perjantai 14. syyskuuta 2018

Perjantai 14.9. heippa Nisyros

Yöunet jäivät lyhyiksi. Nousin klo 06 ja kävelin laukkuineni satamaan. Aamiaista hotellissa tarjottiin vasta klo 7.30 alkaen joten se jäi saamatta. Muutama valokuva vielä piti hiljaisesta uinuvasta kylästä ottaa. Tuo uimaranta jäi sitten kokeilematta. Myöskään en paikallisbusseilla käynyt muissa kylissä muuta kuin eilisen retken aikana. En edes nähnyt bussiasemaa missään tai ottanut asiasta selvää. Olisiko ehkä satamassa ollut bussiasema? Aikaisemmalla päiväretkikerralla tänne näin niitä kraaterin lähellä olevia kyliä kylläkin.
Satamassa oli kahvila auki, mietin vähän aamukahvia...
Pieni alus ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ lähtee klo 7.30 Kosin Kardamenaan. Lippu maksoi 8,40 € ja perillä ollaan klo 8.20. Otan taksin Mastichariin, lempikylääni ja sieltä menen klo 9 lähtevällä laivalla Kalymnokselle .





Kyllä ajoissa oltiin Kardamenassa, mutta kiinnittyminen näytti kestävän kauan! 
Laiturilla oli 1 varattu taksi eikä rantakadulla yhtään missään! Pyysin jo kerran paria miestä puhelimellani soittamaan taksin, mutta he näyttivät, missä taksiasema on. Sieltä lähti juuri viimeinen. Seuraavaan menin rouvan kanssa, joka oli lentokentälle menossa. Ilmeni, että olemme olleet samassa hotellissa samat päivät ja vielä eilisessä kyläjuhlassakin! Hän löysi itsensä tanssimasta videoltani. Kentältä Masticharin satamaan taksi ajoi hirveää vauhtia! Olimme laivan edessä klo 8.50! Huippusuoritus!
Lipun sai ostaa pienestä kioskista ihan laivan edestä.
Pothiassa olimme klo 10. Jo kauan sitten emäntäni laittoi sähköpostia, että minun pitäisi ilmoittaa, milloin tulen, niin hän tulee autolla hakemaan. Olin sen täysin unohtanut. Nyt tarkistin varauksesta sisäänkirjautumisajan, joka oli klo 14. Ajattelin pärjääväni ilman hakijaakin ja halusin  mennä hiljalleen aikaa venyttäen bussilla, joka lähti klo 11. Saisin hyvää sight seeingiäkin samalla! Muistin bussiaseman olevan satamassa. Lippu maksoi 2 €. 
Laitoin tekstarilla tiedon, että tulen bussilla. 
Muistin suurinpiirtein bussin reitin, esim. yhteen rantakylään. Sitten isäntä soitti ja sovimme, että hän hakee minut paikasta nimeltä Myrties Skolio. Luulin sen olevan koulun. EI ollut! Myrties olikin isompi ja mäkisempi kylä kuin muistin eikä mitään koulua ollut! Apua! Isomman supermarketin kohdalle sitten jäin , soitin isännälle ja rupesin odottamaan hakijaa. Sainkin rouvaa odottaa kauan.
Kylläpä onkin hankalassa paikassa tuo "kotini". On korkeat mäet eikä mitään minimarkettia edes lähellä. Onneksi hakijaa odottaessa ostin edes kahvia, maitoa, leipää ja leikkelettä. Saan aamiaisen tehtyä huomenna.




Emäntä on melkoinen hössöttäjä tai sitten englantinsa on onnetonta! Selvisi, että joudun huomenna muuttamaan huonetta. Hän näytti sen toisen huoneen jo. Saan naapuriksi ranskalaisen vanhemman herran.
Tänään asun ihan tien vieressä ja sillä tepastelee kukko perheineen. Mikä rauha tässä! Naapuritalon rouva tosin sanoo vihaavansa näitä uusia ystäviäni, kun ne kuopivat hänen kaikki kukkamaansa! Muniakaan kuulemma ei saa, kun tipuja vaan syntyy. Voi voi!

En purkanut matkalaukkua paljonkaan huomisen muuton takia.
Lähdin sitten rannalle, jota olen nähnyt kehuttavan. Eipä tuo minusta ollut kummoinenkaan, ehkä kuitenkin rauhallinen esim.  Massourin rantaan verrattuna.
Uin vähän eli kai lähinnä kastauduin ja asettauduin pyyhkeelleni kuten nuo kuvan ihmiset. Aaltojen kohina oli niin tuudittavaa, että hetkeksi nukahdin siihen .
Rannalla näkyi olevan myös suihku. Se on kyllä tarpeen, kun kuivuneet kaislat/ ruohot tarttuvat tiukasti ihoon, jalkoihin varsinkin.
Emäntä halusi myös tietää, milloin  hän kuljettaa minut maanantaina Leroksen laivalle. No, enpä minä aikoja tiedä/muista, olen kai joskus aikatauluja katsonut. Pitää nyt sitten se selvittää ja hänelle huomenna klo 11 kertoa, kun tapahtuu tämä muuttoni. Aha! Onpa hosuli täti! Nyt on perjantai, hei!
Tänään en aio lähteä täältä mihinkään. Menen kai ajoissa nukkumaan. Huomenna voisin lähteä bussilla johonkin uuteen kylään, kun on vielä kaupatkin lauantaina auki  ja sunnuntaina olisi sitten vuorossa tuo vastapäinen Telendos.Otin aamulla bussiasemalta aikataulupaperin, siitä voisin katsoa, mihin kylään menisin. 
No voi ei, nyt se aikataulu on varmaan pudonnut bussiin shortsieni taskusta! Netin aikataulut näyttävät huonoilta/ vanhoilta. Vathiin haluaisin huomenna mennä. Se kyllä harmittaisi, jos sinne pääsee bussilla vain siestan  aikana. Muistan, miten täällä viime kerralla juuri siestan aikana olin pääkaupungissa ja siellä olivat kaupat kiinni! Höh! Pitääköhän mennä taksilla? Ehkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti