani. Liikenteen melu ei häiritsevästi ylös kuulu. Respan setä oli yhtä kiva kuin muistin. Selvisin kaikista asioista kreikalla hänen kanssaan, mikä tuntui kivalta. Ei tässä vuosikausia olla turhaan kieltä opeteltu!
Kioskilta hain muutaman Fixin ja niitä nauttien levitin tavaroitani ympäri huonetta. Vaatehenkareita on liian vähän eikä muita koukkuja seinissä kuin kylpyhuoneen pyyhekoukut! Olin kerännyt City Marketin eteisestä Turun Ravattulasta taas paljon henkareita matkalaukkuni pohjalle, mutta jätin niistä suurimman osan Tinoksen huoneeseen ajatellen, että kyllä näin isossa hotellissa tarpeeksi henkareita on. Ei ole! Virittelin henkareihin sitten käsilaukun, kassin, villatakin , toisen takin koska ei ole myöskään laskutilaa tavaroille tai tarpeeksi hyllyjä kaapissa. Haluan vaatteet roikkumaan jotta ne edes vähän oikenisivat. Tällaisenkin virityksen tein!
Tämä on sukuvika, äiti oli yhtä hoopo! Pyykkinarun vetäisin vaikka tämän ison huoneeni poikki jos olisi ne koukut, mihin narun sitoisi.   Tässä kuvia huoneestani





On vain 1 muovituoli eikä mitään sopivaa työpöytää jos esim. läksyjä alkaisin oikein urakalla tekemään. Ehkä en ala...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti