keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

19.6. keskiviikko Leroksella



 Kirjoitin ystävälle:

Hyvin sain taksikyydin Lakkista kun kiiruhdin etujoukoissa taksiasemalle. Perillä klo 22.15 soi puhelin. Huone oli yläkerrassa nro 1 ja avain ovessa. En kyllä ilman sitä soittoa ehkä olisi  löytänyt sitä. 
Kun yöllä jätin vessan oven auki, tuli paha haju huoneeseen ja aloin jo pelätä, että huone on homeessa ja kaikki vaatteeni jne. saavat homeenhajun! Tunsin jo yskänkin alkavan! Mietin vaativani toisen huoneen. 
Tuuletin paljon kun ulkona oli kova tuuli. Aamulla tajusin sen hajun tulevan viemärin hajulukosta ja kun suihkutin vettä viemäriin, haju tietysti hävisi. Huh!
Vedenpaine suihkussa kyllä on surkea ja varmasti vesi tulee lattialle, ei ole suihkuverhoa tms. ja kallistuskin olematon, mutta sehän on minulle jo tuttua muista halvoista "kodeista".
Muuten ihan kelvollinen joskin vanha paikka. 1 kattila, vedenkeitin ja taas sellainen hella kuin Kalypsossa. En siis kokkaile! 
Olipa taas aikaavievä tuo matkalaukun purkaminen! Ja ne lääkkeet pitäisi tarkistaa ja jakaa dosettiin... jospa kuitenkin ensin kauppareissu kun juomavesikin muistaakseni pitää ostaa kaupasta.
Kauppareissu oli tänään melkoinen. Ensin näin isännän ja kysyin vedestä. Hän antoi 2 pulloa, ison ja pienen ja lupasi tuoda kaupasta lisääkin. Hyvä, että vettä ei tarvinnut kantaa. Mäkeä ylös kuumuudessa n. klo 11 kävelin hitaasti ja istuin varjossa x 2. Poikkesin sisälle 2 vaatekauppaan, joista ekassa katsoin uima-asuja, mutta niin hikisenä ei tehnyt mieli sovittaa mitään, ajatuskin puistatti! 

Seuraavassa etsin shortseja ja tutkin mekkojakin. Kolmas on toisella puolen mammojen vaatekauppa ehkä, ale 70 %. En mennyt nyt. 

Leipomosta ostin 2 makkarapiirasta enkä ole vielä niitä syönyt. Hellassa onkin muuten mikro joten piirakoita voin lämmittää. 

Kaupasta ostin litran maitoa, 2 l limsaa, metvurstia kun keksin joskus keittää jyvämakaronit ja laittaa päälle sitä ja italialaista raastettua juustoani. Ostin myös 6 kpl paketin Alfaa. Eli tulihan painoa kasseihin. Menin kahvilaan ja odotin kauan, mutta ei ollut mitään palvelua. Siirryin pappakahvilaan ja kahvi sai jäädä! Verginapullo kulhollinen chipsejä ja jotain toisessa kulhossa, en tiedä mitä ne olivat. Sain heti kuitin pöytään, 3 €. 

Pankkiautomaatista nostin 330 €. 

Paluumatka on alamäkeä, mutta oli niin kuuma! Taas huilasin varjossa istuen. Illalla peilissä huomasin palaneen naamani. 

Kauppareissun jälkeen suihku olikin seikkailu! Käytin ensin kuuman kraanan vettä kunnes se vesi oli polttavaa. Shampoo päässä ja saippuoitu kroppa ja se kylmän puolen hana ei aukea! Lähdin isännän luo kun ensin hädissäni laitoin pyyhkeen päähän ja kuivasin itseni puhtaaseen kylppärimattoon. Uikkarit päälle ja shortsit ja vihreä väljä paita ylläni paljain jaloin lähdin. Onneksi kuulin siivoojan olevan astioita kolistelemassa jossain huoneessa. Hän tuli apuun ja avasi tiukan hanan sanoen sen olevan ihan uusi! En siis mennyt isännän katseiden alle! 

Suihku kyllä kasteli sitten lattian kuten arvasinkin.

Seuraava homma oli ne tabletit! Aikaa kului valtavasti kun tarkistin kaiken mahdollisen jotta menevät nyt oikein dosettiin. 

Eilen jäi Duolingo väliin joten tein myös vähän sitä. 

Mietin kyllä rantaan menoa, mutta en mennyt mihinkään. En edes lähtenyt taksilla edes hetkeksi sinne Alinda hotellin musiikki-iltaan, jonka mainokset näin kauppamatkalla.  Ehkä menen perjantaina. 



Nyt on kai jo viilentynyt niin, että istahdan parvekkeelle. Toivon ettei ole hyttysiä. Kello on nyt 20.50.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti