tiistai 18. syyskuuta 2018

Tiistai 18.9. Leros

Kalimera.Kylläpä nukuinkin hyvin.
Aamukahvit keitin ja maito oli ihan kelvollista. Jos tulee kissavieraita, voin tuhkakupista tarjoilla sitä taas kuten  Pertille Miloksella. Paitsi , että hän ehkä oli Bertta! Täällä ei kylläkään näy kissoja suuria määriä kuten Nisyroksella. 
Nyt lähden etsimään kirkon luota leipomoa, on se siellä jossain.
Leipomoja emännän mukaan on 2 Platanoksessa. Löysin. Makkarapiiraan söin aamupalaksi siinä pääaukiolla. Yksi bussikin livahti  ohi ja lähdin sen perässä Agia Marinaan katsomaan jos pääsisinkin Alindaan bussilla. Kiertelin monissa putiikeissa ja ihmeekseni löysin itselleni sopivan taskullisen  mekon, 32 €. Se on ihme! Mekko on ihanan vilpoinen helteellä.
En löytänyt vielä puusta tehtyä pientä ikonia ja se putiikki, jota eniten mietin on nyt lopettamassa, kaikki puoleen hintaan, mutta nyt se oli vielä aamupäivällä kiinni.
Otin paljon valokuvia ja seurasin koululaisten välituntitouhuja ja kirkonkellojen soittamista. 





Kiersin monissa mahdollisissa putiikeissa. Olipa kallista eräissä. Esim. nämä jääkaappimagneetit, joita olen jo Parokselta ja Nissirokselta ostanut, maksavat täällä 5 € . Nisyroksella 2,50 €.
 Reissukaverini EI jostain syystä pidä linnuista ja minä taas olen nyt kanoihin hullaantunut. Tässä olisi minulle matkamuisto 7 €:lla, tai sit ei!
Agia Marinan rannassa näin sen Barbadossa veneen, jonka retkiä mietin. Ei enää kiinnostanut!


Mikähän tämä juttu on ollut?



Bussipysäkkejä en nähnyt missään joten rupesin takseja metsästämään. Pian jo sainkin lennosta omani . Melkoinen kuski tämä nuori kielitaitoinen mies olikin! Puhuin kreikkaa  ihmetellen, kun en löytänyt bussipysäkkiä ja hän heti vastasi : "Ei meillä täällä ole bussipysäkkejä merkitty kuten Suomessa." Luulin kuulleeni väärin! Ei, hän tunsi minut suomalaiseksi aksentistani heti! Juteltiin monista asioista ja matka loppui kesken, Alindaan 7 €. Jäi harmittamaan, että en tarkistanut, tunteeko hän sen mainion suomalaisen nuoren naisen jostain Pietarsaaresta, joka on mestari matkimaan eri kieliä! Nimeä en nyt muista!
Kuljin siellä Alindassa vähän ja teki mieleni uimaan, kun vesi oli niin kirkasta. Jäin  tämän hotellin tuolille rantaan. Ostin pienen Fantan 2,50 €. Ei pitänyt nyt uimaan lähteä ja siksi ei pyyhettäkään ollut mukana. Uimapuvun puin yhden huvilan porttisyvennyksessä!
Tuolla kauempana näkyy kyllä olevan pukukoppikin. 
Olipa ihanaa päästä taas mereen kastautumaan! Kuivattelin sitten auringossa ja etsin netistä Leroksen bussiaikatauluja. Löysin kyllä. Klo 13.45 Alindasta lähtee ja on klo 14 Platanoksessa. Vaihdoin uimapuvun pois siinä pukukopissa ja odotin pitkän aikaa bussia. En vaan tiennyt, että ei sen pysäkki niin kaukana ollut vaan lentokentälle johtavan tien risteyksessä ja sinne oli pitkä kävelymatka! Tietty se bussi oli jo mennyt. Kävelin kyllä ja odotin taksia kauan. Vihdoin tuli yksi varattu ja sillä pääsin Panteliin, 8 €. Vanhempi brittiherra etupenkiltä jäi kyydistä lähellä Göran Schildtin kotia. Taksi ohitti Agia Marinan yläkautta ja puikkkelehti jännittävää reittiä pienien kujien kautta alas lähelle Platanoksen taksiasemaa ja pysähtyi Panteli Beachin eteen. 
Siellä kävin ostamassa Marian supermarketista leipää, leikkelettä, vettä ja juustoa.

Hotellin altaassa myös halusin uida. Juttelin erään tanskalaisen rouvan kanssa siellä. Tanskalaiset taitavat olla oikeita Leros-faneja, Panteli Beachin emäntä on tanskalainen ja myös Alindan rannalla juttelin tanskalaisnaisen kanssa. Kyllä nyt tuntui Pantelin kylä ihanalta, kun taksilla sinne saavuin! Alindakaan ei mikään turistirysä sentään ollut vaikka onkin valtavasti kasvanut viime näkemästä eli vuodesta 2013.

Rannalla oli pitkin matkaa monta kohtaa, johon olisi voinut jäädä oleskelemaan ja uimaan.
Tämä on myytävänä.
Museo ei ollut auki vielä, vasta iltapäivällä tiistaisin.
Tämä hotelli  taitaa olla ollut jo v. 2013 tuolla. Olisikohan mukava keskiviikkoilta tuolla? Kävisin kurkkaamassa jos asuisin lähempänä.

5 kommenttia:

  1. Alindan kadun päässä on ihana Sto Steki taverna jossa on myös usein live musiikkia. Siellä saa ihania pieniä erilaisia meseitä pikkukupeista. Nautinnollista iltaa Leroksella. Kerro Petro-taksikuskille terkkuja jos tapaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Juuri tuollaisia meseitä niin etsinkin! Näin kyllä tuon tavernan ollessani Alindassa tiistaina keskipäivällä. Saisikohan meseitä jo iltapäivällä jos menisinkin Alindaan taas uimaan? En vaan tiedä, keneltä terveisiä veisin ja tuskin tuo kuski osuu kohdalle enkä aio nimiään kysellä. Hih!Luulevat vielä Puumaksi!

      Poista
  2. Hieno blogi todella,tälläistä lukee mielellään ja ikäänkuin kuin siirtyy Kreikkaan itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista kommentistasi! On kiva tietää ihmisten lukevan. En tiedä kuin muutaman tutun, joka seuraa touhujani, mutta kuitenkin näen, miten monta kertaa, jopa 20! on joskus ollut lukijoita. Tietysti voi olla, että merkintöjä tulee myös omista käynneistäni jonkin tekstin kohdalla.

      Poista
  3. 19.6.2021 sitten teimme Millan kanssa kokopäivän meriretken Ag. Marinasta. Oli hyvä päivä, kts.blogi.

    VastaaPoista