perjantai 20. toukokuuta 2022

20.5.Heippa tänään Ateenalle!

 Nukuin todella huonosti! Ensiksi yritin tuhat kertaa siirtää eiliset kuvat blogiin, turhaan. Mitään ei tapahtunut.

 Sitten etsin hakusanalla luggage storage athens syntagma matkalaukkujen säilytyspaikkaa ja niitäpä onkin monta, myös Syntagman lähellä. 

Sitten mietin, mille pysäkille olisi tasaisin tie matkalaukun kanssa ja miten mahtuu bussin kyytiin keskipäivällä.

Sitten mietin taksin tilaamista 1. kertaa BEAT-sovelluksen kautta. Kun tulin Evangelismoksesta, taksi sanoi jo ennen kuin olin kyydissä hinnaksi 5 €. Ennen on mielestäni maksanut 3 € , mutta siitä on aikaa enkä muista ,onko matkalaukku ollut mukana. 

Mietin myös tuon eläkeläiskortin käyttöä ja, miten se ladattu hinta kuukaudeksi, 13,50 € , oikein hupenee. Kysyin asiaa 2 tutulta Messengerin kautta, mutta en ole vieläkään selvillä siitä. Eli, jos tänään 20.5. otan kortin käyttöön, onko tuo summa hävinnyt 20.6? Mihin kortti laitetaan esim. metron portilla tai bussin laitteessa? Ehkä samoin kuin tavallinen lippukin? En tiedä. Mielestäni virkailija sanoi, että jos aloitan nyt kortin käytön, sen käyttö voi jatkua myös esim. syksyllä jos vaikka syyskuussa tänne tulen. No, annan kortin nyt olla säilössä. Kielikurssikaverini ottaa pian asiasta selvää, kun tulee Ateenaan. Hyvä!

En montaakaan tuntia nukkunut ja täysin hereillä olin ennen klo 06.

Yön aikana kuvat olivat kulkeutuneet tabletille ja siirtelin ne sitten tähän blogiin.

Keitin viimeiset Juhla Mokat, seuraavina aamuina juon neskahvia.

Pesin lattiat ja vessan. En tiedä, miten paljon kuuluu siivota tällaisissa airbnb-kodeissa. Ennen en ole noin paljon tehnyt, mutta täällä halusin noin tehdä koska tämä oli niin halpa. Reilu peli mielestäni!

Lähdin pois sitten tasan klo 12. Jätin matkalaukun roskalaatikoiden viereen kadulla,kun siinä oli hyvä tila ja istahdin yhdelle ikkunalaudalle taksia varaamaan sillä BEAt-sovelluksella. Onneksi katsoin ympärilleni! Yksi pienellä motskarilla tullut tyyppi oli jo laukkuani avaamassa. Voi ei tätä Ateenaa! Huusin suomeksi Mitä ihmettä...Hän oli kyllä selvästi pahoillaan,se oli erehdys.

Ei se sovellus nyt nopeasti toiminut, sain lennosta taksin (5 €)  osoitteeseen Filellinon 3, jätin laukun sinne säilöön. Piti täyttää kaavake ja sain avaimen.

Lähdin Adrianoulle kävelemään...

Siellä oli paljon turisteja ja niihin harvoihin ruokapaikkoihin oli ihmisiä odottamassa vapaata pöytää ilmeisesti. Tuttu vanha frozenyoughurt-paikka ei ollut entisensä. Ihan perälle en kurkkinut, mutta näytti siltä, että oli vain karkkeja tarjolla jogurttiin, ei hedelmiä kuten ennen.

Erilaisia kivoja sandaaleita näin, mutta hinta oli yli 90 €. Myös puuvillavaatteita, joissa oli usein joku juju, näkyi. Tykkään! Otin salaa kuvia. 





Turisteja kulki ihan jonossa reput selässään. Yksi aasialaisen näköinen naismyyjä neuvoi minua ja ryhmäläisiäni kääntämään repun vetoketjut selkään päin. Sanoin tietäväni vaarat,mutta ei hän halunnut kuunnella, mitä aioin sanoa.

Oli taas vaikea löytää muita tuoleja kuin niitä  inhokkejani! Menin vanhaan tuttuun kahvilaan. Pieni Fix maksoi 4 50 €.





Kuljin laukkua hakemaan tuttujen hotellien ohi. Säilytys maksoi 8 € vaikka netissä näin 5€:n hintoja, olkoon. 

Sitten kovaan tuuleen odottamaan lentokenttäbussia . Voi, että taas tuli kylmä ja odotus kesti kauan! Vihdoin bussi tuli klo 15.30. Ja  mitä sitten tapahtui? Otin lipun lompakosta ja kone huusi punaista! Se oli se 5: n  matkan lippu. No, toinen lippu sitten koneelle, siihen oli setä oikein minulle tyhmälle kirjoittanut airport! Ja taas kone huusi punaisena! Istuin vain paikalleni. Tulkoon tarkastaja! Minulla on nuo kuitit näyttää, jos tarkastaja tulee. Ei tässä nyt enää uutta lippua lähdetä ostamaan!

Nyt klo on jo 16.15 eikä olla lähelläkään kenttää. Apua! 

Lento lähti 10 min myöhässä. Piti laskeutua klo 16.35. Kai se taksikuski kentältä jostain sitten löytyy! Ainakin tieto laskeutumisajasta hänelle tulee. 

Nyt äkkiä puhelin päälle.

Tuli taksista tieto, että kone laskeutuu myöhässä ja kuski odottaa sen jälkeen 45 minuuttia. Sitten bussi juuttui ruuhkaan ja minuutit kuluivat. Risteykset tukossa ja madeltiin eteenpäin. Syyksi selvisi liikenneonnettomuus. Ambulanssi tukki tien. Kun lopulta päästiin isolle tielle, lähti bussi kovalla moottorimelulla kiitoon. Voi sitä menoa ja meteliä. Puhelinkin soi, mutta en kuullut, mitä puhuttiin. 

Lopulta löysin tuloaulasta reissuystävän ja taksikuskin ja lähdimme Miami-hotellia kohti.

Ihan kiva siisti hotelli aamiaisella. 

Alueella on vain pari tavernaa ja monta isompaa hotellia, supermarket ja asutusta. 

Taidamme käydä Rafinan tutuilla kulmilla pyörimässä.

Illalla ensin istuimme pienessä rennossa ja  sekavassa pikkubaarissa .


Syömään menimme isoon Gorgona-tavernaan. Siellä on lähinnä kalaruokia. 

Horiatiki ja fava olivat hyviä, mutta saganaki melko mautonta. 

Niin, ja edelleen oli kova tuuli ja jopa kylmä ilma. Oli kiva päästä huoneeseen ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti