lauantai 22. syyskuuta 2018

Lauantai 22.9.

Aikaisin heräsin. Ei kuulunut mitään meteliä yöllä, ei edes jääkaappi metelöinyt. Sen sisällä on litran maitopurkki. Mitä ihmettä oikein mietin , muuta kuin  aamukahvia eilen sen ostaessani. Eihän minulla ole huoneessa kuin minijääkaappi ja vessassa kraana!  Taidan viedä sen jonnekin kissapuistoon. On kai sellaisia ja kai kissat saa maitoa juoda?
Eilen näin yhdessä puodissa mielenkiintoisia vaatteita sentään. Psoriasiksen hoitoon ostin taas auttavaa voidetta ja myös toista, (kai tuo on linimenttiä?) Kauko-ystävälle, joka kylläkin on nainen! On kivaa kun voi toista auttaa näiltä reissuiltaan. Tuo kauko tarkoittaa, että hän asuu kaukana emmekä ole ikinä tavanneet. Hih!
Tänään etsin Viola-vauvalle vaatetta, hän syntyi 7.7.
Tässä hotellissa oli hyvä aamiainen, kahviakin sai montaa sorttia automaatista, otin cappuzinoa x 2. Leipää oli monenlaista, myös tummempaa.  Noissa peltikanttiineissa oli pikkunakkeja ja munakasta.



Taas oli " turhuuksia" eli makeita kakkuja yms. paljon ja niihin en koske. Otan sitten leikkeleitä reilummin. Hih, oma sääntöni ja lupani! Myös mehut olivat äklömakeita.
 Nytpä muistankin, että pitää etsiä jostain Frozen Youghurt-paikka! Se on minulle jäätelön korvike, paljon parempaa kuin jäätelö , kun se ei ole äklömakeaa.
Eilen katselin matkatoimistojen mainoksia. Pserimos kuuluu ainakin 3 saaren valmisretkeen kuten jo tiesinkin. Katson satamasta, olisiko pelkkää matkaa Pserimokselle tarjolla. Voisin sinne mennä sunnuntaina. En ole saanut mitään vastausta huoneesta, johon tein kyselyn netin kautta joten yöpymisen voin jo unohtaa siellä. 
Lempikyläni Mastichari  ja sen perhetaverna on hyvä vaihtoehto jos/kun hermot menee tämän kaupungin vilinässä. Bussit  kulkevat nykyään paremmin kuin ennen, jopa lentokentälle.
Nyt on jo ilta. Päivä sujui ihan kivasti, kävin altaassa ennen muin lähdin kaupungille. Oli vilpoisempi olo siten.
Viola- vauvalle etsin vaatetta. Ensin ostin nämä mainiot farkkuhaalarit taskuineen ja tuon paidan kun kuulemma ei enää kesähepeneitä haluta. Mitään en koosta tajunnut, piti olla 68. Myyjä sanoi näiden sopivan tammikuussa. Maksoin 26 €. En tiedä mitään vaatteiden hinnoista Suomessakaan enkä täällä. Luulen että nämä eivät olleet kalliit. 
Myöhemmin näin nämä linja-autoaseman luona  suljetussa liikkeessä ikkunan läpi.
Näitä tuttuja lähes 30 vuoden takaa pidän vaan aina niin hyvinä leluina kun niillä voi oikeasti LEIKKIÄ! Viivyin kuin pikkulapsi kauan nenä kiinni tuon lelukaupan ikkunassa, ja ikä oli...?



Ehkä Viola katselee sitten vierestä Iltalypsyilmeellä, kun mamma  leikkii yksin Playmobileilla! En vaan vieläkään ymmärrä, miten roboteilla tai hirviöillä leikitään tai onko tyttöjen leikit pelkkiä barbeja (tarkoituksella pieni b)?

Reissukaverini kertoi, että Vanhan kaupungin toisella puolella on tavallisia vaatekauppoja. Sieltä löysin tämän kokonaisuuden ja kokokin oli nyt oikea 2 = 68. Tosiaan, myyjällä oli ammattitaitoa. 22 €.



Todella siistiä ja hyvää jälkeä! Tarkoitan näissä vaatteissa.
Se retki Pserimokselle meni kaikin puolin mönkään. Näitä retkiä kyllä moni paatti tekisi, mutta kävin jo tuolla Vathyssa ja haluaisin vain Pserimokselle. Se 3. Platin uintitauko ei myöskään kiinnostaisi.


Menin matkatoimistoon kysymään , miten pelkästään Pserimokselle pääsee. Mastiharista kulkee laiva, mutta ei sunnuntaisin , oli vastaus. Olisi ehkä onnistunut, jos heti eilen olisin sevittänyt ja käynyt siellä tänään lauantaina mennen tullen. Hyvä kuitenkin tietää jos / kun vielä Lerokselle palaan, niin järjestän itseni sinne! 

Huomasin rannassa myös eläinsuojelukojun, siellä oli 2 kissaa kenkälaatikossa!


Kysyin maitoasiasta. Rouva kehotti antamaan maidon yläaukiolla hääräävälle miehelle, joka ruokkii siellä (?)  eläimiä. En nähnyt häntä vielä tänään.
Kävin kauppahallissa myös kiertelemässä etsien "Kaukolle"  puista pientä ikonia ja  itselleni myös muuta katseltavaa. Ei ollut niitä ikoneita,mutta nämä magneettiset kirjanmerkit ehkä kiinnostaisivat "Kaukoa"? Itse ainakin tykkään.

Mausteita tutkin, esim. kokonaisia muskottipähkinöitä oli 5 kappaleen pusseissa, mutta nyt en ostanut itselleni mitään. Muistin erään  kieliryhmäni ystävän käyttävän  mastihaa, sitä Chioksen pihkaa.  Ostin sitten tällaisen purkin tietämättä, onko tässä mitään ideaa. No, eipä ollut edes kallis, 2,40 €.

Kysyin eräältä sisäänheittäjältä frozen youghurtia kun hän kehui jäätelöitään. Sanoi, että ei löydy koko kaupungista, muka!  Kirkon lähellä oli suljettu sellainen frozen youghurt-paikka , vain suuret kuvat ja mainokset ikkunoissa. Ihmettelin asiaa viereisen putiikin naisille. Sieltäpä löytyi tomera nuori nainen avukseni selittämään  kreikaksi, että yksi paikka löytyy ja hän antoi sen esitteen. Kun minulla ei ollut paperikarttaa hän selitti vuolaasti reitin sinne, kreikaksi. Ymmärsin ilokseni reitin ja menin sinne kaupunkiretkeni päätteeksi iltapäivällä. Ihana frozen youghurt hedelmillä maksoi 3 €,  kun Paroksen Naoussassa , kylläkin suurempi,  maksoi yli aterian hinnan! 

 Voi, miten nautin tästä annoksestani ja myös paikan rauhallisesta sijainnista.
Seuraava sijainti oli tämä:
Voi, miten muistan , kun Violan isä näillä kujilla sateenvarjorattaistaan hamusi jotain aasilelua esim. 80-luvun lopun videossamme!

Sitten huomasin nämä hassut ja ihanat jääkaappimagneetit sarjassani "kreikkalaiset kivet nykysisustuksessa". Ehdottomasti olin 4 € valmis noin hassunhauskasta kosilaisesta jääkaappimagneetista maksamaan! Valitsin aasiaiheisen. ( en tiedä, miten tarkkaan kuvia voit nähdä sinä lukijani joten taidan ottaa siitä omastani lähikuvan, jos on tarpeen.) 
Minä kyllä ihastuin ja riemastuin noista. Tykkään niin tällaisesta yritteliäisyydestä! Niin, ja näissä on ollut eri tavoin työtä kuin niissä, joita näin korkeaan hintaan myytävän Leroksen Agia Marinassa. 

Eikö olekin hauska pieni matkamuisto?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti