perjantai 28. syyskuuta 2018

Perjantai 28.9.Ateena-Pireus-Amorgos-Naxos-Ateena


Heippa taas Turku. Aamulla 6 astetta!
Kreikassa melkoiset  myrskyt nyt. Huomenna tarkoitus mennä Pireuksesta Amorgoksen Katapolaan. Millan kanssa reissussa. Saapa nähdä, kulkevatko laivat. Jos ei, niin Georgios Dalaraksen konsertti olisi Ateenassa sopiva lohtu.

GEORGE DALARAS & IZMIR STATE SYMPHONY ORCHESTRA

29 September 2018
George Dalaras Odeon Herodes Atticus Athens
George Dalaras performing live. Photograph: courtesy of George Dalaras/Sigalos Eleftherios
George Dalaras and the İzmir State Symphony Orchestra will give a breathtaking concert at the Odeon of Herodes in Athens. Songs by Greek composers, Mediterranean ballads, traditional songs and songs from Asia Minor, composed by Apostolos Kaldaras, will be performed.
Tickets: from 20 euros | Starts at 9:00pm
When: 29 September 2018
Where: Odeon of Herodes Atticus, Dionysiou Areopagitou
For the taxi driver: Θέατρο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο

 Pireus on kivannäköinen kaupunki, totesin ollessani menossa konserttiin siellä kerran . Yövymme siellä.
Nyt lentokentällä. Aegeanin lennon boarding on klo 15.50.

Lennolla 28.9.2018
22 F on koneen takaosassa. Erikoisesti sinne kuljettiin. Putkesta poistuttiin jo alkupäässä metalliportaita pitkin ulos kentälle. Sadesäällä ei tuntuisi kivalta. Kentälle oli siimoin merkitty polku, jota pitkin päädyttiin takaoven eteen portaille. Kätevä keino, kun kone tuli ihan täyteen.
Tällä kertaa jo 1. tiskillä, johon jätettiin ruumaan menevät laukut, monen matkustajan reppuun tai laukkuun virkailija kiinnitti sinisen paperiliuskan merkiksi siitä, että näin merkittyä käsimatkatavaraa ei saa laittaa hyllylle vaan edessä olevan istuimen alle. Sinne omani haluankin laittaa koska tarvitsen lennon aikana yhtä ja toista tavaraa sieltä repustani. Näin en myöskään jää tukkimaan käytävää muilta matkustajilta, kun ei tarvitse taiteilla tilaa sinne hyllylle . Raivostuttavia ne häärääjät, jotka oman istuimensa kohdalle päästyään jäävät käytävän tukkeeksi ja alkavat tunkea käsimatkatavaroitaan hyllyille .Näin  kukaan ei pääse ohi omalle paikalleen! Ensin voi istua laukku sylissä omalle paikalleen ja vasta ihmisjonon  loputtua nousta hääräilemään kiitos!
Ikkunapaikaltani ihmeekseni en nähnytkään paljoakaan vielä syksyn väriloistoa vaikka bussin ikkunasta näkyi kauniita syksyn värikkäitä puita. Toivottavasti kaikki lehdet eivät ole vielä varisseet 9.10. jolloin on kotimatka.
Ruokailu on nyt ohi. Se on melkoista taiteilua joka kerta. Nykyään otan 1. juomakseni koneessa Spritea ja ruokajuomaksi myös. Viini loppuu usein kesken ja  niin kävi nytkin. Olutpurkkeja haettiin näköjään suuri määrä kärryyn lisää. Sitäkään en halua vaikka olen oluen ystävä, kun sitten pitäisi ehkä päästä vessaan ja ikkunapaikalta se on hankalaa.
Ruokana oli broileria ja jyvämakaronia, jotain outoa  väkevää, tahnamaista salaattia ehkä oliiveista tehtyä ja jälkiruokana manteli-suklaakeksi. Kahvia ei näy eikä kuulu.
Myyntikärrykin kulki jo.
Tällä kertaa näkyy monitorissa karttakuva, lentoaikaa jäljellä 1,26. Ollaan Bukarestin kohdalla menossa.
Meillä on tarkoitus ostaa lentokentän matkatoimistosta laivaliput välille Pireus – Amorgos. Selviää sitten heti, kulkevatko laivat yleensä, kun myrskyjen takia ovat nyt olleet kulkematta.
Lentokenttäbussilla X 96 ajamme Pireukseen, kun se uusi junayhteys osoittautui melko tylsäksi ja on vähän kalliimpikin. En muuten ole Ateenassa vielä kertaakaan ostanut eläkeläislippua julkisiin vaikka eläkkeelle jäin jo keväällä v. 2015. Ehkä kokeilen tänään.
Hotellimme on lähellä E 8 porttia Pireuksessa. Aamiaista saa jo klo 05.30 ja se maksaa 8 €. Laivan , tai siis katamaraanin pitäisi lähteä klo 07.15.
Nyt kello on 19.10 ja saimme kahvia. Hyvä, kiitos.
Ei voitu vielä ostaa lentokentältä laivalippuja. Pireuksen matkatoimistot ehtivät mennä kiinni ennenkuin olimme siellä. Ilmeisesti klo 22.00 sulkivat.
Täällä kävimme iltaoluet nauttimassa
Oli elävää musiikkia, ihmiset tanssivat ja oli hyvä meno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti