perjantai 21. kesäkuuta 2024

21.6. perjantai juhannusaatto Leroksella

 Aivan tavallisen arkiaamun tunnelmat, Suomen suven juhlan voi unohtaa täällä koska täällä ei juhlita , korkeintaan Johannes Kastajaa. Kokkoja/nuotioita poltetaan jossain ja niihin heitetään ne vappuna sidotut kukkaseppeleet ja nuoret miehet (?) loikkivat sen tulen yli kun liekit ovat madaltuneet.

Se eilinen mössö oli ihan hyvää makkarapiirakan kanssa. Lämmitin ne varovasti uunissa ja kahvi oli neskahvi maidolla.

Menin rantaan nyt vain hetkeksi joten  etsin kohdan, missä ihmiset olivat ilman petejä. 

Lähdin nyt kävelemään rannan toiseen päätyyn. 


Halusin nähdä nyt paikan,  jossa itse olin 1. kerrallani täällä vuonna?, kun tulin 2 yöksi Kalymnokselta. Huomenna Milla tulee siihen samaan hotelliin. Kavos.

Poikkesin  taas vaatekaupassa, missä turkkilaiset samoissa tinkauspuuhisssa. Olipa kalliita, 220 € mekkoja ja se kauppa oli kuin jokin varastomyymälä!


Sinivalkoinen on se hotelli tuossa kuvassa. Kavos apartments.
Tuolla ylhäällä näkyvissä paikoissa Milla on usein asunut. Olen miettinyt, meneekö niihin paikkoihin täältä alhaalta teitä. Nyt näin kyllä useampia teitä, mutta myös suuria rautaportteja, joilla niille pääsy estetään. 
Kivoja ja värikkäitäkin  kalastusveneitä on paljon.
Rannassa oli pieni rauhallisennäköinen poukama rantapeteineen ja varjoineen. Sen yläpuolella arvelin olevan esim. jonkin baarin tms.

Päädyin katsomaan, saako täältä juomista. Receptionin vieressä oli baari ja nuori poika toi minulle Alfan ja jääkylmän kolpakon. Respan mies selvästi veti 4 €:n hinnan hihasta. Menin ulos varjoon istumaan. Jututin poikaa ja huonosti kyllä meni! Yritin kertoa Suomen valoisista kesäöistä ja ettei Lapissa aurinko nyt laske koko yönä. Ei hän ymmärtänyt. Katsoin jopa sanakirjasta 2 pojan sanomaa sanaa, mutta en löytänyt. Kyllä harmitti ja hävettikin! Kun sitten olin lähdössä hän sanoi, että älä lähde vielä! 

Ehkä tapaan hänet vielä. Alapuolella oli tämän paikan siniset pedit ja minusta se paikka oli niin minunlainen. Tykkäsin.


Illalla kävin rannalla.

Täysikuu loisti upeasti . Sotkin puhelimen kameran toiminnot ilman lukulaseja sählätessäni ja kuu ehti mennä pilveen ennen kuin sain kameran taas kuntoon. klo oli 21.10. Otin silti kuvan.

Aikomukseni on ottaa uusi kuva myöhemmin.

Huoneeseen alkoi myöhään illalla kuulua discomusiikin kova melu. Se yltyi vaan ja kuului varmasti koko kylän yli! Kyllä suututti kreikkalaisen musiikin ystävää! Sitä jatkui klo 01 asti. Grr...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti