perjantai 17. toukokuuta 2019

Perjantai 17.5. Lento Kefallonialle

Haikealta tuntuu lähteä. Viihdyin niin hyvin.
Heippa parvekkeeni!
Menin Monastirakille metrolla. Siellä ei ollutkaan hissiä  ja raahasin taas laukkuani. Osoitteessa Athinas 2 on säilytys ja 6 € maksaa laukun säilytys siellä. Sain neuvon face bookin Kreikkaryhmästä, siitä paremmasta, pienestä,  toiseenkin säilytyspaikkaan, joka on lähempänä lentokenttäbussin pysäkkiä, mutta se on eilen suljettu.
Yritin nyt  x 2 myös lähettää boardin passini printattavaksi siellä paperimuotoon, ei onnistunut kun ei ollut pdf-muotoinen. Olkoon , en jaksa noita!
Ehkä lähden rantaan, en vielä tiedä.
Viime reissuilla löysin vilpoisen puseron ja etsin nyt taas sitä kauppaa. Se löytyi ja ostinpa sitten samat puserot x 2. Hinta nyt a' 15 €. Harvoin löydän itselleni mitään sopivaa joten otinpa sitten eriväriset. Nämä:
Olen jossain antiikin raunioilla hetken varjossa.

En lähtenyt rantaan enkä Pireukseen. Kuljeskelin vaan. Gyrosnälkä tuli taas ja menin tuttuun paikkaan. Siellä oli kalliimpaa kuin Attikilla, gyros maksoi 3 €, oli kyllä hyvää.



Hyppäsin taas johonkin bussiin Athinas-kadulla , ehkä se oli 35? tarkoituksella nähdä metrokyltti ja sitten lähteä Pireukseen ja uimaan. Alkoi kuitenkin sataa  ja  nyt sataa vieläkin kellon ollessa 16.30. Ei siis tullutkaan rantaretkeä.
Jossain hornantuutissa taas ajelin busseilla. Se on hyvä vaihtoehto kun sateenvarjo ja muut kuin hellevaatteet ovat siellä matkalaukussa.
Arvelin ehtiväni nähdä myös seuraavan asuntoni, jossa asun  Kefallonialta tultuani, mutta ihan sinne asti eivät bussieni reitit ulottuneet.
Viisainta on kai lähteä lentokentälle hyvissä ajoin. Ostin jo Syntagman lippuluukulta lipunkin  lentokenttäbussiin. On se nyt kumma kun taas näytettiin sitä pientä värikästä korttia eikä myyty minulle 3 €: n eläkeläislippua! Kuitenkin lentokentältä sellainen myytiin!
Myyjä kehoitti menemään metrolla, mutta sitä en halua tehdä!
Nyt olen kahvilla Athinaskatu 1:ssä ja lähden hakemaan laukkuni ja sitten lähden kentälle seuraavaksi.
No niin, kello on nyt 18.30. Boarding time on klo 20.05.  Laukku lähti jo, huh! Voi, että inhoan noita puhelimessa näytettäviä boarding passeja! Puhelin tietystikään  ei ollut verkossa! Eihän silloin mitään voi näyttää! Pakko minun on saada paperiversio! Nyt virkailija auttoi ja ohjasi minut vaan tiskille ja passista löytyivät tarvittavat tiedot. Näin on ollut ennenkin, muistan.
Lentokenttäbussista näin myös suunnilleen sen paikan, jonne tullessa lentokenttäbussi meidät jätti kun se ei päässyt Syntagmalle asti. Se oli Evangelismos nimeltään. Kaiken huippu, että jos olisin tajunnut risteyksessä katsoa oikealle,olisin nähnyt metromerkin! Huonosti kyllä  bussikuski mitään neuvoi, jätti vaan ihmiset sinne jonnekin! Kävelin melkoisen matkan mielestäni matkalaukkuani raahaten silloin!
 Nyt löysin tänään pienessä vesisateesa myös Syntagmalta rullaportaat, joilla olisin helpommin päässyt asemalle kuin aukion portaita pitkin. Taas opin siis uutta!
Se on kyllä outoa, että en ole saanut mitään vastausta Kefallonian hotellistani, jonne ilmoitin lentoni kellonajat! No, ehkä taksi vie perille minut illan pimeydessä, matkahan ei ole pitkä kentältä hotelliin...
Täällä paistaa vielä aurinko, mutta pimeys tuleekin sitten yhtäkkiä.
Hei vaan sinullekin, kuka lienetkään...
Lentoa siirreettiin yli puoli tuntia. Perillä oli jo melkein vilu shortseissa ja vilpoisessa paidassa. Onneksi taksi löytyi heti. Se vaan maksoi paljon Ateenan hintoihin verrattuna, 15 €! Vaikka hotellista näkyy lentokenttä , ei matka olekaan tietä pitkin lyhyt.
Ketään ei ollut respassa, onneksi sentään valot , myös pihassa. Kukkarossani oli juuri ja juuri 3 kpl 5 euron seteliä, loput rahat matkalaukun uumenissa. Minua odotti paperilappu respassa.
Huone on ihan nätti. Paikan nimi on Drosian rooms. Eipä ole kehuttu arvosteluissa ja onkin ilmeisesti myynnissä.
En vielä yöllä löytänyt bussiaikataulua välille Argostoli -Skala. Ilmeisesti klo 12 lähtisi, en tiedä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti