keskiviikko 12. syyskuuta 2018

12.9. keskiviikko, Nissyros

Kalimera! Nukuinpa hyvin.
Oli mukavaa muistaa aamulla, että tässä Porfyris-hotellissa huoneen hintaan kuuluu myös aamiainen. Kahvi oli hyvää. Makeista kakuista ja kekseistä yms. en välitä. Leipä oli pieniä viipaloituja siivuja vaaleaa leipää. Tarjolla oli myös kurkkua ja (mautonta!) tomaattia, 2 lajia makeaa mehua , jogurttia, vesimelonin siivuja sekä kuvassa näkyviä kreikkalaistyylisiä dakos-korppuja.
Viivyin aamiaisella kauan seuraten muita asiakkaita. Englantia ja saksaa sekä ranskaa kuuluivat puhuvan. Eläkeikäisiä oli suurin osa. Moni kantoi mukanaan joogamattoa. Tämä taitaakin olla jokin heikäläisten suosima hotelli. Huoneeni vieressä on pieni pelkistetty  sali, josta usein on jo  kuulunut ohjaajan ääni. Pelkistetyllä tarkoitan tyhjää ja ankeaa. Taidan napata siitäkin kuvan! Lesvoksen saaren joogakurssit pidetään m.m. budhha-patsain   koristelussa  salissa vaikka väitetään, että itämaisilla uskonnoilla ei olisi mitään tekemistä joogan kanssa. No, joo, jooga ei ole minun juttuni!


Tältä se sali näyttää
Lähdin katselemaan kylää ja mahdollista uimarantaa.
Kulkiessa tuli lopulta niin kuuma, että painelin sandaalit jalassa kiviseltä rannalta veteen. Parempi rantakin toisaalla kyllä olisi ollut.

Voi, miten kuivaa ja karua! Tässäkin kasvaa kapris, joka on melko uusi tuttavuus minulle. Sifnoksella sen opin. Ihmettelin nyt, kun ei ollut yhtään marjoja niissä.

Tämä ranta on melko keskellä kylää. Ihanaa ettei ole niitä rantapetirivistöjä! Tämä ranta pitää kyllä testata vielä. 



Turistilaumojakin näkyi.


Kuljin pieniä kujia pitkin ympäriinsä. Kissoja oli valtavan paljon, mutta niitä en kuvannut.










Ihana paikka tuo pieni kirkkoaukio!


Viiniköynnöskin tuon aukion yllä! 


Paljon näkyi tuota kivimosaiikkia eri puolilla kylää.





Kävin myös hautausmaalla 



Tämä erikoinen hauta on 19-vuotiaana kuolleen pojan. Hänestä oli sotilaspukuinen valokuva.

Tämän kuvan otin hautausmaan aidalta. Tuolle luostarille en kiivennyt. 
Yksi vaateliike myy minua kiinnostavia vaatteita. Haluaisin tuon yhden! Hinta 30 €.
Kävelyretken jälkeen pulahdin vielä hotellin uima-altaaseen ja viivyin allasalueella kunnes aurinko alkoi mennä pilveen. 
Pimeään iltaan päätin vielä lähteä kania syömään. Voi minua, kun puhuin vain haluavani kania enkä sanonut kanistifado-sanaa! Sain tällaisen annoksen

Kyllä tuokin maistui, mutta pataruokana olisi ollut mehevämpää.
Pitää kai yrittää uudelleen, mutta sitten naapuritavernasta. Haluan ja haluamme olla tasapuolisia turisteja, eikö niin Milla!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti