keskiviikko 15. toukokuuta 2019

15.5. keskiviikko Ateenassa hyvä koti metroaseman kohdalla

Kalimera kaikille
Taisin valita väärin nukkumapaikkani kun liikenteen äänet(kin) valvottivat.  Toinen makuuhuone "katsoo" naapuritaloon päin ja on ehkä hiljaisempi. Levoton ja jännittynyt mieleni oli myös. Ehkä melu ei kuulu yhtä selvästi sivuparvekkeelle. Korvatulpat ovat onneksi myös mukana.
Heräsin jo ennen klo 06. Nyt on ongelmia tabletin ja puhelimen latureiden kanssa, uhkaavat akut tyhjentyä. Yritän seurata etteivät vallan sammu. Tätä kirjoitan puhelimesta. Otin kuvia parvekkeistani.


 Hyvä gyros-paikka tuossa sivuparvekkeen alla.

Kahvia löysin kaapista, mutta maitoa lähden ostamaan ja jotain aamupalaa. Ihanaa kun ei tarvitse kiirehtiä hotelliaamiaiselĺe! Eikä kyllä mihinkään muuallekaan...
Jos tykkäisin leffoista, olisi täällä valikoimaa. Ei vaan kiinnosta, tykkään enemmän oikeista elävistä ihmisistä.


Olin menossa sitä  kahvimaitoa ostamaan ja löysin itseni taas uudelta päätepysäkiltä. Agios Nikolaos on tämänkin nimi.
Sijaitsee samassa suunnassa kuin viimeksi ne A 11 ja B 11 bussien linjat. Tämä bussi on B 12. Ilmeisesti tuo on Ag. Nikolauksen kirkko (?)
Olipa kauniita alueita täälläkin! Lusmuloita paljon puissa ja appelsiineja. Miksi niitä  ei syödä? Ihania runkoruusuja, miehen korkuisia,  pihoilla. Kauniita puistoja ja  taas yksi ostoskeskusalue , joka muistutti sitä Maroussin aluetta. Ei yhtään graffitisotkuja ja siistit kadut.


Kahvia voisin juoda jossain välissä kylläkin, nälkä ei ole  vielä.
Sattuipa kivasti, että sama bussi ajoi seuraavaksi linjaa Γ 12, jolla pääsin Exarchian lähelle, Polytechnikos oli pääteasema. Katukahvilassa iso hyvä maitokahvi ja makkarapiirakka. Takaisinkin löysin mutkien takaa oikean reitin B 12, jolla ajoin sitten kotini eteen. Olikin pitkä   katu tuo Liosion ja melkoista rähjäseutua paikoitellen!
Nyt lataan akkuja ja nautin musiikista. Se pikkuinen vehje, jonka viime reissulla ostin halvalla (tietty!)  on ihan mainio kuunteluun.
Sadetta ei tullutkaan ja iltapäivällä aurinko jo porotti kuumasti.
Seuraavaksi pitäisi taikoa lämminta vettä suihkua ja hiustenpesua varten.  Aamulla se ei onnistunut, mutta ammeen tulpan sentään sain irti. Yksi asia näköjään kerrallaan...
Voi, että radiosta tulee hyvää musiikkia! Hyvä sirtos nyt, mutta missä muut tanssijat?
Sain tablettiini myös tietoja Ateenan monista lähipäivien konserteista yms. Yksin on vaan niin tylsää mennä, että jätän ne väliin.
No justiinsa! Eikö hana voi olla vaan hana? En tuonut pesuvatia/ämpäriä mukanani, mutta siltä jo näytti , että olisi pitänyt kun lämmintä vettä tuli vain lavuaariin ja hiukset vaativat pesua! Suihkuun en saanut kuin kylmää vettä. Mikä ihmeen rupikinkuutio tämä hanan malli on?!
Olipa melkoista pyöritystä jotta sain tuon toimimaan! Ehdin jo miettiä kampaamoon tai Hamamiin menoa. Kai sellaisia on täällä jossain, siis turkkilaisia kylpylöitä? En ole ikinä käynyt.
Nautin täällä olosta ja rakas vanha lippuni pääsi siitä taas merkiksi. Dorian Inn- hotellissa ei päässyt. Toki melu on kovaa suurkaupungissa ja "ihmisiä on kuin muurahaisia".
On kivaa katsella "parvekepuutarhoja" täälläkin ja ihmisten kulkemisia noilla katoilla.
Pian alkoi jo hämärtää ja viihdyin edelleen parvekkeella. Latailin puhelinta ja tablettia ja se vei paljon aikaa. Jostain läheltä, ilmeisesti parvekkeelta lehahti  hyvä ruoan tuoksu ja huomasin olevani nälkäinen. En nyt halunnut lähteä mihinkään kauemmas vaikka moni entisen kreikanopettajani Kirsin suosittelema ravintola oli edelleen kokeilematta ja metro-taksiyhdistelmällä olisin päässyt perille helposti! Jätin ne esim. Kefallonian reissun jälkeiseen aikaan, jolloin asun niitä lähempänä tai huominenkin on vielä mahdollinen.
Nyt teki mieleni gyrospitaa ilman perunoita.
Tämä "illallinen" maksoi 3,70 €. Viihdyin sen parissa pitkään ihmisten kulkemisia seuraillen. Nukkumaan menin jo ennen klo 22.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti