tiistai 14. toukokuuta 2019

Kevätkesän reissu Kreikkaan 14.5. - 11.6. Ateenaan

Nyt bussissa matkalla Helsinki-Vantaalle, missä pitäisi olla klo 13.30.
Kyllä vaan ovat voikukatkin kauniita katsella!
Kivaa sekin, että viikonlopuksi on luvattu Turkuunkin lämpimät säät.
Ajallaan oli bussi perillä sotkuisella lentokenttätyömaalla. Huomisesta alkaen bussipysäkit muuttuvat, Turun bussi lähtee laiturilta 54.
No niin. Nyt osasin jo koneesta saada matkalaukkutarrat, kiinnittää ne ilman solmuja ja ampua sillä valopyssyllä viiivoja x 4 niin, että kuului klik ja laukku lähti jonnekin. Olisipa yllätys, jos se ei tulisikaan Ateenaan!
Muistan vanhastaan, että Norwegianin lähtöportille on pitkä matka kävellä. Ehkä on paras jo hivuttautua. Pillimehu  juotava pois ensin. Eväänä repussa on kolmioleipä, saakohan sen syödä koneessa?
Oho, nyt 10 minuuttia nousuun ja ihmiset ovat jo paikoillaan. Lähtöportin kaikki juoma-automaatit toimivat puhelimella tai muuten hullusti joten en ostanut mitään juotavaa ja nyt on kuuma ja kova jano, aurinkokin lämmittää kumpaakin ikkunaani paikalla 7F. Minulla on nyt siis 2 ikkunaa. Korvauksena  kai viimekertaisesta pettymyksestäni. (!?)
Viihdykkeenä on ampiaispesien  virkkaamista ja kreikan ohut oppikirja, jossa on niin vaikeita ja uusia sanoja, että päätin tällä kertaa ottaa mukaan kunnollisen kreikka-suomi-sanakirjan vaikka se onkin melko painava. Jospa oppisin kieltä lisää tällä reissulla. Opettajamme Jukka jo toivottikin hyvää matkaa 2  minulle uudella sanalla.

 Näin Jukka kirjoitti:
Πολλή απόλαυση και καλή διαμονή οπου κι αν πας Merja!
Paljon nautintoja ja hyviä asuinpaikkoja (hyvää oleskelua) minne menetkin!
Jospa tällä reissulla oppisin vähän kieltä lisää, edes 2 sanaa päivässä!
Vesipullon ostin juomakärrystä ja söin juuri kolmioleipäni, ei ongelmia. Norwegianin koneissa on melko tilavat istuimet ja meillä kävi tuuri naapurin kanssa kun keskipaikka on tyhjä. Saimme siis levittäytyä!
Muistin väärin sen pitkän Norwegianin kävelyn, se olikin Ateenan päässä. En ehtinyt kuin vasta klo 20.40 bussiin. 3 € maksoi eläkeläislippu eikä mitään korttia tarvinnut näyttää.
Olipa uuvuttava bussimatka kun oli jo pimeää. Yritin pysyä kärryillä kaupunginosista ja harvoista metroasemista tällä matkalla.
Bussi ei päässyt Syntagmalle asti. Siellä soitti joku yhtye, ei kreikankielinen, mutta ei ollut paljon väkeä paikalla. Nuori tyttö auttoi kantamaan laukkuni alas portaita.  Viisainta olisi ollut ottaa taksi koska bussi jätti kauas, kävelin alkumatkasta pienen lentokoneen ohi eli olin siellä jossain...
Halusin kuitenkin mennä metrolla oveni eteen. Ostin 90 min lipun kolikolla (1,40 €) myöhemmin sitten se 9 €:n seikkailulippu!

Olin perillä vasta klo 22 jälkeen. Katsoin tarkkaan videon, jossa neuvotaan avaimien ottaminen ulko-oven luona olevasta lokerosta. Silti se oli vaikeaa kun 4- numeroinen koodi näkyi 2 kohdassa ja oli jo pimeääkin. Päätin pysyä rauhallisena ja kokeilin pyörittää koodin keskemmälle. Huh! Onnistuin ja sain 2 avainta. 3. kerroksesssa on vain tämä asunto, johon voi majoittua 6 henkilöä! Hups! Olen nyt siis 3 yötä täällä:






Miten tuo amme tyhjennetään? Kävin kylmässä suihkussa hetken. Nyt hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti