maanantai 10. kesäkuuta 2024

Maanantai 10.6. Lipsi

 Lähdin leipomoon ja poikkesin ensin katsomaan matkatoimistoon, onko näkyvissä jotain aikatauluja esim. bussille. Se avataan klo 10 joten näin vain nämä. Uusi käynti myöhemmin. Kello oli 09.35.



Aamukahvi ja piirakka leipomossa on hyvä ratkaisu. Näkee ihmisiäkin ja on varjoinen terassi.Kahvikin on kunnolla kuumaa. Nyt tarjoilija unohti maidon ja sitä piti x 3 pyytää. Luulin jo kahvin jäähtyvän maitoa odottaessani, mutta ei ja maitokin oli kuumaa. Taas olin siellä kauan. Ihmettelin, kun melkein jokaisella pöydällä oli Varattu-kyltti. Vanhempaa turistiväkeä oli paljon ja sitten klo 10.05 saapuneesta laivasta tuotiin bussilastillinen heitä lisää. Ajattelin sitten lähteä pois jotta uudet ihmiset saavat ison pöytäni, mutta noustessani tuli heti taas se huimaus ja olin jo pyörtymässä. Äkkiä tuolille! Otin nitrosuihkettakin, ei vaikutusta.  Aioin mennä kassalle maksamaan, mutta taas heikotti. Tarjoilijatyttö huomasi ja kysyi, miten voin. Sanoin etten pääse kassalle, voinko pöydässä maksaa. Se sopi. Lähdin lopulta pois ja otin tukea tuolien selkänojista. Vanhempi kreikkalaisrouva tuli apuun ja talutti minut puistoon varjoiselle penkille, johon sanoin haluavani makaamaan jalat koholla. Millalle laitoin viestin klo 10.45 ja hän tuli nopeasti ja toi mehuakin. Suurin vaiva oli näön huonontuminen ja huimaava olo. Arvelin syyksi hartiaseudun krampit ja " tukokset" joissakin, mitä lie virtauksissa. 

Varovasti sitten pääsimme hotelliin kun kuljin pää ja hartiat  ihan oudossa asennossa siksi, että niin ei huimannut! 

Kipukoukku on näihin tuloksiin kotona hyvä hoitoväline, mutta se ei ole tällä kertaa mukana. Onneksi on toinen väline eli naruun sidottu sählypallo. Sen päällä sängyllä  maaten  oli hyvä murjoa kamalan kipeitä ja kovia hartiaseudun lihaksia "auki". Mikä nautinnollinen kipu! Jopa helpotti! Lääkettä en ole ottanut ja taidankin apteekista hakea Voltaren-tabletteja tai vastaavaa.

Pakko kai on myöntää, että ei tässä mitään nuoria ja vetreitä enää olla! 

Onneksi on vielä monta päivää matkallaoloa, saa olla tällaistakin välillä!

HEI LUKIJA: Taas on käynyt niin, että kommentit eivät ole näkyneet täällä! Sain tutulta seuraajaltani messenger-viestin ja siksi huomasin tarkistaa, onko kommentteja joku laittanut. Oli kyllä 31.5. joku. Nyt se näkyy ja myös vastaukseni, toivottavasti nyt toimii! 

Olen nyt aamuepisodin jälkeen  tehnyt huoneessa hyödyllistä järjestelyä koska en halunnut lähteä horjumaan mihinkään ainakaan vielä kuumimpaan aikaan. Eli järjestin erinäiset peseytymis-, lääke -, meikki - ja keittiöpussukat niin, että löydän etsimäni. Nyt etsin Voltaren-tabletteja ja löysinkin . Silti aion käydä illalla apteekissa ja ostaa niitä tai jotain vastaavaa. 

Vielä on kertomatta, että lähden myös Patmokselle ja ehdin tehdä siellä ostoksia. Haluaisin uudet sandaalit, entiset ostin Serifokselta, apua, miten monta vuotta sitten? Ehjät kyllä ovat edelleen.

Uusi uimapuku on myös tarpeen. Jos ei löydy, ostan sitten Turusta. 

Tämä ostosreissu on tiistaina 18.6. Klo 11 lähtee Patmos Star täältä ja on Patmoksella klo 11.50. Sitten klo 13.55. Dodekanisoksen laiva lähtee Patmokselta ja on Leroksella klo 14.35.

Milla ei tule vielä mukaan tuolloin. Hän etsi nämä tiedot minulle koska tiistaisin täältä eivät normaalit vuorot toimi. Kiitos hänelle! 

Menen Panteliin asumaan itselleni uuteen hotelliin. Kivaa!

Illalla ostin apteekista 75 mg: n vahvuisia Voltaren-tabletteja. Edellisen asiakkaan ostokset kestivät rasittavan kauan ja otin jo apteekin seinustalta jakkaran alleni. Menimme hiljattain uudelleen avattuun tavernaan lahden vastarannalle. 



Yhteinen mezemme oli hyvää ja niin iso, että tilasin sitä myös pääruoaksi. Milla söi kalaa, joka oli pakastettua makrillia ja silti hyvää. 

Millan makrilliruoka
Tämä on meze. Dakos, kreetalainen salaatti.


Tavernassa oli vain kiva emäntä hääräämässä ja me ainoat asiakkaat. Musiikki oli sitä kreikkalaista, josta pidän. Kiva kokemus.

Niin eikä mitään pyörrytyksiä ole enää puolenpäivän jälkeen ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti