lauantai 22. kesäkuuta 2024

22.6. Leros, juhannus lauantai

 

Illalla lähdin katselemaan , mitä täällä tapahtuu. Täysikuu oli kaunis ja yritin sitä kuvata ilman , että rannan ihmiset tulevat kuvaan. Sekoitin puhelimen kameran toiminnot kun ilman lukulaseja painoin, mistä vaan sattuu. Kun se toimi taas, oli kuu jo menossa klo 21.10  pilveen ja kuvasta tuli tällainen. Uusi yritys tänään.

Tänään ehkä pääsen klo 14 kampaamoon hiustenleikkuuseen. Kävin kysymässä, mutta varma asia se ei vielä ole. Pidin tästä uudesta vilpoisemmasta otsatukasta. Maksoi 10 €.  Kampaaja ehdotti, että leikkaa minulle kivan mallin hiuksiin ja nyt päätin suostua.

Milla tulee tänään ja hänen ystävänsä lähtee mukaan päiväksi. Heillä on paljon menoja joten tapaamme Millan kanssa vasta iltapäivällä. Kun ystävä lähtee taksilla satamaan, menen samaan kyytiin niin pääsen Agia Marinaan. Toki voisin sinne yksinkin taksilla mennä. Hinta on ollut max. 10 € nyt.  Kävellä en sinne halua, ainakaan kuumana päivänä eikä hikisenä voi vaatteita sovittaa. Katson myös, onko bussiyhteyttä, mutta silloinkin pitäisi kiivetä mäet ylös Platanokseen.

Tulikin menoihin muutoksia. Klo 12 asti he ovat täällä lempikahvilassani  jsen nimi on Tzoumas ja lähtevät loppuajaksi Agia Marinaan. 
Menin kahvilaan , jossa ystävä juuri söi sellaista breakfastia, josta minäkin kyllä pitäisin, mutta kun ei ole nälkä. Yritin parhaani mukaan puhua pöydässä englanniksi varsinkin, kun jäin kaksin sen ystävän kanssa Millan lähdettyä asioilleen hetkeksi.
He lähtivät jo ennen klo 12 ja siirryin rannalle kahvilan perille varjon alle. Kävin pari kertaa vedessä ja "maksoin" paikasta pienen oluen hinnan varsinkin, kun piti uudelta tarjoilijalta kysyä, onko vapaa petipaikka vapaa!
 Höh! 
Kampaamoaika siirtyi 35 minuutilla. 
Kävin isännän kanssa terassilla juttelemassa. Hän onkin kampaajan isä. Kerroin, miten Panteli on muuttunut nyt entisestä. Hän oli samaa mieltä. Valtavasti enemmän turisteja ja paljon turkkilaisia ryhmiä. He tinkaavat putiikeissa ja myyjät soittelevat omistajille kysyen lupaa alennuksiin. Liikenne nyt meluisaa ja varoen pitää kulkea. Discomusiikki pauhaa vielä klo 01 yöllä koko kylän yllä! En vielä kertonutkaan, miten kamala se melu oli viime yönä. Isäntä kertoi, että tuolla ylhäällä oli turkkilaiset isot häät ja melu tuli sieltä. Minä en osannut melun lähdettä paikallistaa yöllä.
Tulipa negatiivista tekstiä, mutta näin sen koin.
Isäntä antoi taas ison pullollisen vettä.
Takaisin asiaan:
 Pesu ja leikkaus maksoi vain 25 €! Annoin 30 € ja päätin mainostaa paikkaa ja teinkin heti Kreikan isoon facebook-ryhmään mainoksen kuvilla,  jotka kampaaja otti. Siinä ryhmässä saa kai mainostaa, ainakaan aamun klo 8 mennessä sitä ei ole poistettu. Tämän kirjoitin sunnuntai-aamuna. Facebookista löytyy paikka sanoilla
hair studio despina leros




Suomessa onkin sitten eri juttu,  kun tuo malli on kasvanut ulos, että mitä tehdä. Sen näkee sitten.
Menin muiden luo  taksilla 4 € eli 5€ Agia Marinan pita gyros-paikkaan hotellin haarukka mukanani ja söin paljon. Ystävä saatettiin laivaan. 
Satamassa oli valtava jono turkkilaisia jonottamassa pääsyä heidän laivaansa. Ei yhtään penkkiä tai tuolia tai edes betoniporsasta, jolla istahtaa ollut näkyvissä ja aurinko porotti. Onneksi sentään tuuli vähän. Huh!
Kiertelimme kaupoissa ja ostin vain  tutun tyylisen puseron. Tuttu ruotsalaisen naisen putiikki ja tuttu vaatemerkki 100 % cotton.
Mekkoja olen ihaillut ihmisten yllä, mutta eivät ne ole minua varten. 2 edellistäkin täysin käyttämättä ja nyt ovat myös kalliita, jopa 220 €!
Kiinakaupan nimettömät olivat kamalia! Markkinoillakin on pinoittain myytävänä parempia . 100 % cotton on niissäkin se, mitä etsin. Hinta on yleensä ollut alle 2 € tai esim. 6 kpl 10 € jos oikein muistan. Sovitus on tosin jäänyt tekemättä ...
Katselimme myös hyviä ja kauniita hamam-pyyhkeitä, mutta emme löytäneet.
Taksilla ajoimme omaan kylään 4 €, eli 5. € tipillä  taas. Alkoi jo olla ilta ja lähdimme "koteihimme".  Milla viestitti näkevänsä heiltä meille eli meillä on näköyhteys. Kas, niinpä onkin:
Tuo sinivalkoinen talo on Millan hotelli Kavos. Hih!



Aikomukseni oli klo 21 mennä rantaan kuvaamaan täysikuuta, mutta kuu olikin nyt pilvessä. 
Netin parissa meni yöhön asti. Duolingoakin piti vielä tehdä. Ei se kyllä täällä edisty hyvin koska en kirjoita sanoja ylös kuten kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti