keskiviikko 1. toukokuuta 2019

1.5. vappu

Kävin aamiaisella mahdollisimman myöhään .
Liikennelakko taas vapunpäivänä. Terveisiä Eijukalle ja Hannulle, jos lukevat!
Tänään en siis ajele busseilla. Keskustassa on varmaan jotain vappupuheita ja banderolleja,toivottavasti ei sentään kahakoita.
En myöskään, ainakaan kauaa,  voi olla altaalla ruskettumassa, kun iho on ihan punainen. Tai, onhan selkäpuoli vielä polttamatta!
Olen pessyt pikkupyykkiä vihdoin. Silti aion ostaa nimettömiä  taas kiinakaupasta jostain. Niitä  on vähän syrjemmässä  kaupungilla. Oikea koko on kyllä arvailua usein. No, ei ole kyllä hintakaan kallis.
Tämä päivä on kuitenkin nyt kulunut tämän blogini parissa. Saan kai tehdä, sitä mistä tykkään!
Ehkä lähden Psirriin kävellen, en tiedä vielä.
Käväisen altaalla katsomassa, ovatko ne eiliset naiset siellä.
Ei ketään ollut altaalla.
Kävelin Psirriin ja takaisin.
En ollut tajunnut, miten lähellä alue on Dorian Inn-hotelliani. Aina olen Omonian ja Monastirakin välin kävellyt Athinas-katua pitkin. Siellä on kauppahalli, vihannestori ja kauppoja koko matkan varrella , ei tosin mitään muotiliikkeitä. Pienet kadut alueella eivät ole houkutelleet. Erityisen pelottavalta bussin ikkunasta katsoen on ollut Sofokleous-katu. Siellä epämääräistä porukkaa parveilee suurin joukoin.

Nyt sain Eijalta  oikean nimen näille, ne ovat muraaleja. Turussakin on muutama.



Kuka tuo on?

Täällä olivat kujat siistejä.

Tuonne jäin hetkeksi paikallisten joukkoon istumaan.

Siisteys päättyi.
En kyllä ikinä uskaltaisi autoilla Ateenassa! Liikennevaloissa ei kannata luottaa jalankulkijoiden vihreään valoon! Monta kertaa on auto vielä syöksynyt vaikka vihreä on palanut jalankulkijoille jo kauan. Saa olla tarkkana täällä. Iihmiset loikkivat myös erittäin vaarallisen näköisesti jopa pääkatujen yli autoja väistellen. Hurja meininkii.


Tämä taverna olikin suuri, se jatkui toiselle kadulle asti, tämä on sen takaosaa. Elävä musiikki houkutteli sisään vaikka ei ollut vielä nälkä. 


Tämä seurue on suomalainen, käyvät kuulemma 9 vuoden välein Ateenassa jos oikein ymmärsin. Nyt asuivat Evripides-hotellissa, jota on Booking comissa paljon haukuttu. Tiedän myös siellä tyytyväisinä asuneita.
Tilasin favaa ja tsatsikia kun ei olllut  vielä nälkä. Halusin nähdä soittajat ja laulajan ja millaista väkeä suuren tavernan muissa osissa istuu. Siksi tein asiaa melko pian vessaan. Se olikin pieni kynnyskysymys!
 Wc oli ihan eri rakennuksessa  ja tavernasta etäällä. Tarjoilija katsoi pöytääni ja minua vuorotellen ja arvioiden. Mitä ihmettä! Luulevatko, että karkaan maksamatta?! Pyysin laskun, maksoin ja sanoin vessaan  mennessäni, että en vielä ole lopettanut ruokailuani.
 Nyt oli kuitenkin fiilis mennyt eikä edes fava enää tämän jälkeen maistunut,  joten lähdin pois. Jätin jopa lopun oluen juomatta.  Pitäkää tunkkinne!




En  halunnut nyt lähteä ostoksille Plakalle. Vain siellä olivat vapun takia kaupat auki. Arvelin tungoksen olevan valtavan. Kuljin vielä vähän Psirrissä ja palasin hotellille. Nyt en kävellyt isoa katua pitkin ja loppumatkalla olinkin jo jollakin kadulla, missä näkyi isoja tummia miesporukoita. Hotelli oli kuitenkin ihan lähellä.

7 kommenttia:

  1. Kiitos terkuista! Kyllä täällä ahkerasti seurataan seikkailujasi. Psirri oli siellä viimeksi käydessäni kyllä vähemmän värikäs paikka. Graffitit ja muraalit kyllä piristävät näkymiä, jos ovat taiteilijoiden tekemiä. Sais olla meilläkin paljon enemmän. Töherryksistä en tykkää! Minne nyt seuraavaksi siis? Yritän pysyä reissussa mukana. Reilut kaksi viikkoa ja sitten Telendokselle 🤗!

    VastaaPoista
  2. Osittain Psirri oli oikeinkin siistiä aluetta, mutta kyllä löytyi epäsciistiäkin vielä paljon.
    Seuraavaksi jo 14.5. Ateenaan muutamaksi päiväksi. Lennän yksin Kefallonialle ja asun siellä 2 paikassa. Sitten tulee Milla ja menemme Samothrakille ja Thassokselle kuun vaihteessa. Myös Kavalassa yövymme. Menen jo irsekin sekaisin näiden kanssa! Ateenassa asun 2 eri asunnossa (airbnb). Haluan kokeilla niitä nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihme, jos me muut mennään sekaisin reissujesi kanssa, jos itsekään et meinaa pysyä kärryllä 🤣! Olihan siitä aiemmin juttua, että samana päivänä lennetään samaan maahan mutta eri suuntaan 😊.

      Poista
    2. Kun e-maileja on aktiivikäytössä 2 ja lennot eri yhtiöiltä myös, on se oikea sotku. Vähän selkenee kun matka tehty. Uusia tietysti pian tilaamaan...

      Poista
  3. On ollut taas ihana lukea matkaasi ja opiskelua, hyvin sinä uskallat liikkua yksin pienillä kujilla.
    Hienoa kun uusi matka on jo ovella,minulla vasta heinäkuussa ja elokuussa Tilos ja en vielä tiedä mitä muuta.Hyvää kesän odotusta sinulle ja lisää ihania kertomuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kesää myös sinulle. En minä valoisaan aikaan pelkää kujilla kulkea.

      Poista
  4. Kiva tietää, että tykkäät seurata. Tiloksella kävin tuhkapilviaikaan päiväretkellä ja Chalkilla toisena päivänä ollessani 2 viikon valmismatkalla. Samaan aikaan toiset hotellivieraat odottivat pääsyä jollain keinolla Suomeen,

    VastaaPoista