perjantai 24. toukokuuta 2019

Perjantai 24.5.bussiretki Agia Efimiaan

Huomenta
Kylläpä nukuin hyvin siitä alkaen kun nousin laittamaan korvatulpat. Jääkaappi pitää niin kovaa ääntä ajoittain. Monta on syytä näköjään niitä käyttää. Liikennettä täällä ei ole häiritsemässä kuten Ateenassa, mutta jotain nuorten metakkaa myöhään illalla vielä kuului, ihme ettei koira siihen  reagoinut.
Yksi pikku pulma on myös kun ovi ei mene lukkoon. No, rahat ja kortit minulla on kyllä kulkiessa mukana enkä nyt usko kenenkään tavaroihini koskevan esim. uimarannallaoloni aikana  tämähän on Kreikka, saari ja emäntä itse asuu tässä samassa talossa. En kyllä viitsisi asiasta valittaa.
Huoneeni on pohjakerroksessa ja nyt aamulla  täällä on kyllä kylmä.
Astioiden kilinä kuuluu läheltä, taidan lähteä aamiaiselle.


Olipa monenlaista aamiaisella tarjolla. Aurinkokuivattua tomaattia, jotain hyvää valkoista juustoa, erikoisia pieniä liha-kasvisrullia,  kuivakakkuja ja suklaakiisselin näköistä makeaa. Kahvi oli kyllä laihaa ja haaleaa.
Kerroin , miten koin eilisen tavernan ja emäntä oli samaa mieltä, että liikaa on sitä kehuttu. Hän antoi toisen paikan nimen apteekin vieressä. Sitä pitää kokeilla.
Katsellessani käutävällä olevaa bussiaikataulua emäntä näytti, että se on viimevuotinen. Minulla olikin ihan uusi , jonka otin korista siellä Argostolin bussiasemalla ja hän sai siitä ottaa kopion. Hyvä!
Tänään ajattelin lähteä katsomaan, millaista on Agia Efimiassa. Bussi lähtee sinne  klo 13.50 ja takaisin klo 17.45. Jos en viihdy, kai sieltä taksillakin pois pääsee.
Nyt on niin tuulista, että uimisesta en tiedä. Siksi otan uikkarit ja pyyhkeen varoiksi reppuun mukaan.
Huone oli niin kylmä, että laitoin ilmastointilaitteen avulla lämmityksen päälle! Tämä talo on niin kasvien ja köynnösten peitossa ettei aurinko pääse suoraan lämmittämään  seiniä.
Olipa kauniita kukkia ja mielenkiintoisia retkiäkin tarjolla matkalla bussipysäkille. Joku kylähullu pappa myös piti höpötystään roskien keskellä ja laatikossaan oli kissoja. Voi pikkuisia!




Luulen myös löytäneeni sen tavernan, josta emäntäni puhui. Tämä ehkä :
Enemmän minun tyyliini voisi kyllä olla tämä, joka myös on ihan tuolla rantakadulla:



Etsin bussipysäkkiä ja sain kahvilasta, jossa join kuuman ison kahvin (3 €) tiedon, että bussi tulee sille pysäkille, johon itsekin tulin Argostolista, eli tavallaan väärälle puolelle tietä. Meitä oli muitakin, brittejä bussiin menossa. Tulihan se bussi, mutta vartin myöhässä. Hinta oli 1,80 € Agia Efimiaan. Maisemat ihan O. K. jos autoilla aikoisi. Se Melissani-järvenkin tienhaara ohitettiin ja se joku luola myös. No, ne on jo nähty.
Ihanaa turkoosia rantavettä, kristallinkirkasta sain katsella bussin etupenkistä. Voi, mikä nautinto!

Kylässä itsessään ei oikein uimarantaa ole. Tältä täällä näyttää:





Kuljin rantakadun päähän ja etsin vessaa koska vatsassa kiersi pahasti. Aina olen tarkkana käsihygienian  kanssa ja nyt pelotti, mitä tämä on! Pakko sitten oli johonkin mennä, missä on wc. No, ihan siisti oli tämä ja yhden Fixin heti ovella tilasin. Ei ollut mikään hieno ruokailutaverna vaan muutkin siellä oluen kanssa istuivat. Erityisen ihanat olivat kyllä mielestäni paikan väritykset ja pöytien tekstiilit!  Halusin myös niistä ihailuni sanoa tarjoilijalle ääneen. Katso itse! Oliiviteema hienosti, niin kreikkalaista! Meillä voisi ehkä vastaavasti teemana toimia koivu, luulen.
Koska huoneessani oli aamulla niin kylmä, jätin suihkun ja varsinkin hiustenpesun väliin. Nyt sitten harmittavasti koko ajan otsahiukset roikkuivat kasvoilla eikä mitään solkea, hiuspinniä tms. ollut tarjolla. Täällä ei ollut edes niin kylmä kuin oli Samissa. Lopulta löysin syrjäisemmästä turistikaupasta kelvollisen soljen 90 centillä. Kaupan tädille iloitsin tästä halvasta matkamuistosta ja saimme aikaiseksi kivan keskustelun aiheesta, miksi puhun kreikkaa.
Tässä kylässä en aikonut ruokailla vaikka jo 2 paikassa huomasinkin kanistifadoa hintaan 8,50 -9.00 €. Kuulin tullessamme bussipysälillä taas uudelta brittipariskunnalta uudesta tavernasta Samissa. Hyvä! Hekin olivat pettyneet siihen eiliseen. Kertoivat asuneensa 2 viikkoa Samissa ja miltei joka ilta syöneensä siinä omassa lempipaikassaan. Hyvä, että lähdin liikkeelle huoneestani!
Eihän näitä bussimatkoja montaa ole tarjolla joten hyvä näin!
Loppuajan olen bussia odotellut tahallani miltei syrjäisimmässä baarissa tässä rannassa. On kunnon varjo seinän vieressä jotta tabletin näyttö toimii. Tarjoilija jopa neuvoi pistorasian paikan. Ja, mikä tärkeintä, radiosta soi kreikkalainen musiikki! Olen viihtynyt oikein hyvin.

Bussi tuli paljon myöhässä ja oli aikaa jutella brittien kanssa. Heiltä kuulemma on useammalta kentältä lentoja Kefallonialle. Ilmankos heitä onkin täällä kaikkialla.
Samiin tullessa oli jo alkuilta ja ihan oikea nälkäkin. Menin Gorgonaan, jota se pariskunta suositteli. Kanistifado oli taas oikein hyvää, hinta 8,50 €.
Niin, ja siitä huoneeni oven lukitsemisesta. Siivooja näytti miten lukko toimii ilman avainta, pitänee vaan huolehtia ettei avain unohdu sisälle lähtiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti