sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Sunnuntai 27.10. Nyt asumaan pohjoiseen Ateenaan, Maroussiin

Kalimera
On kiva muuttaa Maroussiin, koulun lähelle. Täällä Kolonakissa kyllä opin jo reitit, mutta ei tämä ole minun paikkani! Yksi pieni minimarket eikä sekään helpolla löytynyt. Ainoa harmi on, että Maroussista on pitkä matka rannoille. Toivon läksyjä olevan niin paljon, että rantoja en ehdi edes kaivata. Niin, ja tulenhan minä koulun jälkeen sunnuntaina jo takaisin keskustaan asumaan Omonian lähelle.
Dorian Inn on tuttu hotelli.
Kellojen siirron takia kello on nyt 12.10. Istun lähellä Maroussin kotiani kahvilassa, mutta tämä on kyllä turhan varjoinen paikka puistokadulla.
Pääni sekosi pahemman kerran noiden viiisarien vääntelyjen takia! Luulin olevan kovakin kiire ehtiä klo 13: ksi perille kuten emännälle ilmoitin. Otin Kolonakin kadulta taksin Omonialle asti. Olisi se kyllä ollut pitkä matka kuhmuraisilla jalkakäytävillä raahata matkalaukkua! Ihmeellisen väljää kyllä näin sunnuntaina kaduilla oli! Oxi-päivän takia ihmisillä on pidempi vapaa, monet ovat lähteneet pois kaupungista kun sääkin on vielä lämpimän kesäinen täällä. Näin sanoi emäntäni.
Olin sitten tunnin etuajassa Maroussissa. Helppo on löytää kun on tutut reitit. Mitään en urheilusta tajua, mutta läheisen Irini-metroaseman kohdalla on iso Olympiastadion!

The Olympic Stadium

You can find the stadium at the metro stop “Eirini” (green line, direction Kifissia). It was initially designed in 1979 and completed in 1982. Since then, several championships and events have taken place there, but its fame first came with the Olympics of 2004. So that it would be able to host the 2004 Olympic Games, the Stadium was redesigned by the Spanish architect Santiago Calatrava. This stadium is located at 1,5 km from the Omilo school (and 2 metro stations).

 Kauan sitten oli Ateenassa Olympialaiset, josta joku nallemaskotti jäi mieleeni, ei muuta. Sorry! Otan joskus selvää. Vissiin paljon Ateenaa paranneltiin silloin, esim metroa laajennettiin tms.
Tämä koti on minusta kiva. Parveke on tärkeä! Nyt näen heti aamulla, millainen sää on.
Viime kerralla en osannut noita kaikkia 3:a markiisia tms. avata. Nyt avasin tuo oikeanpuoleisen, keskimmäistä en osaa avata. Näkymä on tällainen. Tuo minimarketti oli viime kerralla koko ajan kiinni.

Täällä on todella puhdasta!
On jopa tuollainen espressokahvinkeitin. Vai mkä tuo on? On myös kahvijauhetta tuohon. Muitakin kahvilaatuja on tarjolla talon puolesta!



 Nou nou-maitoa on jääkaapissa koko verkkopussillinen ja 2 cokista. Vettäkin monta pulloa vaikka kraanavesikin on juomakelpoista.
Pesukone on helppokäyttöinen, pulveria ja huuhteluainetta saa ottaa kaapista.
On kyllä hyvin varusteltu koti! Joskus on ollut tarjolla vain märkä ja haiseva moppi jossain nurkassa!
Ainoa vähän hankala asia on vaatekaappi. Sen ripustustanko on niin korkealla, että vaatehenkari pitää nostaa tangolle erityisen heinähangon näköisen varren avulla. Taidanpa antaa vaatteiden olla pinossa vaan!
Kaiken huippu on sitten tämä hinta. Maksan 7 yöstä 240 €! Ja emäntä tarjoaa myös autokyytiä metroasemalle. Olen niin tyytyväinen!
Täällä sitten vain huokailin tyytyväisenä koko iltapäivän ja illan. Sain kuin sainkin laitettua vaatteet riippumaan henkareihin. Ihanaa, kun voi koneella pestä pyykkiä eikä tarvitse likapyykkiä kotiin kuljetella!
Tutkin kaikkea mahdollista Omilo-kielikouluni materiaalia. Esim. tuo pieni teksti Olympiastadionista on Omilolta. Löysin valtavasti mielenkiintoista materiaalia Ateenasta! Kiva!
Vähän jo jännittää huominen koulupäivä. Olisipa kivoja tyyppejä omassa ryhmässä!
Meitä on 14 opiskelijaa. Norja, Ruotsi, Hollanti, Kreikka,  Australia, Belgia, Bulgaria, Itävalta, UK  , Saksa ja Suomi edustettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti