maanantai 17. kesäkuuta 2024

Maanantai 17.6. Lipsillä

 Kalimera. Tänään aion viihtyä kylän rannalla päivällä. Milla lähti jo kävellen aamu-uinneilleen Eleni- ja Kampos-rannoille. 

Vasta puolenpäivän aikaan lähdin ulos. Kalypso-hotellimme ravintolassa on tänään Rabbit stifadoa 12 €, näin lukee ulkona liitutaululla. Menin sisään kysymään, onko sitä illalla. Puhuin myös kanista sanalla κουνέλι enkä jäniksestä, joka kreikaksi on λαγός. Mies, joka luullakseni oli itse isäntä lupasi kania. Saapa nähdä...

Kahville olin menossa ja mieli teki jotain pientä suolaista,  leipää tms. Aioin mennä Stratos-kahvilaan,  mutta siellä oli tuttu, jonka englannista en saa selvää ja Milla-kielenkääntäjä oli uimassa. Lähdin toiseen suuntaan. Kuulin matkalla rantaan,  että kylän rantaa ruopataan nyt ja siellä on kova tuuli. Pysähdyin tässä kohtaa ja menin sisään. Angela on paikan nimi. Cafe-bar se on ja siellä juhlitaan usein niin myöhään ja äänekkäästi, että viereisen hotellin asukkaat valittavat. 

En tiennyt, mitä tilaisin joten oluen halusin. Oli jo janokin. Tyttö toi jääkylmän veden myös ja pullo oli suuri.  Perunalastut maistuivat nyt, eli ne olivat " jotain pientä suolaista". 
Näköala oli hyvä satamaan  Angelasta.  

Ei ollut muita asiakkaita eikä häiritsevää musiikkia. Kirjoittelin viestejä siskontytön kanssa. Viivyin siellä melko kauan ja seurasin, miten ripeästi Dodekanisos seawaysin laiva poikkesi laiturissa.


Tätä laivayhtiötä on kiva käyttää. Henkilökunta on ystävällistä ja tehokasta, mutta ei kuitenkaan paimenna ja suorastaan töni matkustajia kuten olen nähnyt tehtävän toisen yhtiön aluksessa!

Kyllä sitten rantaankin menin ja Milla oli jo siirtynyt sinne. Ruoppaus oli nyt ohi, mutta tuuli oli kova ja kävi lopulta ihan silmiin. En uinut yhtään nyt ja istuin varjossa siellä. 

N. Klo 20 olimme sopineet menon Kalypso-ravintolaan. Kun sitä liitutaulutekstiä "Rabbit stifado" ei ollutkaan enää, kävin sisällä kysymässä, että onko sitä saatavissa ennenkuin me ja Millan ystävä menimme sisään. Vastaus oli kyllä. 

Ja kyllä se oli myös hyvää!


En jaksanut syödä kaikkea. Nyt luita oli vain ihan sopiva määrä. Suolaa kyllä lisäsin.

Ystävän ruoka oli lammasta.


Millan ruoka oli tämä. Mustekalaa se kai on, ehkä täytettynä. (?)


Nyt oli kello vasta n. 21, mutta olin jo valmis nukkumaan ja tulin huoneeseeni. 

.atkalaukkua olen jo pitkälle pakannut. Siitä ei huolta ole. Nukkua varmaan saan aamulla ihan tarpeeksi pitkään. Huone pitää luovuttaa klo 11.00. Voin säilyttää iltaan asti matkatavarani Millan uuden hotellin huoneessa tai jopa tämän hotellin ovella kuten moni näkyy tekevän. 

Laivani pitäisi lähteä täältä klo 20.30, mutta kuulemma harvoin aikataulu pitää paikkaansa.

Booking comin kautta ilmoitin Leroksen hotelliin tuloaikani. Vastausta ei taaskaan ole tullut.

Kivaa on kyllä nyt päästä Lerokselle. Toivon saavani harjoitella paljon kreikan puhumista siellä. Täällä oli vain yksi kreikkalainen juttukaveri, muiden kanssa puhuimme englantia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti