lauantai 14. toukokuuta 2022

Lauantai 14.5.

 Kalimera.  Kylläpä nukuin hyvin! Kivaa, että huone on rauhallisen pihan puolella niin liikenteen melu ei kuulu.

Tämä on  pikkuinen parvekkeeni. Ihanaa, että on kunnolliset tuolit eikä niitä nirunarutuoleja, jotka painavat reiden verisuonet tukkoon! Tai siltä ainakin tuntuu!


 
tuossa on mukavaa istuskella. Hups, lippuni puuttuu vielä! Nyt perinteiseen lipunnostoon...
Vaikka kahvia toin mukanani sekä neskahvina että suodatinjauhatuksena jäin ilman aamukahvia tänään koska en muistanut illalla läheisimmästä minimarketista ostaa maitoa kahviani varten . Talon puolesta oli iso vesipullo keittiössä. 
Hääräilin sitten kaappien järjestelyissä ja oli ihan " pakko" myös katsoa Ruudusta uusia jaksoja lempisarjastani Syke. No, eihän minulla kiire ole täällä yksin minnekään. Tarkoituksenani tänään oli tärkeimpänä asiana  hankkia eläkeläiskortti Ateenan liikenteeseen. 
Lähdin sitten kodiltani kulkemaan kohti vilkkaampia katuja. Yritin katsella maamerkkejä ja painaa mieleeni katujen nimiä. Poikkesin liikkeeseen, jossa näytti olevan paljon kännyköiden koteloita. Omani vanha valkoinen oli jo niin kauhean näköinen että ihan inhotti. En kuitenkaan Turusta voinut uutta ostaa todella vanhaan Samsungiini J 5,  vaan se uusi punainen piti hankkia ja maksaa netin kautta. Se ei kuitenkaan lupauksista huolimatta ehtinyt tulla perille  postitse ennen reissua,mikä kyllä harmitti!  
Kysyin sitten ihan kokeillakseni, olisiko tässä liikkeessä se, mitä tarvitsin. Hip hurraa, kyllä oli mustana ja hintakin vain 10 €. Saman kadun varrella oli myös monia vaatekauppoja, joiden eteen oli rekkeihin laitettu vaatteita hintaan 5 -10 €. Enpä ole Turussa tuollaista nähnyt! Kävelin sitten keskustan suuntaan. 
Katselin sitten erilaisia kahviloita aamiaismielessä, mutta tarpeeksi "aitoa kreikkalaista" en nähnyt. Olkoon, ei ollut edes nälkä vielä. Yritin sitten miettiä, mihin suuntaan ja minne mikäkin näkemäni bussi tai johdinbussi on menossa. Yhdessä oli Akatemia päätepysäkkinä joten valitsin sen. Siellä on tuttu kirjakauppa ja kahvilakin. Nyt se kiva tuttu kahvila sisätiloissa oli kuitenkin lopettanut.  Perillä sitten olikin jo läkähdyttävän kuuma pitkissä mustissa housuissa. Monen vuoden tuttuun kirjakauppaani en edes kurkistanut. Kaiken huippu oli, että läheisellä aukiolla oli myös käynnissä kirjamarkkinat! Ei, minua ei pidä päästää moiseen kun ennestään on koskemattomia hyllyni piukassa!

 Äkkiä pois! Menin sitten puiston kahvilaan varjojen alle.
Syntagmalle menin ostaakseni eläkeläiskortin, mutta sitä en saanut ilman passia. Uusi yritys sitten myöhemmin. Koska jo pian ehkä menisi 90 minuutin lippuni aika umpeen, ostin varmuuden vuoksi  5 päivän lipun n. 8 €:n hintaan. Kauan piti bussia nro 11 odottaa ja olipa hyvä, kun oli se uusi lippukin nyt,  koska kone huusi punaisena! (siis lippu vanhentunut).
Ajelin sitten uteliaisuuttani ihan päätepysäkille asti. Matkalla näin viehättävän näköisiä alueita, taloja, tavernoita ja ihania ruusutarhoja ja pieniä puistoja. Paluureitti kulki eri katuja. Seurasin matkaa tabletilla google mapsista  ja poistuin bussista kuvitellen olevani kotini lähellä. No voi ei,apua! Koko tablettini sammui ja en tiennyt, missä nyt olin ja mihin suuntaan pitää mennä! Ei pidä panikoida! Kyllä se tabletti pian jo pelitti ja rauhallisesti seuraten löysin oman kotikatuni! 
Kotona sitten piti suihkun vesi 15 minuuttia lämmittää. Olipa kivaa saada peseytyä päivien hiestä ja pölystä ja asettua sitten tähän parvekkeelle " juttelemaan" kanssasi.
Loppuiltani vietän täällä "kodissa". Yksin en halua illalliselle lähteä enkä vielä ole myöskään tehnyt bravuuriani herkkutattipastaa. Kuivaamani sienet moneen ateriaan tällä kertaa toin valmiiksi punnnitseminani paperipusseissa matkalaukussa. Ovat kevyt kuljettaa. Ehkä teen myös kreikan harjoittelua netin kautta. Hiljattain tutustuin Duo lingoon, mutta ehkä se on liian alkeita...
Huomenna otan selvää kunnolla, miten pukeutua, siis lämpötilan suhteen!
Tuskin on paljoa nähtävää kaupoissa kun on pyhäpäivä. Ehkä sitten Edemin rantaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti