torstai 23. toukokuuta 2019

Torstai 23.5. Muutto Samiin

Ihanaa huomenta, tänään muutan Samiin. Kreikkaan on nyt luvattu helteitä, sopii oikein hyvin minulle.
Lähdin klo 9 Skalasta bussilla. Mietin, että sitä voisi näin keväällä ainakin, ennen suomalaisten koululomia , suositella rauhallisena lomakohteena. Valmismatkoja ei ole Suomesta eikä Ruotsistakaan kylläkään, mutta ei niitä tarvita.
Nyt odottelen klo 13: n bussin lähtöä ukkokuppilassa  tällä rannalla, missä on niitä kivoja polkuveneitä. Matkalaukun sain viedä ilmaiseksi lukolliseen huoneeseen bussiasemalla  odotusajaksi joten hyvin voin nyt kuljeskella ilman sen raahaamista. Katsotaan...
Voi, miten nautin tästä kreikankielisestä puheensorinasta  ympärilläni! Aivan lyhyet lauseet ymmärrän,  mutta pidemmistä vain irrallisia sanoja. Oppitunneilla on niin kauan pyöritelty menneiden aikamuotojen verbejä, että niitä jo tunnistan keskusteluista. Tekisi ihan mieleni videoida äänen kanssa tätä vilkasta elämää, mutta liikenteen äänet häiritsisivät lopputulosta eivätkä videot käsittääkseni edes tässä blogissa näy.
Ehkä lähden kävelylle kun tässä varjoisessa paikassa tulee jo melkein kylmä. Niin teinkin, mutta wc: n kautta.
Kävin nyt Argostolissa  vasta tämän ukkokuppilan vessassa peläten sen sotkuisuutta. Turha pelko ! Oli erittäin siistit vessat, kannattaa käydä tuolla vaikka kahvi juomassa jotta voi huoletta ja ilman jonotusta  toimittaa "asiansa" . Kokemusta on myös niistä karmeista bussiaseman vessoista, joiden systeemi on "reikä lattiassa" lainehtivine lattioineen...en viitsi enempää niitä kuvailla.
Kuvasin kyllä taas:


Kivoja kai nuo ovat.

Ai juu. Se ONGELMA! Huomasin aamiaisella, miten se aamiaista hoitava kiva rouva soitti jonnekin sen jälkeen, kun olin brittitutulle rouvalle kertonut muuttavani tänään Samiin.  En usko olevani vainoharhainen! Aamiaisen jälkeen pian jo tulinkin tavaroineni alakerran tiskille, joka ei kuitenkaan ole respa  luin hotels comista. Siinä istui nyt nuori rouva, jolle annoin avaimen ja jäin odottamaan, mitä tapahtuu. Hän kirjoitti jotain lapulle ja kutsui paikalle ilmeisesti Kapteenin itsensä. Tämä vanhempi herra istui usein oven pielessä ja juttelin hänelle joskus kokemuksistani 10 vuoden takaa.  Hän kysyi, onko kaikki hyvin ja "entä minun poikani?" Tarkoitti ilmeisesti sitä inhottavaa sisäänkirjoittautumisjupakkaa. Vastasin, että kaikki on hyvin. Ja niin ei maksusta puhuttu enää ja pääsin lähtemään bussille! Huh!
Kuljin Argostolissa nyt vain  bussiaseman lähellä enkä löytänyt tietoa siitä pikkujunasta eli hinnasta, matka-ajasta tai edes pysäkeistä. Sen kyydissä ehkä olisi ollut kivaa katsella kaupunkia, en tiedä. Katselin alueita sitten kävellen  vähän ylempänä rannasta. Voi, miten kauniita taloja ja pihoja näin. Valtavia ruusuja!
Bussi lähti vasta klo 13.15. Mukaan tuli paljon väkeä ja myös 2 turistityttöjen polkupyörää.  Maisemat olivat nyt tasaisempia kuin mitä ne ovat välillä Argostoli-Skala.
Kivaa nyt olla jo klo 14 Samissa kun bussikin lähti vasta klo 13.15.
Ihmeellistä, miten  joku kerjäläismunkki pärjää kun hänellä ei ole edes  kenkiä? Samoksen Vathyssa näin yhden v. 1986.
Näitä mietin kun lakkuani työnnellen vihdoin olin perillä. Google maps auttoi kun eivät paikalliset osanneet. Tässä kohtaa olisi ollut taksi järkevä ratkaisu. Paikan nimi on Staggia studios.





Ihan  kivalta tuntuu ja koira havahdutti mukavan emännän minua vastaan.
Vähän tavaroita järjestelin paikoilleen. Google mapsista etsin jonkin ruokapaikan. Paljon oli kehuttu melko lähellä sijaitsevaa nimeltä  Melissani. Menin sinne, mutta vaikeaa oli löytää sopivaa ruokalajia. Valitsin horiatikin ja paistetun fetan. Ei maistunut! Päätinkin syödä vain sitä mautonta salaattia ja pyytää toisen ruoan, joka muuten olikin alkupala, pakettiin mukaan. Lasku oli 18,10 € yhden Fixin kanssa.
Tämän kävelyretken lisäksi en vielä Samiin muuten tutustunutkaan. Rannalla kävi sen verran tuuli, että kuljin suojaisimmilla kaduilla asutuksen keskellä. Tämän hotellin edustan kukat olivatkin kauniita siellä.

Huomenna on aamiainen tarjolla klo 10.30 asti. Kivaa, saa nukkua pitkään...
Televisiota yritin katsoa, mutta en saanut yhtään kanavaa näkyviin. Luovutin, onhan netissä paljon luettavaa. Kreikan tuttuja paikkoja koskeva  kurja uutinen oli, että Tjäreborg on peruuttanut paljon matkoja Lesvokselle 1.9.2019 asti huonon kysynnän takia! Kehottavat vaihtamaan johonkin toiseen heidän kohteistaan. Itse vaihtaisin koko  matkatoimistoa tuossa tilanteessa! Todella harmittava asia saarelaisten kannalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti