sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Sunnuntai 16.9.

Heräsin hyvin aikaisin, mutta nousin vasta myöhemmin kahvin keittoon.
Kun huomasin ranskalaisten naapurien olevan ulkona, kysyin heiltä wifistä. En sitä vielä kokeillut, oma saa nyt kelvata.

Seuraava ongelma oli hella, jolla halusin keittää kahvivedet. Liian hieno hella minulle! Kuitenkin piti myös eräs seinän sähkönappulakin ensin nostaa jotta se alkoi toimia. Avun sain taas naapurista. Kysyin myös lusikoista yms. Arvaa, missä niitä säilytetään! Hellan alla siellä, missä kotona pidetään uunipeltejä. Höh!
Harmillisen nopeasti sämpyläni olivat kovettuneet. Päätin tehdä aamiaiseksi voileipägrillillä lämpimän leivän kinkulla ja juustolla. Sain sen vehkeen kamalaan kuntoon! Toista leipää en enää lämmittele, onhan minulla hampaat, joilla järsiä kovaakin känttyä.
Olisipa kivaa jos olisi täällä reissukaveri, jonka kanssa lähteä aamiaiselle. Niin ja olisi aamiaispaikka jossain ja olisi sitä ja tätä! Mutta kun nyt ei ole! Nyt tuntuu ihanalta tietää,että jo aamupäivällä matkustan Lerokselle ja siellä tuttuun lempikylääni Panteliin! Ei ole edes sitä ikävää laukun pakkaamista  kun en ole sitä paljoa edes purkanut!
Lähden tästä pian Telendosta kohti. Katson, jos matkalla olisi auki jokin matkatoimisto  josta ostaa huominen laivalippu. Voi kyllä olla kaikki näin sunnuntaina kiinni. 
Vähän on pettynyt mieli tästä saaresta. Kovasti ovat toiset kehuneet fb-ryhmässä ja kyllä minusta viimeksikin oli Plaza-hotellin ympäristö ihan kiva. Nyt ehkä Nisyros vei sydämeni niin, että tämä ei tunnu yhtään kivalta. Jospa lähtisin nyt sitten sitä Telendosta katsomaan.
Poikkesin matkalla siinä Nefeli-hotellin kehutussa puutarhassa ja viestittelin siitä fb-ryhmään. Monta kävijää heti reagoi. Tälläistä siellä oli:


Se tuttu iso supermarket oli auki, ehkä voisin pari munaa ja tomaattia ja sämpylää ostaa aamua varten jos on vielä paluumatkallakin auki.


Ilmeisesti  lähtevät paatit Telendokselle, aikataulua en nähnyt missään. Suuri joukko saksaa puhuvia saapui kyytiin juuri ennen klo 14 ja sitten paatti lähti. Hinta 2 €.

Oma kylä näkyy tuossa kuvassa.


Rannassa aioin valita sellaisen tavernan, joka ei olisi turisteja täynnä, mutta kyllä vaan kova nälkä yllätti nähdessäni ruokalistan ensimmäisen ovella. Kyselin meze-lautasesta, mutta kun en halua dolmadeksia enkä kalaa, päädyin lammasstifadoon. Leivästä pappa kysyi ja sitä mietin. Sitten muistin ne kanaparat ja otin leipää myös! Paikan nimi oli jokin Rita...
Olipa hyvää ja mureaa lammasta, söin pelkällä haarukalla, veistä ei tarvittu. Ranskalaiset perunat siirsin mukaan tuohon ruukkuun. Leipä oli omatekoista ja pehmeää eikä sitä ollut kuin 3 siivua. Hyvä niin. Kanoillekin jäi. 
Ei ole muuten aavistustakaan, mitä tämä ruokailu maksaa. Saapa pian nähdä. Seuraavaksi haluan vähän tutkia paikkoja ja ehkä heittäytyä jollekin rannalle ruokalevolle!
Lasku teki 14 €. Puiden varjoissa ja veden rajassa aurinkoisilla paikoilla oli ihmisiä rantapyyhkeillään. Kävin kastautumassa, mereen oli helppo tästä mennä ja jäin sitten pyyhkeen päälle minäkin huilailemaan. Kun uimapuku oli tarpeeksi kuivunut, lähdin vähän kiertelemään paikkoja. Aurinko kyllä kuumotti tukalasti enkä kävellyt kauas. Tjäreborgilla on 3 hotellia täällä ja niitä etsin ja 1 löysinkin. Turisteja kulki melko paljon . Poikkesin myös ruokakauppaan katselemaan mutta en ostanut mitään. 




Kylästä näin vain toista puolta, laiturilta oikealle. Muistan nähneeni 60' Ellada-videosarjassa Telendoksen alakoulunkin ja siinä oli 3 oppilasta ja nuori naisopettaja. Se eilinen pariskunta, jolle tämä on vakituinen paikka, kyllä sanoi ettei koulua enää ole. Jätin toisen puolen kylästä kiertämättä ja päätin lähteä klo 17: n vuorolla pois. Kyytiin tuli myös suomalainen nuori pari.
Tämän pensaan huomasin kulkiessani satamasta maantielle päin. Kukissa oli myös tuoksua ja pensaassa erikoisenmallisia hedelmiä.


Supermarket oli auki ja sain niitä munia ja tomaatteja. Huoneessa huomasin, että ei ole paistinpannua joten keitin sitten ne kaikki 6 munaa kun mietin, että  ne on siten helpompi kuljettaa. Saapa nähdä, mihin ne päätyvät kun ei kai leivälle niitä 3:a kerrallaan pinota? Söisivätkö kissat? 
Pian jo tulikin ilta. Sitä en oikein huomannutkaan kun oli niin paljon juttuja katsottavana tällä tabletilla. Nauvossa on pidetty Kreikkaseurankin kertoma ilta musiikkeineen, tansseineen ja ruokineen. Kuvissa monta tuttua. 2 kk:n ikäinen Viola-vauva viety meriretkelle Naantaliin ja Aurajokeen asti. Sienitilanteet piti myös tutkia eri fb: n sieniryhmistä.  Luin myös Liisan laittamaa kreikan läksyä, joka annettu keskiviikkona, eipä ollut helppo sekään. 
Ulkona on jo pimeää ja tuulee lujaa. Haenpa pyykkinarulta vaatteet sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti