tiistai 17. toukokuuta 2022

Tiistai 17.5.

 Voi, miten pari paskiaista voi pilata ihan reissutunnelman! 

Varmasti myös täysikuu taas vei yöunet, mutta pahin oli sen toisen varkaan naama, joka ilmestyi koko ajan silmieni eteen, kun yritin nukahtaa! Mietin sitten kaikenlaisia laukkusysteemeitä, joilla saisin seuraavista päivistä täällä Ateenassa turvallisemman tuntuisen! Nuku siinä sitten! Niin,  en paljoakaan nukkunut ja nyt väsyttää eikä huvita lähteä yhtikäs mihinkään!

Olen tässä aamun lueskellut face bookia ja varsinkin ihmisten kertomuksia Kreikan reissuista.

Milla sanoi, että kuvat huoneestani eivät näy.

Kaarinalta tuli juuri viesti, että hän seuraa reissuani taas.

Eijukka on yrittänyt laittaa kommentteja kuten ennenkin, mutta ne eivät tule perille. Olen ilmeisesti sotkenut jotain. Taas!

Nyt tutkin, osaanko saada kommentit esiin. Löysin jopa vahoja avaamattomia kommentteja. Toivottavasti nyt toimii. Tarkistan kuitenkin joka päivä jos ei yhtään uutta näy. 

No, onhan tämä aamu edes jotain hyvää saanut aikaan, nuo kommentit toimivat! Kai voisin jo lähteä liikkeelle...

Tavataan taas!

Enpä vieläkään lähtenyt ulos. Kunnon kahviaamiainen ja viestittelyjä. 

A-M kertoi saaneensa sen airbnb-linkin kuvat auki kun hän oli kopioinut linkin googleen. Hän tiesi myös monia varkausyrityksiä, ei kivaa!

Hääräsin pitkälle iltapäivään ennen kuin lähdin ulos.  Ovi oli aamulla auki ja nyt niitä kounupi-hyttysiä näin sisällä monta. Apteekkiin piti mennä Zirteciä ostamaan tai muuten ensi yönä en nuku hetkeäkään!

Nyt jo oli helppo mennä sellaiselle pysäkille, mistä taulusta näkyy, miten  kauan pitää odottaa. Repun jätin pois ja kuljin melko suuri rantakassini 

 (Iik,  miten ihana ostos 3 viikon reissultani Leroksella, kun lähdin pikkuvisiiteille Lipsille ja Patmokselle ja jätin matkalaukun Crithonis Palace-hotelliini)

  kainalossa tarkoituksenani apteekki ja ehkä ne shortsitkin löytää. Oli mukavan tuulista Syntagmalla. Sama tuuli jatkui edelleen ja oli kivaa kulkea. Apteekista heti ne Zirtecit ostin ja lähdin etsimään katuja, joilta löytäisin halvalla esim. haluamani 100% puuvillashortsit. En tarkkaan muistanut, mikä katu sen piti olla. Myöskään vanha tuttu ikimuistoinen maamerkki Tempi- hotellini ei löytynyt. Löysin kuitenkin ne vaaleat  shortsit 15 €: lla.  Ei se mikään hieno muotiliike ollut, ei ollut edes sovituskoppia. Kuitenkaan en ole nähnyt kulkiessani minulle sopivia taskullisia shortseja missään. Siksi ostin nuo. Ehkä löydän ystävän kanssa myöhemmin paremmat ja myös sandaalit, joita en ole vielä löytänyt.




Voi apua! Jospa ihmiset tarjoaisivat lapsilleen syliä mieluummin kuin tuollaista?

Tämän kuvan otin lapsenlapsilleni ( 2 tyttöä)  ja heidän äidilleen.


Valtava määrä 2-pyöräisiä parkissa. Myös polkupyöräilijöitä  näkyy täällä autojen seassa! Hui kauhistus!

Sitten etsimään sitä Avli-tavernaa...! Löysin paikan ja sen " ovella" luki, että tiistaisin se on kiinni. Onneksi osaan kreikkaa, ei mitenkään olisi  asia muuten selvinnyt. 


Matkalla otin kuvia  ja se satukirjataverna saa kyllä minulta aina ihokarvat inhosta pystyyn ja tätimäisen paheksuntani huippuunsa! Voi ei, miten typerää rahanhaaskausta, kun samaan aikaan toisilla ei ole vettä juodakseen! Minun rajani menee ainakin tässä!



Etsin tämän jälkeen jotain virvoke/olutpaikkaa , jossa EI olisi niitä inhokkejani, kreikkalaisia nirunarutuoleja. Ei muuten ole helppoa löytää! Liian hienoja baareja tms. en halua. Ei perhana kuule löydy! Pitääkö vaihtaa maata tai alkaa perstyynyä raahata mukana, kun ihan oikeasti, minua reisiin  sattuu istua noilla kidutustuoleilla! Miten ihmeessä eräät tututkin ovat noita koteihinsa hankkineet!? 

Arvaapa, mitä sitten tapahtui, kun löysin lähistöltä pyllyäni varten paremman istuimen!  Jatkuu huomenna kuvilla tai ilman niitä...Kali nihta! Hih!

Jatkan nyt keskiviikkona:

Niin, yhteen kahvilaan sitten jäin ja kysyin, onko heillä olutta, kun hanoja tai pulloja ei näkynyt. Oli jotain outoja merkkejä, kreikkalaisia kyllä. Ensin sain jääkylmää vettä ja ehkä se olisikin riittänyt! Ai, miksikö? Koska se pieni pullollinen maksoi 6 €! Yleensä 500 ml maksaa 3-3,50 € ja kaupassa 1,40 €. Jo siis toinen  eläkeläisen ryöstöyritys tällä reissulla! 


Tarkoittaako tämä kaikki, että tädin olisi parasta vaan pysyä siellä halvassa huoneessa ja ruokien lisäksi tehdä juomatkin itse? Niin, no, onhan kaapissa se sähköinen sitruspuserrin ja niistä tykkään. Ostin kerran Naxokselta sellaisen matkamuistona kotiinkin.

Otin melko paljon kuvia siellä Psirrissä kulkiessani. Täytyy kyllä myöntää, että kun vahingossa päädyin Sofokleus-kadulle, käännyin äkkiä takaisin ja koko ajan olin varovainen ja etsin katseillani niitä paskiaisia tai muita samanlaisia! On se alue kyllä paikoitellen aivan kamalaa katsottavaa. Kuvat kertovat 

Se kallis olutkahvila oli tässä


Lisää kuvia





Pireuksen metrojunan raiteiden viereen oli unohtunut tämä taverna , tuolitkin vielä tallella. Mielestäni tuo sana pikilia (ποικιλία)  tarkoittaa valikoimaa, sellaisia erilaisia  pikkuruokia esim. joita ainakin Kreetalla on rakin (pontikka?)  kanssa tarjolla. Niitä minäkin haluaisin löytää. Ehkä tässä kuitenkin sana tarkoittaa jotain muuta, en tiedä. Haloo, Jukka-opettajani, oletko " kuulolla"?


Monastirakin Flea Marketin kautta  sitten kuljin. 


Menin metroon Monastirakilla kun halusin nopeammin päästä Syntagman bussipysäkille.

Taas näin, miten ambulanssi hälytysajossa juuttui autoruuhkaan lentokenttäbussien kohdalla. Sireenit huusivat siinä kauan! Tätä näkee täällä usein, on niin suuret ruuhkat.

Alkoi jo olla ilta. Pimeys tuli taas nopesti jo klo 21. 

Kuvat olivat täysin juuttuneet väärälle sivustolleni ja yritin kauan saada niitä tälle tabletille. Turhaan! Pakko oli tädin sitten taas tunnustaa osaamattomuutensa ja antaa olla! Parasta oli mennä  maate!

Tässä nyt näkyvät kuvat laitoin keskiviikkoaamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti