sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Leros sunnuntai 23.6.

 Rannalle minäkin olen menossa, mutta on muka niin paljon kirjoitettavaa ja kello on jo paljon. Milla meni jo klo 8 aikoihin uimaan. Kirja on hänellä mukana ja nyt on  uusi ystäväkin. 


Tämä!

Otin kuvia ja niihin  meni paljon aikaa. Vaikea oli löytää paikka, mihin ripustaa se uusi 33 € maksanut pusero kuvaamista varten . Italialainen on kylläkin.

Tämä putiikki Agia Marinan sataman kohdalla on kiva ja hyvä.

Kampaamoni


Luullakseni tämä on rannan vanhin yhä toimiva taverna ja Psaropoula on sen nimi. Sen omistajaperhe tai -suku liittyy kiinteästi kivaan suomalaisnaisen  kirjoittamaan kuvaukseen retkistään yksin Kreikassa noin ehkä. v.2008. On yhä näkyvissä  netissä ja nimi on
Kreikkaseikkailu.
Auringonpaisteessa otin ruokalistasta kadulla kuvan, mutta ei tästä mitään voi lukea. Suurensin ja tihrustin:  Jättipavut 10 €, Imam 10 €, Moussaka 11 €, Gemista 11 €. 
Rannalla Milla oli varjossa puun alla, ei pedillä. Siellä oli ollut suuri huuto ja riita, kun joku oli siirtänyt rantapetiä siihen puun alle, missä ihmiset olivat pyyhkeidensä päällä. Uusi laki määrää, että rannalle pitää jokaisen  mahtua, myös ihan hiekalle pyyhkeineen. Se ei ole petivuokraajien tai ravintoloitsien yksityisaluetta! 
Vieressämme oli ryhmä turkkilaisia. Kuumaa on yhä ja nyt lopuksi alkoivat pienet muurahaiset kiusata puremalla ihoa.
Lähdimme vakiokahvilaan ja se oli aivan täynnä. Vain yksi tarjoilija!
Yksi pieni rannan pöytä ja tuoli oli vapaana ja siihen saatiin ottaa toinen tuoli.
Millalle taramosalata ja horiatiki.

Kauan piti nyt odottaa kun paikka oli niin täynnä. Omistaja itse tuli myöhemmin.


Tästä leivästä söin puolet, loppu mukaan pakettiin.
Lähdimme sinne rauhalliselle rannalle, joka on Millan hotellin lähellä. Varovasti kiviä pitkin veteen,  ei näkynyt merisiilejä. Ei myöskään sitä kivaa pikkupoikaa. Tosin emme niin selvästi näyttäytyneet sen Manuel-baarin suuntaan emmekä rojahtaneet heidän pedeilleen.
Seuraavaksi halusin jo lähteä pakkaamaan koska aamulla lähdemme Kalymnoksen kautta Kosin Mastichariin.
Illalla olimme vielä Pirofani-ravintolassa. Otin friteerattuja kesäkurpitsakiekkoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti