maanantai 17. syyskuuta 2018

Maanantai 17.9. Lerokselle

Vielä on pimeää ja kukot huutelevat jo. Kivaa päästä lähtemään tältä saarelta tänään.
Laivalippu puuttuu vielä. Eilen ainakin Myrtieksessä matkatoimisto oli kiinni.
Emäntä vie minut autolla kaupunkiin hyvissä ajoin joten lipun ehdin hyvin ostaa.
Katamaraani ajaa Lakkin kaupunkiin, josta otan taksin Panteliin.
Voi hyvä ihme tuota hössöä emäntää! Onneksi olin matkalaukun jo pakannut ja kerännyt repun tavarat paitsi jääkaapin sisällön valmiiksi. 10.30 oli sovittu aika lähteä, mutta hän tuli 9.45 sanomaan lähdön olevan klo 10 koska seuraavien asukkaiden laiva saapuu 10.20. Kyytiin tuli myös norjalainen mies ylemmän rakennuksen huoneesta. Isäntä ajoi ja emäntä haki puhdasta pyykkiä kaupungin kodistaan. Isäntä näytti, missä heillä on toisia vuokrattavia huoneita. Juttelin isännän kanssa kreikaksi ja emäntä oli ihan hämmästynyt siitä. Ei ollut siis yhtään kuunnellut, mitä olin hänelle pununut! Harmitteli sitten, että heidän poikansa on Tanskassa naimisissa eikä puhu/ opeta  kreikkaa vaimolleen tai lapsilleen.
Lipputoimisto satamassa  oli kiinni vielä, mutta tiesin sen kyllä aukeavan.  Norjalaiskaverilla ja minulla riitti paljon juttua. Hän tykkää snorklata ja haluaa ehdottomasti aurinkovarjollisen hotellihuoneen päänsäryn takia. Kertoi kummallisesta migreenistään ja miten joskus pystyi syömään sen takia pelkkää leipää!(?) Hän kehui myös Kythiran saarta. Hänen kotikaupungissaan ei voi opiskella kreikkaa eikä hän tiennyt ilmaisista netin kielikursseista. Olikin kiva, että voin hänelle sähköpostiinsa laittaa eräästä kurssista linkin. Hän oli menossa Lipsille. Laivalipun kävin ostamassa kioskista, 20 €. Matka alkoi klo 11.40 ja päättyi klo 12.25.
Perillä Lakkissa oli monta taksia. Sain hurjan naiskuskin ja kyyti maksoi 7 €.
Kylläpä meni paljon aikaa huoneessa laittaa tavarat paikoilleen. Nyt oli käyttöä niille monille vaatehenkareille, jotka otin ilmaiseksi  Citymarketin käytävältä Ravattulasta. Mitään tarpeellisia koukkuja seinillä ei ole eikä myöskään suihkuverhoa. On siis käyttöä myös sille risalle froteepyyhkeen puolikkaalle jonka myös iskin kotona laukun pohjalle.
Kreikan lippua varten tyhjensin yhden olutpurkin ja tein siitä "telineen".
Hih! Taas olen kotiutunut!

Perillä ennen klo 13:


Kelpaa oikein hyvin minulle. Se uudempi huone Kalymnoksella olikin minulle liian hieno, en viihdy sellaisessa. Tällainen on paljon reilumpaa ja tutumpaa ja kodikkaampaa.


Ensimmäiseksi halusin nähdä Pantelin rannan.
Vanhan papan pikkuinen supermarket oli tallella, mutta pappaa ei näkynyt sisällä eikä myöskään torkkumassa tuolillaan oven pielessä. Muistan, miten ostin papalta pölyisen ja teksteiltään jo ihan haalistuneenkin aurinkovoidepullon! Taisi koko sisältö jo olla härskiintynyttä siinä auringossa vuodesta toiseen tarjolla oltuaan. Onkohan ihan uusi yrittäjä nyt, näytti niin siistityltäkin, kun kurkkasin sisään.
Zorbas-tavernan taakse oli tullut  Marian supermarket eikä tuttua naistarjoilijaa näkynyt Zorbaksessa.
Tuossa jossain myllyjen luona , vai oliko se peräti myllyssä, reissuystäväni asusteli kerran.
Tähän hotelliin taksikuski toi minut 1. Leroksen matkallani kun pyysin, että hän vie minut johonkin rantahotelliin. Ulospäin näytti silloinkin kivalta, mutta en tykännyt ja myös huoneen hinnan ymmärsin emännän puheista väärin, eli luulin hinnan olevan 2 yöltä, mutta se olikin vain 1:ltä! En suosittele.
Rantaan on tehty tila Hamamille:
Huomasin tämän mainoksen rannalla:
Ehkä olisi minulle tylsä ja liian pitkä retki, kun en ole mikään veneilijätyyppi. En tiedä, olisiko tuolla kiinnostavia juttuja. Taidan mieluummin tutkia täällä kyliä, esim. Alindaa, joka kuuluu kasvaneen.
Uutta oli myös, että nyt oli ihmisiä rantapetien kanssa myös muualla kuin vain Panteli Beach hotellin edessä. Rentoa meininkiä petit sikin sokin ja  myös pelkillä rantapyyhkeillä oli Zorbaksen naapuritavernan edessä, sen nimi oli joku Mana? Siihen sakkiin minäkin haluaisin liittyä.
Näin 2 taksia ajavan kylässä ja aioin lähteä taksilla Alindaan. Muutin kuitenkin mieltäni ja lähdin Platanos-kylään. Painelin pappabaariin ja pyysin tuopin kylmää olutta. Naistarjoilija kysyi, otanko mezeitä. Kyllä, kiitos. Katso, mitä sain!
Olipa kiva yllätys!
Istuin siinä melko pitkään seuraten "poikien" pelejä, ehkä se oli tavli. Nappasin  "pojista" vähän salaa pari kuvaa muka linnoituksen lippuun zoomaten:



Yritin saada selvää miesten puheesta siinä kauan istuessani, en saanut! Ehkä he puhuvat jotain murretta? Arvelin apteekin aukeavan pian jos se nyt edes on siestan ajan kiinni ollutkaan ja siksi viivyttelin. Katselin vähän kuvattavia paikkoja, mutta aurinko häikäisi niin, että pieleen menivät yritykseni.

Esim. vihanneskauppa ja sen takana oleva talo olivat kauniit, mutta kuvassa hedelmät ja vihannekset jäivät ihan mustaan varjoon.
Huomasin apteekin olevankin auki ja ostin silmätippoja kuiviin silmiin.
Muistin myös hyvän gyrospaikan ja sen ohi en päässytkään ostamatta. Mikäs siinä, päivälliseksi gyros! Olipa se hyvä ja maksoi 2 €, specialprize for you  sanoi tarjoilijaherra. Sopi hyvin, kiitos.
Supermarketista etsin kahviani varten tuoretta maitoa. Ei ollut. Ostin sitten litran jotain, mitä lie iskukuumennettua.
Aamulla nähdään ja maistetaan, mitä tuli ostettua.
Tänään en sitten tämän pidemmälle kulkenut.
Aamulla jäi myös se suunnittelemani salainen ja ehkä pirullinenkin tempaus tekemättä sen emännän sättäämisen takia. Piti viedä kanoille kaikki leivänmurut ja ylimääräiset leipäsiivut hotellin taakse ruohikkoon, missä niitä usein näin. Nyt se leipäpussi on täälläkin tarpeen kun isolla roskisalueella tästä merelle päin, näin surkean laihoja kanoja juoksentelevan.
Olen tainnut saada auringonpistoksen! En minä ennen ole kanoista ollut kiinnostunut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti