keskiviikko 19. syyskuuta 2018

19.9. keskiviikko

Tänään mereen uimaan, ehdottomasti kun kerran mahdollisuus on. Altaita on Suomessakin!
Kuusamossa lehden mukaan mennyt yöllä pakkasen puolelle. Kyllä on niin lyhyt kesä siellä ja joskus oli hallaöitä jo elokuussa, kuulin! Olen onnellinen saadessani olla täällä ( ja Turussa myös, missä on lämmintä syksylläkin).
Nautin täällä sekalaista omatekoista aamiaista. Kylläpä on suolaista juustoa tuo kefalotiri! Kahvikin loppui jo! Keitän lisää.
Nyt muistin sen " vieraita kieliä" puhuvan tytön nimen, Saara Maria Forsberg! Olisi kiva välittää videoita sille taksikuskille, mutta en tiedä nimeään, vain 2 puhelinnumeroa Leros Taxi Service.

Pantelin rantaan sitten menin ja tapasin taas sen tanskalaisnaisen, jonka kanssa juttelin Alindan rannallakin, repusta tunnistin. ( Fjällräven, se ruma ja kallis, joku Gången,neliskanttinen). En mennytkään tuohon kuvan etualan petien sekamelskaan kuten ajattelin.
En halunnut puhua  ihmisten kanssa ehkä englantia tai ruotsia, mieluummin kuuntelin kreikkalaisten puhetta, joka kuului lähitavernasta ja kreikkalaista  musiikkia tavernan radiosta laiturin toisella puolella. Kuului lempilaulajaanikin Yiannis Kotsirasta! Radio oli vain turhan hiljaisella. Taksikuski muuten eilen nauroi, kun kuuli minun Kotsiran konsertin takia matkustaneen Parokselle ja sanoi tämän olevan vakava laulaja, joka ei yhtään irrottele. Olin eri mieltä. Tähän asettauduin pyyhkeelleni:

Siihen tuli myös eräs rouva, joka jätti vain pyyhkeensä ja kalliit ( tiedän, koska Parokselta itsekin ostin)  varvassandaalinsa laiturille ja lähti uimaan kauas ihan kuten reissukaverinikin tekee. Pelottavaa!
Kävin pulahtamassa oikein monta kertaa ja join kylmää vettäni paljon siinä rannalla eräänlaisesta termospullosta.
Kun tuntui, että iho alkaa palaa ja kun en mitään voiteitakaan ollut laittanut, päätin lähteä hissukseen kuvia räpsien hotellille. Löysinkin monta kiinnostavaa ja kaunista kuvattavaa mielestäni:
Tuolla myydään vain makeita ja ne eivät kiinnosta yhtään. Makeisia, likööreitä, galaktoburekoa ja loukumadeksia. Nättiä on silti. Huomasin myös Platanoksessa että esim. eräs kuja, joka v. 2013 oli surullinen näky pölyisine suljettuine ikkunoineen ja putiikkien ovet umpeen naulattuina, nyt oli kunnostettu ja maalattu kaunein värein!

Kiva puusohva, ei muovituoleja. Tuollaisilla narutuoleilla kylläkään en halua istua ,ainakaan pitkään, kun puristaa se reuna reisiin.

 Myytävänä oleva talo. Erikoinen ja kauniit värit. Jokin hieno pieni vaakunakin näkyi jossain kohtaa seinässä.

Vaikka muuten on luonto kesän jäljiltä kulottunutta, pensaissa on kukkia vielä.

Tuolla kentällä on vuokrattavia autoja paljon.
Seuraavassa kuvassa talo, jossa myydään perinteisiä leroslaisia makeita , en tiedä, mitä kun ei kiinnosta!

Leikkikenttä. Keinut olivat irti, kai huollossa maassa hiekalla.


Tämä on hotellini portti. Emäntä sanoi, että päiväaikaan siivouksen takia pitää avain jättää kun lähtee hotellilta, mutta illalla ei. Pari kertaa on sitten avaimeni ollut pihan pöydällä tullessani eikä henkilökuntaa ihan näkösällä. Ihmettelen. Onkohan niillä joku kamera, josta näkevät saapumiseni? En vainoharhainen sentään ole enkä varkaita täällä pelkää, ihmettelen vaan.
Niin, ja 4 yötä muuten maksaa nyt 140 € täällä, jos joku on kiinnostunut tietämään.
Olen niin tykännyt olla täällä, että ihan harmittaa että varasin Kosin kaupungista loput 3 yötä 21. - 24.9! Haluaisin olla täällä niin pitkään kuin lento antaa myöten...

2 kommenttia:

  1. Niin minäkin olisin Leroksella mieluummin kuin Kosilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi siellä on Mastiharin kiva rantakylä ja sen ihana perinteinen perhetaverna. Luulen meneväni sinne moneksi tunniksi. Vähän ostoksia aion myös tehdä. Olen myös tallentanut kivan blogin, jossa eräs pariskunta kertol Kosin kaupungin eri tavernoista. Sitä aion käyttää apuna. Niin, ja hamam voisi olla kiva. Viimeksi en päässyt kun oli kasvot haavoilla ja hammas poikki polkupyöräkolarin jäljiltä.

      Poista