lauantai 20. huhtikuuta 2019

Lauantai 20.4.

Kalimera. Nyt puolipilvistä.
Tänään laivalipun osto, kirjeen vieminen postiin , kirkolle kiipeäminen ja putiikkikierroksia ainakin tiedossa.
Nukuin paremmin lisäpeiton kanssa eikä viileän kosteaan  huoneeseen  tee mieli peiton alta vielä nousta. En siis nouse.
Ei kyllä minusta olisi talvi-aikaan Kreikassa asujaksi! On tuo kostea viileys niin ikävän tuntuista. Se tunkeutuu ihan luihin ja ytimiin asti vaikka olen kehittänyt runsaat rasvakerrokset luideni ympärille. Palelin jo lapsuudessa oman osuuteni laitakaupungin hellahuoneessa, jos tässä  maailmassa jotain tasan jaetaan. Paitsi, ei jaeta!




Kirkossa kävimme ensin ja kiertelimme kaupoissa. Löysin (ja ostin) kivan puseron.
Aamiaiseksi juusto-kinkkupiirakka ja iso neskahvi rannan kahvilassa.  Maistui oikein hyvälle ja aurinko kuumotti tummia pitkiä housujani.
Posti oli suljettu, mutta laivalipun sain ostettua huomiseksi.
Kyseessä on Theologos-laiva klo 13.30 Rafinaan, hinta 27 €.
Pieni lepohetki huoneessa ja iltapäivällä lähdemme rannalle. Milla on taas jo monta kertaa uinut meressä Kreikassa.
Eipä tullut edes varpaiden kastamisesta meriveteen nyt mitään, saatikka uimisesta. Kuljimme kauemmas keskustasta ja tuuli joka suunnasta. Ei oikein suojaisaa poukamaa löytynyt mistään.
Luovutimme ja palasimme keskustaan.



Matkalla salaattitauko ja lämmittelyä tavernassa, jossa soi varmasti joku Minos-kokoelma-kasetti tai levy 90-luvulta, niin tuttuja ne laulut minulle olivat. Millalle ne olivat ihan outoja joten totesin, että ne ovat varmasti meikäläisittäin jotain jamppa tuomiseen verrattavia.
Illalla päädyimme syömään tähän tavernaan

Taverna Mihalis on sen tavernan naapurina, missä on se Suomessakin asunut isäntä. Malamatenia on sen nimi.
Kyllä nyt oli Mihalis mielestäni reissun paras taverna. Kanistifado oli ihan taivaallisen hyvää! Siinä oli vain pari pientä luutakin kun joskus niitä on todella paljon. Oli myös edullisin reissun tavernoista. Meille tarjoili hauska nuori nainen. Hänen kanssaan harjoittelin kreikkaa ja  oli hauskaa, kun heti löytyi sama huumorintaju ja aaltopituus. Tästä tulisi kantapaikkani jos vielä tänne jäisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti