torstai 19. toukokuuta 2022

Torstai 19.5.

 Kalimera. Tänään on viimeinen päivä täällä Ateenassa. 

Tarkistin, mihin aikaan huomenna  pitää huone luovuttaa ja kun huomasin ajan olevan klo 12,pakkasin suurimman osan tavaroista jo aamupäivällä. Siivosin keittiön ja jääkaapin ja vein roskat ulos. Huomenna aion mopata lattiat. On tuolla kaapissa jokin rikkaimuri  mutta sitä en aio käyttää.

Ulkona olikin tuulista, päätin pukea pitkähihaisen. Olin aikaisemmilla bussiajeluillani tällä seudulla  nähnyt kivan alueen,jossa oli puisto ja tavernoita ja yritin löytää sen. Olisin halunnut esim. horiatikin tai favan. Nyt en paikkaa löytänyt. Otin kuvia ruusuista ja leikkipuistosta siellä.




 Menin sitten bussilla keskustaan koska halusin ostaa jo valmiiksi lipun lentokenttäbussiin, tarkistaa, onko Monastirakilla vielä matkatavarasäilytys ja käydä Αυλή-tavernassa, josta Merja-Tuominen Gialitaki kertoi. Halusin nähdä myös Tempi-hotellin vieressä olevan kivan tavernan, jossa reissuystäväni kävi. Kaikki nuo löytyivät.



 Mietin, viedäkö matkalaukku huomenna  säilytykseen Athinaskadun alkupäähän Monastirakilla kun minulla on monta tuntia aikaa huoneenluovutuksen ja ystävän lennon laskeutumisen välillä. Muistelen, että Syntagman lähelläkin olisi sellainen säilytyspaikka. Toisaalta, kyllä lentokentällekin päivällä kestää mennä bussilla ainakin 1,5 h. Toim huom.  Ei muuten kestä! Tuo aika on ehkä Pireuksen bussista jäänyt mieleeni! Syntagmalta kestää 40 min nettitietojen mukaan.

 Luulen, että kaupunkibussiin on vaikea mennä ison laukun kanssa, taidan tilata taksin sen uuden BEAT-sovelluksen kautta. 

Matkalla katselin vaate-ja kenkäkauppojen tarjontaa. Ei vaan löydy mieluisia sandaaleita.


Se Avli oli kyllä jännä paikka! Kaksi pöytää oli vapaana ja muuten oli täyttä. Ihmiset vaihtuivat tiuhaan tahtiin ja 3 tarjoilijalla oli kiire! Kesti kauan että sain ruokalistan ja vielä kauemmin, että sain tilattua. 



Otin Fixin ja pienen pikilian Vihdoinkin sain sitä! Paikka oli vain osittain katettu ja käytävän  mallinen. Siellä kävi tuuli ja minun tuli jo shortseissa kylmä! Pöytiä pyyhittiin ahkerasti ja lattiaakin lakaistiin sen ohessa.


Ruoka oli kuumaa varmasti tuoretta kun ihmisiä oli niin paljon. Kyllä kannatti käydä! Hienohelmaisille en tosin suosittele! Tämä oli monta astetta hienompi kuin se toinen outo paikka kauppahallin lähellä, missä myös olen pari kertaa käynyt. Nimi on Diporto.

Hinnat olivat todella halvat, katso tuosta ruokalistasta! Tai siis, katso sitten, kun saan kuvat tänne siirrettyä! Kylläpä tämä nyt taas temppuilee! Minun laskuni oli 10 €.

Fix maksoi 2,50 € ja leivät 50 c, valikoima 7 €.  Se sisälsi ranskalaisia ketsupilla, lihapullia, 2 kinkkurullaa, 3:a lajia makkaraa, tomaattia, paistettua juustoa, tsatsikia ja paljon munakasta. 

 Palelin jo niin paljon siinä "tuulitunnelissa" shortseissa ja sandaaleissa, että söin melko nopeasti, minkä jaksoin ja lähdin ulos aurinkoon. Oluttakin jäi puolet juomatta. 

Etsin ulkona aurinkoisia tai tuulensuojaisia paikkoja.



Kävelin  Monastirakin kautta Syntagmalle ostamaan sen lentokenttäbussin lipun. Siellä asemalla oli nyt mukava lämmitellä. Sekoilin kuitenkin lippujen kanssa taas. En heti muistanut näyttää sitä uutta eläkeläiskorttiani, josta jo maksoin 13,50 €.



Sillä olisin saanut alennusta.  Pyysin lentokenttäbussin ja 5:n matkan lipun ja maksoin niistä jotain 14 €. 

Ajattelin ajelevani vielä huomenna klo 12: n ja 16.35: n välillä ja sillä 5 matkan lipulla aloittaisin matkan kodista Syntagmalle. Huono idea matkalaukun kanssa ehkä! 

Pitää miettiä aamulla uudelleen...

Tuolla Pandrossou- kadulla on myynnissä paljon sandaaleita, mutta näyttävät olevan samoja vuodesta toiseen. En ainakaan kivoja pikaisella silmäilyllä nähnyt. Ylempänä olevalla samansuuntaisella Adrianou-kadulla on mielestäni tyylikkäämpiä  kauppoja. 

Monastirakilla on näköjään aina paljon väkeä. Turisteja on paljon ja niitä paskiaisia varmasti myös. Siellä tutustuin heikäläiseen 1. kerran v.2010.


Tämä kuva on väärässä paikassa, mutta olkoon! Harmikseni ihanat sinikukkaiset sinisade(wisteria)  ja jakaranda ovat jo ehtineet kukkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti