maanantai 7. lokakuuta 2019

7.10. maanantai. Naxokselta kotiin

Isäntämme vei autollaan taas meidät läheiselle lentokentälle.
Olipa jännitystä matkalla. Lentokentältä oli 2 lentoa lähdössä , meillä oli Olympic Airin lento. Toisen yhtiön kone nousi ihan ajallaan, mutta meidän ei.
Naxokselta koneemme nousi klo 12 kun piti nousta klo 10.25! Syyksi kuulutettiin Naxoksen huono lentosää. Mitä? Miten se toinen kone kuitenkin pääsi tässä "huonossa säässä" lähtemään? Aloimme aavistella, että edessä on joko Ateenan yö tai kallis uusi lento Suomeen!
Seuraavan koneen nousun Ateenasta piti olla 13.05!  Ihan kauhea kiire meille siis tuli. Kyllä  me tytöt juostiin taas! Ihmisiä ja matkalaukkuja piti juostessa väistellä ja etsiä tungoksessa tietä eteenpäin. Lähtöporttimme alue oli odottavia ihmisiä täynnä eikä boarding ollut edes alkanut vielä kun pääsimme perille.
Ilman matkalaukkuja olisimme juuri ja juuri ehtineet lähtöportille jos boarding olisi ollut ajallaan. Nyt se oli onneksemme myöhässä. Lähtö viivästyi 20 min. Laukutkin ehtivät ruumasta mukaan.
Tällä kertaa Olympic Air laittoi e-mailin käskien kiirehtiä ja kertoi lähtöportin. Eipä sitä muuten voi kiirehtiä kuin juoksemalla terminaalin käytävillä. Vaikka pääsisit ensimmäisenä lentokoneesta ulos, ei kiireinenkään matkasi jatku ennen kuin se lentokentän kuljetusbussi on vienyt sinut jollekin terminaalin pienemmistä ovista. Nyt ryntäsimme heti siitä juoksuun ja eräs kreikkalaismies, joka oli istunut lennolla  vieressämme,  osasi kiireessä neuvoa, että porttimme on kerrosta ylempänä.
Lennolla ei filmejä tms. Lentokartta näkyi kuitenkin.
Lento laskeutui 17.05.ykkösterminaaliin. Ihmeeksemme ehdimme klo 17.40. Turun bussiin.
Kaunista ruskaa oli kiva katsella bussimatkalla.
Ulkona satoi vähän lentokentällä.
Turussa klo 20: n jälkeen odotin Hämeenkadulla bussia kauan ja palelin. Onneksi oli kevytuntuvatakki matkalaukussa päällimmäisenä ja sen puin heti. Käsineet ja ja pipokaan eivät olisi olleet liikaa, niin kylmältä 4-6 astetta tuntui!
Nyt sitten vaan paluu arkeen 2 viikoksi,  lämpimämpää vaatetta ylle, mutinat pois ja metsäretkille.
Ihanaa lähteä takaisin jo 21.10.2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti