perjantai 31. toukokuuta 2019

Perjantai 31.5

Kalimera
Hop hop klo 7.30.  ylös ja liikkeelle! Tänään bussilla kylään, johonkin vaan  , mikä löytyy sopivasti bussiaikataulusta.
Aamiainen oli oikein hyvä ja erikoinen hotellissa. Vihanneksia tarjolla, paikallista juustoa ja juustopiirakkaa sekä erikoista puuron tapaista, mitä lie, joka myös maistui juustolta. Seinällä olikin aamiaisesta saatuja palkintoplakaatteja ja kunniakirjoja. Ei ollut pekonia tai pikkunakkeja vaan vuohenlihaa. Kananmunia keitettynä ja munakkaan muodossa. Hedelmiä ( en kyllä tajua/halua banaaneja Kreikassa!) ja jogurttia , paikallista hunajaa ja kuivakakkua myös. Appelsiinimehu tehdastekoista ja kahvi laihaa.
Bussin Thermaan piti lähteä klo 9.45 ja Choraan klo 10. Olimme hyvissä ajoin bussiasemalla ja katselimme kun yksi kuljettaja pesi pikkubussiaan siinä bussiasemalla. Toinen samanlainen bussi ajoi sen viereen (paljon klo 9.45 jälkeen) ja tämä pesijämies viittoili meille. Miten ihmeessä hän tiesi meidän juuri sinne Thermaan olevan menossa?
Hinta olikin kallis yllättäen 2,70 € kun vertaan Kefallonian (1,40 €) hintoihin. Perillä menimme tähän kylään asti:



Onpa vihreää ja vehreää täällä! Lähellä on joku yoga-paikka ja jokin iso ryhmä nuoria ilmeisesti sinne olikin täältä pyöräillen menossa.
Hyvää, raikasta ja kylmää vettä sai ottaa tästä seinämän kohdalta  mukaansa.
Eilisestä painavan laukkuni raahaamisesta (m.m.) johtuen, olivat niskani ja hartiat niin kipeät, että halusin särkylääkettä, Parasetamoli 500 mg. Kätevästi sitä Kreikassa voi ostaa kaupan kassalta hintaan 1,30 € ja tuo kirsikkamehu on herkullista ja pullokin niin söpö, että vien sen kotiin!
Tästä kohtaa oli viitoitus ja Google mapsin avulla olisimme hyvin löytäneet vesiputouksille. Nyt ei vaan helteessä jaksettu eikä sinne haluttu kiivetä.
Sen sijaan kävelimme ihmeellisen viivasuoraa tietä pitkin alas meren rantaan. Uimme monta kertaa ja miltei nukahdimme aaltojen ääniin. Tämäkin ranta oli isoa kiveä. Nyt oli mukanani rantasandaalit ("läpsyt"). Tällä rannalla oli joku kanttiini ja baarirakennelma, mutta kumpikin oli kiinni. Hyvin pärjäsimme ilman.

Tänään perjantaina ja myös ensi maanantaina on kouluissa lomapäivät ja bussit kulkevatkin harvemmin. Lauantaina ja sunnuntaina ne eivät kulje lainkaan. Tämän bussin kuljettaja kertoi jo aamulla Therman kylässä ja antoi taksin puhelinnumeron. Nyt uimarantakäynnin jälkeen sitten päätimme mennä taksilla Choraan ja taksi tulikin soiton jälkeen 10 minuutissa. Kreikaksi keskusteltiin ja kuulimme, että eipä täällä monia "hyviä" kyliä ole ja saimme yhden kylän nimen, Agios Isidoros.Siellä olisi vuohenlihaa tarjolla. Kyllä kiinnostaa, kiitos!
Chorassa oli tällaista:

Koulu



Ostin chiliä tuliaisiksi, 2 €.

Tänne olisimme halunneet mennä syömään, mutta se oli mennyt kiinni iltapäivällä.

Täällä istuimme jonkin aikaa. Tarjoilija oli oikein mukava nuorimies.
Tarjoilu tapahtui tämän ikkunan kautta ulos parvekkeelle. Kivaa!


Millaista olisi asua täällä? Kaikki varmasti tuntevat toinen toisensa. Hmm...



Iltapäivällä oli avoinna vain 1-3 paikkaa ruokailuun. Otimme ison salaatin yhteiseksi ja Millalle viininlehtikääryleitä. En pidä niistä joten halusin esim. pieniä lihapullia tms. Sain vuohenlihaa. Salaatti oli oikein maukasta ja sen juusto vuohenjuustoa. Liha oli paikoitellen vaikeasti pureskeltavaa ja vaivihkaa annoinkin niitä sitkeitä paloja kissoille. Kauaa ei se ollut vaivihkaista ( onko tuollainen adjektiivi oikeasti olemassa?  No, nyt on!) koska pian niitä kissoja oli paikalla 6 naukumassa lisää. Kyllä he saivat. Tiedän hyvin, että kissoja ei saisi ruokkia ruokapöydästä... Emäntä toi vielä jälkiruoaksi hyvää kosteaa kakkua.
Meille oli todella epäselvää, mitkä bussivuorot Chorasta kyläämme (Kamariotissa) tänään perjantaina ajetaan. Kokeilimme kuitenkin ja odotimme bussia saapuvaksi n. 16.15:n aikaan. Turhaan. Tilattiin sitten se sama taksi hakemaan meidät. Nyt matka maksoi 7 € .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti