tiistai 11. kesäkuuta 2024

Tiistai 11.6. Lipsillä

 Kalimera. Nukuinpa hyvin ja näin paljon unia. Hui, miten korkealla vuorenrinteen kapealla polulla unessani  olin taas uskaltamatta ottaa askelta kumpaankaan suuntaan! Tämä on toistuva uni ja varmasti tärkeä asia siihen sisältyy. Mietin sitä...

Milla lähti jo aamu-uinnille kävellen Eleni-rantaan, missä ei ole varjoa antavia puita lainkaan. Toisella rannalla varmaan tapaamme päivällä.

Minulla krampit vaan jatkuvat! Nyt iski kihtivaiva, eli särkevä ja kuuma isovarvas. Selvitin, mitä reseptilääkettä siihen on kotona kirjoitettu ( Etoricoxib Orion 120 mg) ja kävin apteekissa. Osto onnistui ( Arcoxia 120 mg, 14 tbl)  ja halpaa oli. Myös Depon-tabletteja Zirtec-tabletteja ostin varastoon.

Kahvilaan menin taas ja kahvi oli entistä parempaa ja palvelu myös. 

Katselin tarkkaan leipomoon juomavalikoimaa siinä terassilla. Onpa paljon kaikkea, myös esim.  Aloe Veraa juomana.

Yläkylässä on toinen, sellainen kunnon vanha ja perinteinen leipomo, jossa oli vuosi sitten myymässä aivan ihana vanha rouva. 

Muuta kivaa nähtävää täällä  on näkemättä minulta viinitila ja juustola vai onko se juustomyymälä. 



Hotellin käytävällä sitten odotin melko kauan kun huonettani juuri siivottiin. Ei kyllä mielestäni tarvetta siihen ole, kunhan roskat viedään. Näille naisille kyllä tahdon jättää hyvät tipit lakanan alle jotta ei väärä henkilö niitä vie.

Rantaan lähden vasta nyt kun on jo iltapäivä. Kello oli n.13. Lientou-  eli meidän väännöksenä Linturannalla Milla oli ja kirjaa näytti lukevan. Siellä oli monta puunvarjopaikkaa vapaana ja kävi kiva tuuli. Ei ollut liian kuumaa.

Menimme Aphorite- kahvilaan ja otimme horiatikit ja Alfat. En tätä kaikkea horiatikia syönyt, mutta suuren osan kyllä.

Vielä takaisin rannalle , missä viivyimme n. klo 16 asti. Kävellessä oli tuulensuojapaikoissa ihan tukahduttavan kuumaa. Huh!
Sitten vielä illalla Sofoklis-ouzeriaan iltaa istumaan brittimiesten kanssa. Juttua kyllä riitti ja oli kivaa saada selvää Davidin puheesta, kun Jimmyn puheen ymmärtäminen on vaikeaa minulle. Myös lähistöllä istuvat paikalliset olivat kiinnostuneita aiheista, joista me puhuimme. Suolapalana olivat pavut, tsatsiki, levät, kirsikkatomaatit, mustekalarenkaat ja leipä. Ihan tarpeeksi oli syötävää ja kun suolaa pyysin tsatsikia varten, sain selittää, miten tarvitsen sitä esim. yöllisten suonenvetojen ehkäisyyn. Paikallinen mies kärsi niistä ja neuvoin, miten 1/2 tl jo nopeasti nuoltuna auttaa. Kaikkea sitä reissulla tapahtuu!

Nyt klo on 22 ja teen pois Duolingosta päivän tehtävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti