maanantai 24. syyskuuta 2018

Maanantai 24.9. Suomeen

Huomenta. Tavarat pakattu ja lähdössä.
Mietin, mennäkö koko matka taksilla kentälle asti vai vain bussiasemalle saakka.
Päädyin bussikyytiin, 3,20 €. Taksi bussiasemalle 6 € .
Voi apua, mitä huomasin  kesken bussimatkan! Otin tabletilla kuvaa Mastiharin utuisesta satamasta, mistä tuli paljon matkustajia lisää.
Mietin akun tilaa ja muistin sen paljonpuhutun varavirtalähteen eli akun. Sehän ei ole käsimatkatavaroissa vaan jossain matkalaukun uumenissa! Sitten vaan lentokentän varjoisella pihalla laukku levälleen ja penkomaan. Huh, löytyi helposti sentään.
Harmia sen sijaan oli laukun saamisesta suoraan Helsingin koneeseen! Virkailija pyysi lennon numeroa nähdäkseen, voiko laukku siirtyä Ateenassa suoraan seuraavalle lennolle. Inhoan noita nykyaikaisia ruuduilla olevia tietoja! Taas olisi paperiversio ollut nopea ja selkeä. Menihän siinä aikaa ennenkuin sain Aegianin sivut auki ja virkailija totesi edes numeroa vilkaisematta, että minun pitää selvittää itse laukku Ateenassa.
Kyllä oli sekavaa se touhu Kosin kentällä. Ulkonakin oli pitkiä jonoja, joku jono  oli Dysseldorfiin menossa. Laukku piti itse viedä punnitukseen, mutta opastetaulut eivät pitäneet paikkaansa. Tiski 8 olikin tiski A! Klo 9.10 oli boarding ja siellä oli  eri jonoja sikin sokin. Istumapaikkoja aivan liian vähän. Kävin ostamassa  tuliaiset ja jäin portin 7 ihmisruuhkaan. Sain tuolinkin, mutta sitten en nähnytkään, mikä tilanne oli omalla portillani 6:lla, kun ihmiset seisoivat edessä. Kuulutuksista ei saanut mitään selvää. Havahduin sitten huomaamaan, että jono liikkui omalla portillani ja tuli kiire! Bussi ei kuitenkaan liikkunut vaan joitakin ihmisiä odotettiin vielä. Lento nousi vähän myöhässä.
 Ateenassa oltiin klo 10.45 ja seuraavan lennon boarding klo 11.20 . Katselin kentän bussista laukkujen purkamista ja huomasin  että omani tuli kärryyn ylimpiin kerroksiin. Sainkin laukun nopeasti hihnalta ja lähdin pois saapuvien puolelta ja menin hissillä ylempään kerrokseen. Nyt oli minulla  kännykän näytöllä seuraava boarding pass  esillä ja passi myös, mutta jono tiskille oli valtavan  pitkä. Nyt se lyheni kyllä  nopeasti ja myös turvatarkastus sujui nopeasti. Portilla B 19 alkoivat jo ihmiset päästä bussiin. Lennon piti nousta klo 12 ja istuin paikallani klo 11.50. Eli, kyllä meni vähän tiukille! Ei kannata näköjään näin toimia seuraavilla kerroilla tai sitten pitää olla mukana vain käsimatkatavarat tai varmuus  siitä, että ruumaan menevää laukkua ei tarvitse toista kertaa selvittää!
Luulin vaihtaneeni paikkani ikkunapaikaksi, mutta 4 D olikin käytäväpaikka. Harmitti! Käytävän toisella puolella olivat A, B ja C -paikat tyhjinä. Sain luvan mennä ikkunapaikalle jos se säilyy vapaana, mutta ihmisiä odotettiin vielä lisää ja heitä tulikin vielä iso joukko. Vain C- paikalle tuli suomalainen kaveri ja pääsin sitten maisemia katselemaan. Nyt näkyi monitorissa myös , missä mennään. Saaret näkyivät hyvin ja niitä taas arvuuttelin. Näkyi  myös 2 järveä ja leveä joki sekä lumiset Alppien näköiset vuoret.
Hienoja Aegeanin ja Kreikan matkailun uusia  mainosfilmejä on ollut mukava katsella. Kreikan oppikirjakin tuossa odottaa avaamistaan. Niin vaan kävi, että en sitä ole avannut kertaakaan reissun aikana vaikka oli suuret kuvitelmat opiskelusta! On sitten ollut muuta puuhaa tarpeeksi. Sitä ei kuitenkaan voi etukäteen tietää  joten ei tuon  turha kuskaaminen suuri virhe ole!

Nyt kyllä ymmärrän hyvin, että joku akkukin pakataan väärään paikkaan. Itse mietin illalla ennen nukahtamista,  että villatakki, sateenvarjo, nilkkasukat ja pitkät housut pitää ottaa laukusta pois, kun Helsinki-Vantaalla ei ole yhtä lämmin kuin Ateenassa. Tässä sitä nyt istun shortseissa. Hih!
Pitänee ensi töikseen kentällä mennä pukemaan ne pitkikset. Tällaista pientä sekoilua nämä Odysseuksen harharetket ovat. Kivaa on silti enkä aio rauhoittua ja jäädä kotiin kököttämään. Seuraava yksinäinen retkeni on loka-marraskuussa ja  aikomuksena on ollut mennä taas Ateenan kielikouluun viikoksi, mutta sitä en ole vielä varannut koska Turun ryhmästäni suuri joukko meitä on menossa sinne viikoksi  vasta huhtikuussa, ehkä siis minäkin menen vasta silloin, en tiedä. Halvat lennot  olen kuitenkin hankkinut jo kauan sitten eivätkä ne ole flex-lentoja joten ajankohtaa ei voi niissä vaihtaa. Saapa nähdä, mistä itseni sillon löydän.
Kotona pysyn nyt muutaman päivän. Vien ja lähetän  tuliaisia, pesen pyykkiä ja pakkaan taas koska perjantaina lähden reissukaverin kanssa Ateenan ja nyt Pireuksen kautta  saarille.
Näistä reissuista en kai koskaan saa tarpeekseni!
Tämä oli nyt tässä. Oli mukavaa kertoilla matkastani sinulle , kuka lienetkin.
Täytyy vielä sanoa, että kyllä meillä on kaunis luonto, nyt niin syvän vihreä ja pian ihania ruskan värejä täynnä! Ihailen sitä ja sen puhtautta bussin ikkunasta matkalla Turkuun. Välillä sataa ja sitten taas paistaa aurinko häikäisevästi tällä matkalla.


2 kommenttia:

  1. Heippa! Minkähän tasoinen tuo Turun kurssi on, onko keskusteluryhmä pitkälle ehtineille vai mitä? Onko kysymys Turun Kreikka-seuran ryhmästä? Seuralta yritin kysyä vuosi sitten ja en saanut vastausta. Me käymme vaimoni kanssa Liedossa, kolmas-neljäs vuosi menossa. Loukia Lindholm on ateenalainen monikielilahjakkuus ja hyvä opettaja.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kreikan opiskelu Turussa kiinnostaa, 3-4 vuotta lukeneille. Siihen ei ole mahdollisuutta. Liedon opisto onneksi järjestää kolmannen vuoden kurssin. Loukia-opettaja on Ateenasta, todella hyvä ja multilinguistinen. Kysyin vuosi sitten Turun Kreikka-seuralta apua, mutta en saanut vastausta. Ilmeisesti heillä on kuitenkin keskusteluryhmät olemassa kreikkaa hallitseville? Turku ei tarjoa kreikasta kuin vain alkeiskursseja. Harmittaa jo etukäteen ensi vuoden kielen opiskelu.

    VastaaPoista