keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

16.6. keskiviikko Lipsillä

 Viime yönä minua valvotti torakka klo 03 alkaen ja 05: n aikaan melu satamasta. Ilmeisesti siellä kävi jokin iso laiva. Jo 1. yönä tapoin vessasta torakan haarukalla. Siellä se juoksi, kun sytytin nopeasti valon vessaan. Nyt sellainen juoksi ympäriinsä huoneen puolella. Inhottava ajatus, että moinen otus kiipeäisi sänkyyni! Tapoin sen tallomalla rantakengällä.

Vielä ei ole Lerokselta tullut vastausta. Olisi niin mukavaa asua tutussa paikassa Pantelin rantakylässä. Onneksi vaihtoehtoja on monta. Hinnat kyllä korkeampia kuin täällä tai Fournilla.

Aamiaiseksi kahvia, piirakkaa, leipää ja mehua leipomossa. Siellä oli kiva henkilökunta, mutta musiikki soi liian kovaa täti-ikäisen mielestä. Valtavaa basilikaa ihmettelin:



Leipomo sijaitsee tämän aukion laidalla. Siinä portaiden alla on myös ihanan puheliaan kalymnoslaisia pesusieniä myyvän papan koju. Hän jututtaa ohikulkijoita kreikaksi ja juttua esim. Lipsin entisajoista riittäisi häneltä tunneiksi. Muutkin paikalliset täällä ottavat kontaktia. Millan moni muistaa entisestä käynnistään täällä. 

Lähdimme klo 11 taksilla rannalle nimeltä Platis Yialos. Ranta matala, syvenee hitaasti. Taverna oli siellä auki. Laskin ihmisiä iltapäivään mennessä  rannassa olevan n. 20. Taksi ajoi sinne monta kertaa. Vielä ei bussilla sinne pääse. Jotkut näyttivät kävelevän tien laitaa. 





Aluksi oli puolipilvistä, mutta iltapäivällä jo aurinko paistoi. Rannalla asustelee hanhia ja tavernan tyttö vei kaemmas talosta kissalle ruokaa. Taverna oli siisti ja tyylikäs, mutta ei mitenkään hurjan kallis. Iso olut 3 €.




Otin favaa ja saganakin. Juusto oli pettymyksekseni kuivaa. Milla otti katkarapuja.

Sitten ruokalevolle rantapyyhkeiden päälle. Petejä ei ole eikä kaivatakaan. 

Taksin soitimme 15.30 maissa ja kyytiin tuli myös kreikkalainen nuori professorimies, joka oli Tolosta kotoisin ja täällä työ-ja lomamatkalla. Hän jäi pois kyydistä kylän uimarannalla. 

Sain sitten huoneessa vastauksen Leroksen majapaikasta ja varaus on nyt kunnossa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti