lauantai 19. kesäkuuta 2021

Lauantai 19.6.2021

 Päätimme lähteä kokopäiväretkelle merelle. Netissä sitä kehutaan ja ajattelin, että myöhemmin harmittaisi, jos emme menisi nyt. Sunnuntainen retki oli kuitenkin jo täynnä osallistujia. Menemme siis tänään. 

https://www.facebook.com/AGIOS-Georgios-daily-cruises-809539899058452/

Arki on saari, joka meiltä on vielä näkemättä. Nyt näemme saarta, mutta emme sen pääkaupunkia/ kylää. Tänään kohteet ovat: White Islands, Tiganakia ja Marathi. 

Luulen, että on kiva päivä.

Joko olen kertonut, että muutimme matkareittiämme? Niin on kiva tehdä taas. Ennenkin seuraukset ovat olleet hyviä! Menemme Agathonisille 2 yöksi ja Lipsille takaisin. Emme mene Telendokselle tai Kalymnokselle. Lento on sitten joskus 29.6. Kosilta Ateenan kautta Suomeen, mutta Milla jatkaa Paroksen kautta tietysti Naxokselle " kotisaarelleen" taas. 

Agia Marinasta lähdimme klo 11.00. 
Olimme ainoat turistit. Kaikki muut n. 20 henkilöstä olivat kreikkalaisia. Maski oli kaikilla vain lähdön ajan.
Tilaa riitti kannella hyvin varjossa tai auringossa.
Ensimmäinen uimapysähdys oli niillä Valkoisilla Saarilla. Mereen mentiin hyppäämällä tai portailta. 
Ateenalaisrouva otti tavaroitaan rantaan mukaan. Hän kuljetti ne sinne ämpärissä ja teki uintiliikkeet yhdellä kädellä ja jaloilla!
Lapset hyppivät innoissaan kerta toisensa jälkeen veneestä mereen.
Ihanan kirkasta ja puhdasta vettä ja vitivalkoinen ranta.
Tämän pysähdyksen jälkeen tarjoiltiin juomia eli ouzoa, olutta tai vettä.

Tällaista syömistä tarjottiin ja sitä riitti kaikille ja jäi vielä ylikin.

Toinen uimatauko Tiganakiassa, joka on Arkin saarella. Vuohia näkyi kallioilla. Ateenalaismies kertoi vuohien juovan merivettä ja siksi liha on hyvää. 
Hän oli arvellut meidän olevan unkarilaisia kielen perusteella tai ehkä suomalaisia. Sitten hän juttelikin paljon kun alkuun pääsi. Hän on Ateenasta kotoisin ja nyt 11 vuotta ollut Dubaissa työssä. Koronan takia tekee nyt etätöitä ,kun toimisto suljettiin. Hän käyttää kahviloiden nettiä ja asuu esim. Lakkin lähellä edullisesti, jopa 10 €/yö tai Alindassa 20 €/ yö. Hän tiesi paljon lähisaarten asioista. Huvittavaa hänestä oli, että me tykkäämme Fournista. Skandinavian naisista hänellä on ihan toisenlainen mielikuva, esim. Ioksen märkä-t-paita-kisat ja muu sekoilu ja biletys. Totesimme nukkuvamme jo , kun nuorten bileet alkavat. Hän kertoi myös kesäkuun laivamatkoista 1-2 €:n hintaan. Sellaista aiomme käyttää tällä reissulla hyväksemme. 
Myös se ateenalaisrouva jutteli kanssamme. Hän kertoi niin harvinaisista saarista, että en ole ennen kuullutkaan. Limnosta hän kehui 2 kertaan. Olen siellä käynyt ennen turistisesonkia enkä nähnyt paljon mitään. Siksi voisimme mennäkin Millan kanssa sinne joskus. Pakolaistilannetta hän oli nähnyt Izmirissä ja tiesi kauheista asioista siihen liittyen!


Viimeinen pysähdys oli Marathissa. Sitä onkin hauskasti ruotsiksi kuvattu ruotsalaisella Kreikka-forumilla nimeltä kalimera.se
Millä luki jutun minulle ääneen.
Siellä uitiin ja voitiin mennä tavernaan, joita on rannassa 3 kpl. Valitsimme laiturin vierestä ensimmäisen. Isäntä oli hauskannäköinen Merirosvo. 
Ruoka oli hyvää. Rinteessä oli iso kanala. 





Favaa teki mieleni taas. Otin myös paikallista vuohenjuustoa. Se oli suolaista ja hyvää. Millalle mustekalaa, mikä ei ole kalaa vaan äyriäistä.
Rantaan tuli sukeltaja perkaamaan saalistaan. Joku pitkä, iso, kapea kala ainakin oli ja paljon keskikokoisia sekä iso simpukka, jonka sai Merirosvo. Pian jo pihan grilli savutti...

https://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=40674



Loppumatkalla ihmiset  nukahtelivat kuka penkille, kuka pöydälle ja kuka millekin tasolle. Onneksi en juonut yhtään ouzoa! Hauskaa oli seurata, miten laivapoika yritti kaikille tarjota vesimelonisiivuja virkistykseen. Haaskuun meni melkein koko hedelmä! 
Sitten laituriin tultaessa jokainen asiallisesti kätki kasvonsa maskin taakse. Retki oli onnistuneesti ohi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti