perjantai 3. toukokuuta 2019

Perjantai 3.5.Suomeen Ateenasta

Kalimera ja heippa hetkeksi Ateena.
Respa soitti taksin, jolla menin vain Syntagmalle asti. Eläkeläislippu lentokenttäbussiin maksoi 3 €. Lippukioskin mies näytti pientä jonkinlaista värivalokuvallista eläkeläis? korttia ja sanoi, että seuraavalla kerralla pitää olla sellainen. En oikein ymmärtänyt, eikö oma suomalainen eläkekorttini ole riittävä.
Oli vielä pimeää eikä  mitään erikoista katselemistakaan bussin ikkunasta.
 Kentällä olivat jo auki Aegeanin laukkujenjättötiskit. Ei kuitenkaan selvästi ilmoitettu, että se jono, jossa moni meistä turhaan seisoi, oli vain lapsiperheille. Paikalle tuli taas joku Afrikasta tullut avuksi  ilmoittaen  asian kuuluvalla äänellä. Kiitos!
Olin kentällä hyvissä ajoin, mutta minulla ei ollut matkaselvitystä paperiversiona, vain puhelimessa ja en tietenkään osannut sitä oikein vilauttaa kansainvälisen puolen portilla ja koko perhanan kuva katosi koko puhelimesta ja on tallennettuna jossain puhelimen ... Ei tule mitään! Mä en jaksa noita! Haluan paperiversion!
Lähdin takaisin matkatavaratiskien luo automaateille. Monta kertaa yritin passin avulla saada sen liuskan, ei onnistu vaikka miten päin sen passin asettelisin!  Toinen vaihtoehto oli jokin pitkä numerosarja. Se löytyi sähköpostista varausvahvistuksesta ja sillä onnistuin. Ainoa lohtu tässä tyhmänä ollessa on, että edes laukun osasin jättää hihnalle ja käyttää sitä ihme lamppua, vai mikä osoitin se on, jolla valaistaan viivoja. Siellä myös aiemmin juuri  toimi puhelimeni  niin, että virkailija sai  sen näytöltä  boardin passin tiedot.
Jonot etenivät hyvää vauhtia turvatarkastuksessa. En ostanut liikkeistä mitään kun oli jo tarpeeksi tavaraa. Vain Sprite pullon ostin.
Koneeseen pääsin takaovesta . Nyt oli ikkunapaikka kun olin sen vaihtanut sellaiseksi itse. Minulle oli taas varattu B-paikka, jota  en halua vaan vaihdoin sen ikkunapaikkaan ja koneen takaosaan.
Kone nousi ainakin puoli tuntia myöhässä.
Kirjoittelin wordillä näitä 2.5. blogitekstejäni .
 Ruokana oli outo pullataikinapiiras, en pitänyt siitä .Tällaista ateriaa ei ole ennen Aegeanilla ollut.
Tein myös vähän oppikirjan tehtäviä aikani kuluksi. Nyt ei näytetty mitään kivaa katsottavaa tv-ruudulta. Matka sujui kuitenkin nopeasti eikä lumihankia näkynyt lentokentän lähellä.
Taas piti kulkea toiseen terminaaliin (2) , jonka luota bussi Turkuun lähtee.
Turun bussi lähti klo 14.35. Kyllä nyt jo väsytti.
Turussa oli kylmä ja kova tuuli. En halunnut jäädä bussia kotiin odottelemaan vaan matkustin taksilla kotiin. Oli vähän eri hinta kuin Ateenassa! Onneksi pääsen pian sinne takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti