lauantai 5. lokakuuta 2019

Lauantai 5.10.

Huoneeseeni ei näe, millainen sää on ulkona. Aamu oli lämmin ja aurinkoinen ja Milla oli uimassa aamulla.
Lotto-nimiseen tuttuun paikkaan menimme aamiaiselle. Vaikka minulla on kunnon keittiö, en näin lyhyeksi ajaksi ole ruvennut ostelemaan aamiaistarvikkeita vaan valmis aamiainen on parempi vaihtoehto.
Nyt kuitenkin valitsin väärin. Milla söi munakkaan ja oli tyytyväinen. Minun valintani on kuvassa edessä. 3 siivua paahtoleipää, kinkkua, juustoraastetta, paistettu muna, salaattia ja minitomaatteja sekä pieni liru jotain kastiketta. Eihän tylsä ruokailuveitsi noihin koviin leipäsiivuihin purrut. Syöminen oli sotkuista puuhaa haukkailusysteemillä. 2 leipää jäi syömättä.
Klo 12: n aikoihin lähdimme bussilla uimarannalle. Minä jäin Agia Annan rantaan ja Milla ajoi Plakaan asti ja käveli rantoja pitkin sieltä Agia Annaan. Uin vain vähän ja sitten ilmestyi taivaalle pilviä, ei sadepilviä kuitenkaan.
Kävelimme Agios Prokopiokseen ja sen rannalla viihdyimme jonkin aikaa. Siellä oli tällaista:


Tuossa hotellissa Milla asui 2019 kesäkuussa.
Lounaalle menimme tuttuun tavernaan. Se on Anesis Spiros nimeltään. Tässä kuva

Taas oli annokseni pettymys. Ei kyllä ollut iso nälkäkään. Milla otti briamin ( kasvisruoan) ja minä lampaankyljyksiä, vai mitä nuo ovat? Tällä kertaa ei ruokalista pitänyt yhtään paikkaansa. Isäntä ohjasi meidät katselemaan ruokia lasivitriinissä. Aiemmin on netissäkin näkyvästä viikon ruokalistasta näkynyt, mitä minäkin viikonpäivänä on tässä suuressa tavernassa tarjolla. Nyt ei ollut sen listan ruokia. Onkohan syksy nyt syynä? Taitaa myös tämä Agios Prokopios sulkeutua talveksi.
Bussia odotimme kauan klo 16:n  ja 17:n maissa ja se tuli täyteen kuten tuli myös menomatkalla. Saisivat kyllä hoitaa homman paremmin kun kerran vielä paljon kulkijoita täällä riittää!
Tänään teemme lähtöselvitykset tiistain lennolle Ateena -Helsinki jotta saamme vierekkäiset paikat. Lennämme myös välin Naxos- Ateena säästääksemme aikaa ja ybden hotelliyön hinnan mantereen puolella.
Tuli hoidettua lähtöselvitykset ihan kivasti.
Huoneemme sijaitsevat kujan varrella ja ihmisiä kulkee ohi jkv. Tämä näkymä on Millan terassin kohdalta niin, että vasemmalta menee kulku minun pieneen pihaani.


Tämä näkymä kujalle on Millan terassilta.
Näin lauantai-iltana menivät jo apteekit ja monet kaupat kiinni. Eräitä helppolukuisia kreikkalaisia oppikirjoja turhaan etsin kirjakaupasta. Huomenna on ehkä joitakin kauppoja auki kuitenkin. Ei kyllä haittaa vaikka ei olisikaan koska seuraava matkani Ateenaan on jo 21.10.
Tuttuun Hyvä Sydän-tavernaan  ( Kali Kardia) sitten menimme illalla vielä. Oli siinä istuessa kivaa katsella ohi kulkevia ihmisiä lauantai-illan voltallaan eli perinteisellä kreikkalaisella näyttäytymiskävelyllään.
Rapupastaa ja juustoisia rullia tilasimme.
Elävää musiikkia soitettiin kotimme läheisessä Flamingo-tavernassa. Musiikki kuului huoneeseeni vielä klo 00.30. asti. Ihan kivaa oli sitä kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti