lauantai 15. syyskuuta 2018

Lauantai 15.9. Kalymnos

Huomenta, nukuin oikein hyvin. Kerran laitoin yöllä ilmastoinnin päälle ja huoneeseen oli jostain hyttynenkin päässyt pistämään . Otin 1 tbl Zirtec eikä haittaa jos se lääke yötä vasten  väsyttää.
Heräsin klo 07. Pian alkoi kuulua ulkoa kanojen säikky kotkotus ja siipien suhahtelu ja ihmisäänen ärhentely ja käsien pauke. Täti oli irti!
On siinäkin ihmisellä puuhaa, kyörätä nyt viattomia luontokappaleita heti aamutuimaan ja pitkin päivää! Ehtineekö lainkaan siivoushommiinsa? Nyt sillä
( ei ole väärä pronomini!) oli mukana jokin palasaippuan näköinen, jolla se pyyhki seiniä  ja muuria.
Aamu oli hiljainen siihen aikaan vielä, kukot alkoivat kiekua vasta myöhemmin.
Tällainen aamu täällä siis. Ulkona on tuulisempaa kuin eilen, mutta aurinkoista kuitenkin.
Selvitinpä illalla vielä, että Leroksen katamaraani lähtee maanantaina klo 11.40. Hotellissani Leroksen Nikissä (?)  on outo kirjautumisaika, vain puoli  tuntia iltapäivällä klo 13.30 - 14.00. Kummallista! Laitoin e-mailina tuosta kysymyksen booking comin kautta, mutta saapa nähdä, meneekö se meili lainkaan perille. Tuntui, että ei ainakaan se Artemidan hotelli ollut meiliäni saanut! Jos se on noin tarkkaa, on tuo laiva ainoa mahdollinen. En yhtään kyllä tykkää noista kalliista ja ahdistavista katamaraaneista! Eilinenkin pieni autolautta oli minusta ihan kiva kun voi kulkea ulkona kannella ja hyviä sohvia vaikka lepäilyyn oli riittävästi. Tarjoilua ei noin lyhyillä matkoilla tarvitsekaan olla, mutta taisi siellä jokin kanttiini tai kioski kyllä olla.
Illalla ryhdyin vielä tiedotushommiin facebookissa 2 eri kohdassa  näin:

"Päätin kertoa muita varoittaakseni , miksi 10.9. ystävän matkalaukku ei saapunutkaan Ateenaan kuten muut laukut.
Tapasin sattumalta Helsinki-Vantaan  terminaali 1: ssä tutut ystäväni. Matkustimme kaikki Ateenaan.
 He kertoivat, että yhteen heidän  laukuistaan on pakattu varavirtalähde, siis sellainen vara-akku, joita ihmiset nykyään ottavat reissuille mukaan. He eivät kuitenkaan muistaneet, mihin laukkuun se laitettiin.
Pian ihmiset lähtevät koulujen syysloman ajaksi reissuille taas. Minusta määräys, että akku on kuljetettava käsimatkatavaroissa ei ole selvästi kerrottu!
Kävi sitten niin, että akku oli nähty läpivalaisussa ja laukkua ei huolittu koneeseen!
Toivottavasti toisille ei käy näin. Hyviä reissuja kaikille!"

Syntyi vilkas keskustelu! Tämä tarina päättyi näin:

"Αteenassa piti antaa kirjallinen lupaus että laukun saa avata ja poistaa k.o. varavirtalähde ja antaa osoite mihin laukku toimitetaan.. Tämä tapahtui maanantai-iltana. Laukkua ei kuitenkaan kuulunut ja torstaina soitettiin Aegeanille  Ateenaan ja pyydettiin selvittämään missä laukku on.. Yöllä tuli soitto että on Ateenassa ja laukku toimitetaan Milokselle aamukoneella. Tulihan se vihdoin perille perjantaina ennen puoltapäivää, taksilla jonka maksoi lentoyhtiö. Onko kellään tietoa voiko tämmöisessä tapauksessa vaatia korvauksia kun laukun tulo kesti näin kauan.  Ystäväni puolesta kyselen."

Toki taas ihmisiä joku ehti tyhmäksikin haukkua fb:ssa! Ilmeni keskusteluissa kuitenkin, että ainakin Finnairin lennolla on vara-akku erään laukusta poistettu ja jonkun rinkasta myös. Käytäntö siis vaihtelee! Hassua muuten, että tuo keskustelu jatkuu edelleen, ei ehkä siis ollut turha aloitus minulta. Rantapallonkin artikkelin joku laittoi. Hyvä niin, mutta en minä ainakaan mitään rantapalloja yleensä lue!

En kyllä oikein tykännyt siitä huoneen vaihtamisesta! Miksi piti , en tiedä. Nyt piti klo 11 asti odottaa uutta huonetta, jonka edelliset asukkaat yhä istuivat sen ulkopuolen tuoleissa ja siivooja oli työssään. Vein kuitenkin jääkaappiin tavarani ja painelin tieheni. Onpa mäkiä täällä paljon, ei kivaa minusta. Olen aina vain huonompi kulkija! Seuraavassa kuvassa näkyy varsinainen Myrties. Minun " kotikyläni" on Melitsanas!


Jos oikein muistan, pieni laiva Telendokselle ei lähde noilta laitureilta. Aion sunnuntaina mennä sinne. 

Jäin pysäkille odottamaan joko taksia tai busseja ja yksi taksi jo ehtikin porhaltaa ohi. Seuraavan sain. Kuski oli mukava vanhempi paikallinen herra, joka jaksoi kärsivällisesti yrittää ymmärtää, mitä yritin kreikaksi keskustella! Voi iso harmi, että olin unohtanut ottaa kassiin nyt mukaani sanakirjan! Sitä  olisi todella tänään tarvittu! Vanhat miehet ovat aina  minusta jo  sairaalavuosieni aikana olleet niin suloisia! Me naiset voimme vanhoina(kin!) olla yksiä piruja. Hih!
Nyt siis  klo 12.30 olin  tuolla alhaalla Vathyssa. Taksilla Myrtieksen bussipysäkiltä tuonne hintaan 30 € ja kieliopintoa kuskin kanssa ; hyvä diili! Seuraavassa kuvassa näkyy, miten kaukana Vathy on :
Ei kyllä ollut mitään ihania maisemia matkalla taksin ikkunasta katsellessani. Ei taida tämä Kalymnos kuulua top teniini! Kuski pysäytti auton ja neuvoi ottamaan kuvia näköalapaikalta, joka kylläkin oli epävirallinen ja suorastaan pelottava paikka!
 Laakso on vehreää seutua ja tuottaa sitrushedelmiä. Iso lasillinen juuri puristettua appelsiinimehua maksoi 2 €. Kojuja oli kylässä useita ja myös hunajaa, marmelaadeja, säilöttyjä hedelmiä , yrttejä, mausteita, pähkinöitä ja kuivattuja viininlehtiä sekä loukumades-munkkeja  myytiin.
Tavernoita oli monta ja kahviloitakin. Uimapaikka oli betonilaiturin päässä, missä oli portaita ja penkkejä ja tasoja auringossa lekotteluun. Myös pesusienikoju helisevine näkinkenkineen ja simpukoineen oli kylässä.



Ajattelin  käydä vilvoittelemassa meressä. Toisaalta sitten olisi voinut  taas käydä niin, että ne vähätkin putiikit, joita täällä on, sulkevat siestaksi.
Kysyin rannassa olevasta turistimerirosvopaatista, tai mikä se olikin, milloin se lähtee Pothiaan. Ei lähde!
Taksikuski antoi kyllä korttinsa, jolla saan häneltä kyydin soitettua, jos tarvitsen. Avuliaita täällä todella ollaan varsinkin jos vähän yrittää asioita kreikaksi kysyä. Kuulin, että bussi lähtee klo 14.30. Kävin etsimässä bussiaseman, mutta sen seinällä olevan aikataulun aika on kylläkin 14.20! Parasta mennä kyllä jo varttia yli viimeistään, kun hassut kreikkalaiset usein lähtevät ennen aikojaan!
Taksikuskin kanssa juttelin parhaani mukaan. Huomasin täällä jo eilen, että täällä en kyllä autoilla halua, kun on niin mäkiset paikat eikä ole jalkakäytäviä vaan ihmiset kävelevät ajotiellä ja missä sattuu! Tätä päivittelin kuskille, johon hän totesi ihmisten myös juoksevan/ juoksentelevan. Kun kysyin, minkä vuoksi, hän vastasi että ei minkään! Juuri noin! Hih!
Nyt riittää tämän kylän kokemukset. Hivuttaudun busslle päin...
Enpä meinannutkaan päästä bussille, kun eräs mamma olisi niin kovasti halunnut jatkaa keskusteluamme  eri Kreikan saarista ja hän haki jo tuoliakin sisältä minulle! Häntä, kuten usein vanhoja ihmisiä näköjään, kiinnosti ylläni oleva Kreikan karttapaita. Paidasta keskustelu nytkin alkoi. Kivaa saada puhella kreikaksi! Tai edes yrittää!  Naapurin pappa kyllä kehotti minua aikeeni mukaan vaan jatkamaan matkaa jotta ehdin bussille ajoissa. Voi harmi sentään! Oli pakko lähteä.
Bussille tuli myös pariskunta kävelysauvoineen ja reppuineen. He näyttivät bussiaseman kartasta ja bussin ikkunasta ja puhelimensa näytöltä, missä olivat vaeltaneet. Voi hurja!  Bussi oli vanha ihana rämä ja se kiersi parin kylän kautta. Kyllä oli  taas ankeaa maisemat lähempänä Pothiaa. Suurin osa n. 10 matkustajista jäi jollekin keskusaukiolle tms. Osasin kuitenkin kuskille sanoa θα ήθελα τέρμα λιμάνι haluaisin  päätepysäkki satama! Sinne pääsin ja hyvä niin, kun sattumoisin melko pian jo lähtikin siitä toinen bussi Mirtiekseen. Tapasin odottaessani siinä suomalaisvirolaisen pariskunnan, joka asuu nyt jo monennetta kertaa Telendoksella. Juttua sitten riitti ulkona bussia odotellessa  ja vielä bussissakin meillä. Myös Vathyssa istui naapuripöydässä suomalaispari pizzalla, mutta en ilmaissut olevani suomalainen.
Kuljin sitten hyvin hitaasti pysäkiltä " kotiin" . Etsin edes pientä minimarkettia kun teki mieleni ostaa kananmunia, mutta ei löytynyt. Aurinko ei enää kuumottanut ja jätin nyt uimarannan väliin.
Tuossa kuvassa näkyy tämä Melitsanas-kylän kylttikin. Marias studios on tuon keskeneräisen talon yläpuolella.
Otin sitten kuvia tästä uudesta huoneestani. Onhan  hieno, mutta olisi  se entinenkin puusänkyineen kelvannut! En viihdy näin hienossa! Suihkun vedenpaine on kyllä kova, kun se eilisessä oli surkea liru.
Tein sitten itselleni vähän iltapalaa, mutta en löytänyt mistään ruokailuvälineitä, kauhaa, leipäveistä jne. Onneksi on oma juustohöylä ja sahalaitainen veitsi sekä lennoilta kerääntyneitä lusikoita, haarukoita ja veitsikin eräässä pussukassa minulla hamsterilla mukana. Hih!




En halunnut enää uudelleen lähteä esim. tavernaan tai edes kahville tms. kun tuo matka on niin harmittava! Huomasin kyllä jo aamupäivällä erään paljon kehutun pienen 2 papan pitämän hotellin, jossa on kaunis puutarha ja kukkia yms. jossa olin aikonut  edes kerran käväistä esim. oluella, mutta ei se kiinnostanut nyt.
Nefeli sen nimi on muistaakseni.
En saanut myöskään tämän huoneen nettiä toimimaan ja eilisessä ei näkynyt edes koodia wifille. Taitaa kyllä olla painovirhe tässä pöydän lapussa! Stoudio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti