perjantai 25. lokakuuta 2019

Perjantai 25.10.

Kylläpä oli kovaa meteliä tälläkin alueella illalla. Megafoniin huusivat ja sireenit ulvoivat kauan. En lähtenyt kuitenkaan katsomaan, mistä on kysymys. Asian selvitti minulle Milla Turusta käsin  myöhemmin. Hän seuraa Kreikan uutisia.

Kunpa tänään pääsisin jo rannalle asti. Lämpöä luvattu 26 astetta. Ihanaa!
Pääsen! Nyt on jo klo yli 13 kuuma. Vihdoin uimaan!


Ajelin tuonne Syntagmalta bussilla A 2 ja raitiovaunulla. Edem on sen nimi.
Vaihdoin uimapuvun  tavernan vesssassa. Pieni olut 3.90 €.
Ranta ei  ole mikään unelma kuten Naxoksen rannat, mutta kelpasi kyllä virkistäytymiseen. Vesi näytti kirkkaalta, mutta ei sitä kyllä ollut. Aallot sekoittivat roskaa/levää ja iho haisee ihan kalalta uinnin jälkeen. Suihkua en huomannut enkä etsinytkään. Yksi uintipätkä siinä riitti kun ei rannalla tukahduttavan kuuma sentään ollut.
Alkoi jo vähän tuulla ja niinpä lähdin keskustaan raitiovaunulla, mikä on kiva, mutta hidas kulkuneuvo enkä sitä Turkuun takaisin kaipaa!
Täällä on siistejä katuja ja talojen seiniä tai aitoja  ei ole sotkettu graffitein tai muilla sotkuin. Tyhjiä liikehuoneistojakaan ei myöskään paljon näy kuten monilla muilla alueilla, ehkä niillä köyhimmillä. . Kivaa aluetta minusta!  Halusin jäädä tuttuun paikkaan nimeltä Neos Kosmos. Nälkä oli jo kova joten menin tuttuun paikkaan gyrokselle. Sepä olikin  hyvä ja niin iso, että en jaksanut kaikkea. Paikkka on myös edullinen,  sijaitsee ihan raitiovaunupysäkin kohdalla ja lähellä on  Metroasema ja tuttu hotelli J & K apartments, jonka katolla on ihana uima-allas!
GYROMANIA
Athens 117 44
21 0901 9105
https://maps.app.goo.gl/Fbu6C94h6W3rX4q97

Jäin ulos istumaan ja syömään kun haisin niin kalalta! Yäk, en tykkää kalasta! Ihokin oli niin kauhean harmaa ja laikullinen, että en nyt ainakaan Plakan kauppoihin lähtenyt vaan kotiin suihkuun!


Siinä siistissä paikassa, mukavalla tuolilla istuessani oli mukavaa seurata raitiovaunuihin kiirehtiviä ihmisiä. Kauniita asuja heillä näin perjantai-illan koittaessa. Joku kuljetti leivoslaatikkoa, ilmeisesti oli kylään menossa. Hyvin monet juoksivat raitiovaunuun.
Minä jatkoin metrolla. Ilman vaihtoa pääsin nopeasti Panepistimoulle (Yliopisto). Siellä poikkesin tuttuun kirjakauppaan, joka ei kyllä enää olekaan tuttu! Ennen tarvitsemani, eli kreikan kirjat, ovat olleet kellarikerroksessa (- 1) ja nyt ne ovat 1. kerroksessa. Etsin kirjasia yksin kauan ja turhaan. Lopulta ostin niitä 5 kpl, kaikkein helpoimpia ( 1. taso) en nyt ostanut. On vähän kertynyt ja vahingossa 2 samaakin!

Ulkona alkoi olla jo pimeää. Lähistön pimeällä kujalla oli iso lauma levottomannäköisiä miehiä. Kilvettömiä autoja rikotuin ikkunoin näkyi siellä monta! Tämä siis oli  syynä yölliseen meteliin, josta Milla kertoi!  Täältä halusin pian pois!
http://www.ekathimerini.com/245855/article/ekathimerini/news/police-crackdown-on-lycabettus-drag-racers-continues
Toinen asia, jonka Milla selitti on, että ne valtavat roskakasat katujen varsilla johtuvat puhtaanapidon työntekijöiden( kin) lakosta. Ihmisten pyydetään toistaiseksi pitää omat roskansa sisällä! On kyllä syytäkin, kun auringon lämmössä haju on kamala!
https://greece.greekreporter.com/2019/10/24/mountains-of-garbage-form-in-athens-as-sanitation-workers-stage-strike/
Suihkun jälkeen vietinkin taas koti-illan ja yritin nukahtaa aikaisin, en onnistunut.
Televisiosta seurasin jotain kilpailua "Yksi kaikkien puolesta" kun sen kieltä ymmärrän edes vähän. Uutiset ovat vielä ihan liian vaikeita ymmärtää!
Huomenna sitten klo 22.00 tuleekin hyvä musiikkiohjelma tv: stä. Sen aion katsoa samalla pakaten ja muistan siirtää kelloakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti