maanantai 23. toukokuuta 2022

Ihana Kythira!

 Kalimera Kytheralta. 

Vielä tänään on melko tuulinen päivä. Vaikka omia tarvikkeitakin on, halusin kuitenkin kunnon aamiaiselle. 

Hinta oli kyllä minulle  korkea, tämä maksoi yli 11 €.  2 munaa, sieniä , rucolaa, tomaattia, pekonisiivu, papuja kastikkeessa, paahtoleipää, makkarapaloja, espressokahvi. Ehkä tuo on ihan normaali hinta, en tiedä kun en ole aikoihin english breakfastia syönyt.  Huomenna teen aamupalani kyllä itse!

Ystävä oli jo aamukahvia juonut ja otti tällaisen:


Noissa pienissä purkeissa on jotain Nutellan tapaista ja hilloa ja marmeladia.

En usko meidän toiste tulevan tähän aamiaiselle.

Kävimme taas super marketissa, joka on nyt ainoana ruokakauppana auki tässä kylässä. Sen takaosassa on " tavaratalo" , missä myynnissä vähän vaatetta,  muovikenkiä,  rantaleluja,jopa taitettava rantapeti ja vanhoja cd-levyjä ja jääkaappimagneetteja. Liikuttavaa.

Tänään on niin tuulista, että en halua uimaan enkä edes rannalle. 

Ylös Choraan aikoo Milla kävellä, mutta minä en kyllä jaksa tuota ylämäkeä vaikka menisin hitaamminkin. Milla lähti matkaan ja minä jäin huoneeseen. 

Luin Kreikka-ryhmien juttuja ja kuntelin Merja Tuominen-Gialitakin ohjelman sarjasta Kahvihetki oliivipuun varjossa. Aiheena oli kreetalainen keräily, villivihannekset ja yrtit. Mielenkiintoista. Luin molemmat Sannin Kythera-jutut tästä saaresta ja eniten kiinnostaisi hänen kertomistaan kylistä nähdä Milopotamos. Ehkä jo huomenna menemme taksilla sinne.

Milla näytti kuvia Chorasta. Kesällä on varmasti enemmän nähtävää siellä, mutta jo nytkin oli kivoja putiikkeja auki. Löytyi myös iso supermarket, jonkinlainen apteekki, pankkiautomaatti postin yhteydestä ja hiljaisia kujia. Mennessä hän käytti oikopolkuja. Matka on kai vain 2 km. Paluumatkalla jotkin polut olivat jo vaarallisen näköisiä irtokivineen ja hän olikin tullut loppumatkan varovasti ja sitten asfalttitietä pitkin. 

Illalla otin nämä 2 kuvaa siitä oudosta japanilaistyylisestä baarista. Tai mikä tuo mahtaa olla? Nimi on The Goldfish Kythera. Googletin, onhan siellä kaikkea, mutta tuskin tuolla syömme.

Nuo katon suikaleet ovat kankaisia.
Tämän vieressä oli aika tyylikäs  vaateputiikki,jossa myös kenkiä, laukkuja koriste-esineitä tms. Siellä tutkimme joka nurkan.

Tuuli oli yhä melko kova, pitkähihaiset ja pitkät housut olivat kyllä tänä iltana vielä tarpeen. Jäimme lähelle tavernaan, jossa oli kunnolliset muovista tehdyt seinämät tuulen suojana, kuten täällä toki muissakin. Täällä oli sisällä vielä lisäksi  2 kaminaa lämmittämässä. Hyvä!


Valitsimme ruoaksi horiatikin, tsatsikin, Millalle mustekalarenkaita ja minulle moscari-liharuokaa paistetuilla perunoilla. Olisin voinut valita myös riisillä tai pastalla. Kiva yllätys tuo, kun joskus on tuotu eteen vain sitten se liharuoka. Mietin myös, ottaisinko lihapullat, mutta nekin on usein pilattu liialla mintulla Kreikassa. Minäkö muka kranttu? No, lihapullia nyt saan kotonakin joten valintani oli muuta. Ja kyllä olikin hyvä kastike ja ihanan murea liha. En kaikkea jaksanut ja yhden palan sai paikan laihoin kissa. Salaa tietysti.

Ympärillä puhuttiin ranskaa. Asiakkaita oli siellä paljon. Seuraava ruokavalintamme taitaa siellä olla pastitsio, lihamakaronilaatikko, joka näytti todella herkulliselta! Trattamento on tavernan nimi ainakin tuon kuvan servetin mukaan. Taidan googlata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti