torstai 20. syyskuuta 2018

20.9. torstai

Olipa hyvä, että päätin käydä edes katsomassa, onko Alindassa hyvää elävää musiikkia. Emäntä ei ollut asiasta varma. Hän soitti minulle taksin ja lähdin tarkistamaan. Nuori kuski ei osannut paljoa englantia. Sain kuitenkin sovittua, että katsotaan, mitä perillä on ja jos ei ole O.K. ajetaan pois sieltä.


Naislaulaja soitti monia instrumentteja todella hyvin, esim. klarinetista tykkäsin. Hän myös lauloi hyvin kuten bouzukinsoittajakin. 3. oli myös ihan hyvä.
Ensin kuulin Beesame muuzon , jota en osaa edes kirjoittaa ja josta en tykännyt !
Tilasin oluen ja ruoaksi juvetsin tapaisen vakioruokani kun oli kova nälkäkin. Se oli hyvää.
Zsiftetelin soidessa huvikseni "tanssin" tuolillani ja siitä eräs vanhempi herra veti minut lavalle tanssimaan kanssaan. Otin asian rennosti huumorilla, en voinut muutakaan kun ihmiset katselivat ja taputtivat! Eipä se maailmaani kaatanut eikä siellä suomalaisia ollut, kai.
Musiikki oli oikein hyvää. Yritin houkutella porukkaa tanssimaan lempitanssiani sirtos kalamatianosta, mutta kukaan ei noussut tuoliltaan vaikka esim. läheinen pöytä oli täynnä kreikkalaisnaisia. Höh! No, onneksi ei porukka  myöskään innostunut loikkimaan  inhoamaanii " tonttuleikkiä" hasaposervikosta, jota joku sanoo Zorbakseksi! Samainen herra sitten myöhemmin tanssi itsekseen omin askelin kalamatianosta.
Tanssi siis puuttui, mutta muuten ilta oli hyvä. Se loppui klo 24. Orkesteri soitti ihan taukoamatta! Kiitos.
Tabletillani videoin monta pätkää musiikkia kunnes tallennustila tuli täyteen.
En tajua, mitä se tarkoittaa! Pelkäsin koko tabletin menevän epäkuntoon. Nyt aamulla yritin niistä videoista tehdä elokuvan, mutta en onnistunut. Haluaisin näyttää sitä musiikkia blogiani lukeville ja fb-ryhmässä. Sen tiedän, että jos tähän blogiin videon laitan, se ei näy. En myöskään tiedä, onko luvallista laittaa niitä filmauksiani sinne pieneen Kreikka-fb-ryhmään tai omalle seinälleni. En edes osaa näitä termejä! Onko sen nimi seinä vai sivusto vai aikajana vai mikä???!
Koska se tallennustila siis täyttyi, ostin sitä lisää. Tarvitsen sitä varmasti kun tämäkin reissu jatkuu vielä ja seuraava alkaa jo perjantaina ja vielä kolmaskin on loka-marraskuussa tulossa ja silloin olen taas yksin tablettini kanssa. Nyt vaan harmittaa kun luin, että voi kestä 24 h ennenkuin se tallennustila on käytettävissä. Olen joskus niin malttamaton!
Hei, kivaa, löysin 2 kommenttia eilisen päivän kohdalta! Voi, miten taas onnistui kivasti.Sain hyvää infoa Alindasta.
Viivyin huoneessa kauan koska kuuntelin ministeri Saarikon hyviä puheita työhöni liittyen vaikka olenkin eläkkeellä! Harmi vaan, että fiksu nainen on väärässä puolueessa.
Taksi, se 1. naistaksini, tuli portilla jo kohdalle kun olin lähdössä liikkeelle jonnekin edes. Nyt olen Alindassa To Steki tavernassa. Sain vihjeen meseistä ja paikan musiikki-illoista blogiini. Ihana joku, kiitos. Iik! Nyt soi Kotsiran  tuttu laulu, repeän ilosta!
En revennyt sentään. Mese oli tällainen ja oikein hyvä. Jo tilatessa sanoin, että en syö kalaa enkä viininlehtikääryleitä.
Tänäiltana on tässä tavernassa elävää kreikkalaista musiikkia. Seinällä oli kuvia nuorista esiintyjistä. Tarkistin tarjoilijalta, olisiko ehkä myös täällä se eilinen orkesteri, muttei siis ole.
Halusin jäädä tähän johonkin uimaan, mutta tavernapöytien kohdalla se olisi ollut huono idea joten menin sen eilisen pukukopin kohdalle.
Näillä rannoilla on kyllä mukavan rauhallista vaikka ihmisiä kyllä on aina siellä täällä. Ne turistipaikkojen petirivit ovat minulle kauhistus! Kaiken lisäksi ihmiset maksavat petistä ja varjosta jopa 10 €/pv.
Odotin aikani taksia ohi ajavaksi kun päätin lähteä. Ei näkynyt yhtäkään joten soitin taksin ihan itse. Piti vaan ensin laittaa suuntanumero, muuten ihan normaali juttu. Sattuikin sitten olemaan se kieliaksenttipoika ratissa. Hän kyseli kuulumisia ja kerroin touhuistani. Tämä naislaulaja Dafni on kuulemma ihan ammattimuusikko, ilmankos olikin niin hyvä! Tämäniltaisista musiikkipaikoista hän ei osannut sanoa mitään.
Sain nyt mahdollisuuden näyttää kuskille sen Saaran youtubevideolta niitä hyviä ulkomaankielisiä pätkiä. Hän oli ihan ihmeissään, ei ollut ennen nähnyt. Hyvä siis näin.
Huomenna laiva lähtee ennen klo 12 Lakkista. Sinne siis taksilla ja huone pitää maksaa ehkä jo tänään ja aamulla luovuttaa jo klo 10.30. Taidan katsella, mitä Lakkissa on tarjolla.
Lähdin vielä tunnelmoimaan viimeistä iltaa ennen pakollista pakkaamista. Nautin todella näkemästäni taas.










9 kommenttia:

  1. Hauska ilta sulla! Tuli ihan mieleen yksi ilta Thassoksen Potoksessa kun hotelliini pelmahti kreikkalainen eläkeläisseurue ja vei minut tanssiin mukaan. Askelista en kyllä tiennyt, oli jokin kalamatianos-versio, mutta ei väliä, hauskaa oli vaikka vähän hävettikin. Eikä ollut suomalaisia mailla eikä halmeilla :D! Hauskat jatkot! T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä vaikka tanssia jäin kaipaamaankin. Erityisen taitava oli se naismuusikko!

      Poista
  2. Kyselit Pserimoksesta Kreikka.netissä, en ollut käynyt vähään aikaan sivulla muut saaret, joten huomasin sen vasta nyt. Liekö meni sinulta jo suunnitelmat siltä osin ohi, mutta nyt sieltä löytyy pieni tarina Pserimoksesta. t Helppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä silti kiinnostaa vaikka vielä en ole suunnitellut. V. 1988 kävimme siellä perheenä ihan lyhyellä retkellä, poikamme oli sateenvarjorattaissa, sen muistan niin elävästi.Retki tehtiin Kosilta sinne ja Kalymnoksen kaupunkiin.

      Poista
  3. Laitoin nyt Kreikka.netin muut saaret -osioon pienen turinan Pserimoksesta, mutta se taitaa nyt tulla sinulle liian myöhään, kun olet jo huomenna siirtymässä Kosille.. en vaan ole käynyt vähään aikaan siellä sivustolla, kun siellä on niin hiljaista. t. Helppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä harmittavan hiljaista ja monet vanhat tutut sieltä eivät uskalla edes avata niitä sivuja virusten tms. pelossaan. Harmi!

      Poista
  4. Olipa ihana kuunnella sinun musiikkia Alinda-hot.josta tuli moneen päivään piristystä.Paljon ihania hetkiä sinulle retkilläsi,toivoo Kaarina(laitoin sen sto steki vinkin)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että kerroit siitä mese-tavernasta. Niin harvoin löydän meseitä ja niistä tykkään todella. Kun yksin reissaa, ei ole kaveria, kenen kanssa ruoka-annoksia jakaisi. En yhtään tiedä, saako esim. Alindan musiikkia noin julkaista kuin tein. Yiannis Kotsiran konsertissa videoin paljon ja sain luvan ne videoni laittaa you tubeen.

      Poista