tiistai 21. toukokuuta 2019

Tiistai 21.5.

Hyvää Helenan nimipäivää monelle kreikkalaiselle naiselle!
Σήμερα η μέρα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης

Γιορτάζουν:
Ελένη Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα
 Κωνσταντίνος Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωτσάκης, Κωστάρας, Κωστάλας, Κωνσταντίνα, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα
 Νάντια
Tänään  menin aamiaiselle vasta klo 9: jälkeen enkä edes tiedä, miten pitkään aamulla se on tarjolla. Kahvin siellä kaataa mukava rouva, joka puhuu kreikkaa niin selkeästi ja yksinkertaisin lausein, että ilokseni saamme oikean keskustelun aamuisin aikaiseksi. Hän kyselee, mitä olen edellisenä päivänä tehnyt ja esim. tarkisti eilen aamubussin lähtöajan minulle.
Sen nuoren miehen, joka otti minut tullessa vastaan , näin eilen aulan tietokoneella emmekä edes tervehtineet! Saapa nähdä, milloin hän vaatii ne ylimääräiset 10€/ yö-maksut.
Nyt näyttää Suomessa olevan lämpimämpää kuin täällä. Päivällä oli 22 astetta.
Menin lähimpään rantaan kohtaan, missä ei ole rantapetejä. Siellä oli muitakin rantapyyhkeidensä päällä. Otin mukaan paljon luettavaa, artikkeleita, jotka olen jättänyt lukematta ja irrottanut sanomalehdistä. Yksi mielenkiintoinen oli esim. Ann-Mari Rannikon artikkeli turkulaisista kirkkotekstiileistä. Mainio nainen hän on myös Turun paikallistelevision luonto-ohjelmissa.
Merivesi tuntuikin nyt kylmältä! Viimeksi Ateenan "Rivieralla" oli lämpimämpää. Rannalla kävi myös pieni tuuli, joten siellä viihdyinkin kauan. Iltapäivällä alkoivat kummalliset pienet kärpäset käydä kimppuuni ja PURRA! Ai! Kummallisia otuksia! En ole ennen sellaisiin törmännyt. Ne purivat melkein yhtä kovaa kuin suomalaiset paarmat helteisellä uimarannalla! Ne meidän paarmat sentään ehtii huomata ja läimäyttää helposti kuoliaaksi, mutta ei noita. Päätinkin sitten lähteä pois rannalta.
Pian on jo aika lähteä taas liikkeelle. Eilen näin erään tavernan listalla kania! Taidan toistaa itseäni, mutta kun kania ei kotona saa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti