torstai 20. kesäkuuta 2024

20.6. Torstai Leros, Panteli

Tämä on Panteli Beach-hotellin ranta. Ei kiitos discojytää! 
Tämä on lempikahvilani. Nimen oppiminen kesti kauan,  se on Tzoumas.

 Ei ollut hyttysiä eilen illalla. Oli kiva tuuli. Katselin eri kanavilta televisiota. Sitä en ole tehnyt vuosiin Kreikan matkoillani. Valmismatkoilla kauan sitten aamuisin katselin matkailuohjelmat niin, että melkein myöhästyin aamiaisilta. Siis ennen tuhkapilviä, jolloin sain tarpeekseni valmismatkoista.

Tänään piti olla kreikkalaisten tanssien kurssi klo 19 lähellä Lakkia ja olin 20 € maksanut ja ilmoittautunut. Aamulla tuli e-mailina tieto, että se peruutetaan koska on vain 5 ilmoittautunutta. Hyvä! Olinkin jo aikeissa kuumuuden takia olla menemättä. 
Lähdinkin sitten neskahvin ja makkarapiirakan jälkeen liikkeelle. Sain alakerran kampaamosta ajan tunnin kuluttua kuumottavan otsatukan leikkaamiseen. Lähdin katselemaan Pantelin vaatekauppoihin. Turkkilaisia turisteja oli 2 putiikissa tinkaamassa! Ei muka ollut tarpeeksi käteistä ja automaatista ei voi nostaa lisää jne. seli-seli!
Rannan kaupasta ostin kirsikoita, sämpylän ja Mamos-olutta. 
Istuin vähäksi aikaa tuttuun rannan kahvilaan puun alle varjoon ja tutkin puhelimesta viestejä yms. Kiva ystävällinen henkilökunta on siellä ja lempimusiikkiani, vanhempaa kreikkalaista. Discomusiikin takia en ikinä halua jäädä Panteli Beachin rantaan vaikka siellä on jopa gyrospitaa tarjolla ja muuta,  mikä voisi kiinnostaa.
Kampaaja oli ainakin vartin myöhässä, mutta tehokas ja hyvä. Hinta oli 10 €. Hän ehdotti toisella kertaa lisää leikkaamista ja lupasi tehdä hyvää jälkeä. Olin tähän tyytyväinen:
En osaa enkä halua osata ottaa selfiekuvia.


Ehkä hän osaa tehdä jotain tälle pyörylälle. Aion yrittää päästä sinne uudelleen. 
Sitten lähdin viimein uimaan eli kastautumaan x monta.

Nyt oli paljon väkeä.
Myös hienoja veneitä.
Tässä kahvilassa  tuollainen varjo ja vanha peti kuuluu hintaan, kun esim. juot jotain. Horiatiki ja vesi on myös hyvä Millan valinta
Tästä niin tykkään! Lapsilla on paljon kavereita ja yhteisiä kisailuja jne.  joita on kiva seurata. Jatkuvasti juoksemista, hyppyjä ja uimista niin, että varmasti on kova nälkä kotona ja uni maistuu. Todella tervehenkistä! Hyvä! Myös pieniä lapsia tuodaan veteen ja vanhatkin ihmiset käyvät uimassa. Mietin, että tällaista ei nähdä turistirysissä!

Zoomasin noita veneitä lähemmäksi.
Huoneesssa keitin jyvämakaroneja ja sekoitin siihen parmesania ja valkosipulia, saganakin jämät yms. Maku oli suolainen joten sekaan vielä Nou nou-kermat vai mitä lie ja maitoakin tilkka. Hyvältä maistui ja jäähdytin kulhon ulkona. Sen kanssa brunssiksi makkarapiirakan puolikas.

Parvekkeella istuin vielä illalla tuulessa. Silti yksi hyttynen pääsi pistämään. Se olikin reissun 1. No, lääkkeitä kyllä minulta löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti