torstai 6. kesäkuuta 2024

6.6.torstai Lerokselta Lipsille

 Olen jo aikaisin pakannut kaiken. Sähkökatko ollut nyt pitkä ja kahviautomaatti ei toimi. Ehkä en saa aamukahvia nyt. 

Lähdemme satamaan klo 10.15.

Tämä on se rantakahvilamme, Tzoumas on sen nimi.

Vielä kuvia, joissa näkyy edellinen " kotimme" Asterias tuolla ylhäällä, alla olevan kuvan keskellä. Se oli ihana, mutta nyt minulle liian kallis.



Emäntä tilasi taksin, 10 €. Lippukioski  aukeaa klo 11. Aion nyt käyttää sitä alennuskorttiani, kun ostan lipun Dodekanisos Prideen. Vihdoin!

Laivaa odottaessa tapasimme tutun britin Vickyn, johon tutustuimme viime kerralla täällä kokopäiväisellä meriretkellä. Istuimme ulkokannella ja näimme delfiinejäkin. Matka kesti vain n. 20 min.

Tutussa Kalypso-hotellissa kumpikin meistä sai mieluisan huoneen. Minun nro 1 on iso ja Millan nro 6 toisessa kerroksessa ihan pieni ja juuri sellaisesta Milla pitääkin. Hän ei halua " mitään turhaa"!

Otin pari kuvaa isolta parvekkeeltani:

Tuo punainen alue on Kalypso-ravintolan kattoa.

Hotelli on edullinen. Kätevästi supermarket samassa rakennuksessa ja perinteinen taverna myös. Omistajina niissä kaksi veljestä ja kolmas on saaren pormestari.

Saaren vesi ei ole juomakelpoista joten lyhyt kauppamatka  on hyvä.

Kun saimme tavaroita huoneissamme purettua, lähdimme lähimpään uimarantaan. Olipa ihanan virkistävää vettä. Aurinko meni vähitellen pilveen ja pari pisaraa vettäkin satoi.

Palasimme hotelliin kun supermarket taas siestan jälkeen avautui klo 16: n maissa. Matkalla Millan tuttuja näkyi tänään jo 6 ja pian näkyy varmasti lisää, kun hän on niin usein täällä lomaillut.

Illalla oli vähän pilvistä ja kiertelimme yläkylän kaupoissa. Millalle löytyi kiva laukku. Valtavia valikoimia ei täällä ole. Ajatuksena siksi jättää muut ostokset, esim. hyvälaatuinen Hamam-pyyhe , meriretkellä kohteena olevan ison vaatekaupan valikoimien varaan. 
Saaren nimi on Arki. Siellä käy paljon purjehtijoita joten isonkin liikkeen pyörittäminen on kannattava business. Valikoima oli vuosi sitten todella tyylikäs.

Loppuilta kului kahdessa eri ouzeriassa. Millan tuttuja oli kummassakin.

 Vielä piti tehdä Duolingon kreikantehtävät ennen kuin vuorokausi vaihtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti