lauantai 18. toukokuuta 2019

Lauantai taksilla omaan Skala-kylään

Kefallonialta huomenta!
Kai tuota kraanavettä voi edes sen verran juoda, että aamulääkkeet täti-ihminen saa nieltyä? Eipä näy ketään kertomassa..



Olikohan tässäkään ratkaisussa mitään järkeä? Hih! Ehkä klo 13.30 lähtevällä Poroksen bussilla pääsisin Skalaan? Ehkä...
Harvoin bussi kulkee ja nyt on vielä lauantai.
Emäntä kuului liikkuvan käytävällä, ensimmäinen elonmerkki täällä siis. Hän sanoi täältä menevän bussin pääkaupunkiin ja hän selvittää, miten bussilla pääsen Skalaan. 
Aamulla oli 16 astetta lämmintä. Puin silti pitkälahkeiset housut ja pitkähihaisen paidan, kevyt pusero repussa. Ei ollut kivaa yöllä palella!
Halusin päästä pian perille ja odotin paikallisbussia,joka veisi Argostoliin.  Ei kuitenkaan olekaan  lauantaisin Argostolista bussia Skalaan. Siksi nappasin taksin lennosta ja kuulin heti sen maksavan 50 €. No, eipä ollut vaihtoehtoa. Hyödynsin kyllä koko matkan kreikan kielen opiskeluun "ilmaiseksi". Kuski oli ihan kiva ja juttelin hänelle ummet ja lammet. Varoin kuitenkaan kertomasta, että olen lähes 50 Kreikan saarella käynyt koska ei kreikkalainen taksikuski voi matkustella ,kuten me, suomalaiset eläkeläiset!
Taksimatka oli oikein kiva. Perillä sitten kauhistuin! Respan poika vei minut kellarikerroksen huoneeseen. Apua! Kauhea pimeä koppi, jonka ikkuna oli katonrajassa! Yäk! Onneksi olen jo oppinut, että ei pidä tyytyä mihin vaan. Joudun kuulemma maksamaan lisää 10 €/yö, mutta olkoon, tuohon koppiin EN tyydy! Sain huoneen merinäköalalla ja se on tällainen. 




Ihmettelen, miksi respan poika sanoi minun valinneen huoneen pohjakerroksesta! Pitäisikö valittaa Hotels Comiin,jota nyt käytin pitkästä aikaa taas? 
Kävin vielä katsomassa tuttua aamiaispaikkaa, mutta se ei ole vielä täysin toiminnassa. 
Katselin myös retkitarjontaa saarella. Tuttu hyvä toimisto on kyseessä Mi Abelia (vaatimaton hotellini 10 vuotta sitten, jossa nyt on enää alakerran taverna) vastapäätä. Ehkä lähden taas saarikierrokselle kun ei ole ketään kaveria juttuseurana. 

Tänään ei ole hellettä ja oli kyllä outoa katsella taksin ikkunasta,miten vaaleat kalpeat turistit kulkivat uima-asuissa ja hellevaatteissa  teillä. Sanoin sanan Kseenii ( näin siis suomen kirjaimilla) ja taksikuski oli iloinen, kun totesin ihmisten olevan ulkomaalaisia! Onpa mukavaa osata edes vähän kreikkaa!
Vielä en paljon Skalaa nähnyt. Koska nyt ei ollut kiire uimarantaan, päätin järjestää vihdoin kunnolla matkalaukkuni erinäiset pussukat ja laittaa kaikki vaatteeni henkareihin oikenemaan. Olipa kerrankin vaatepuita tarpeeksi, ei tarvinnut ottaa käyttöön niitä , jotka toin Turun Ravattulan Citymarketista ilmaiseksi. 
Nyt siis olen parvekkeelleni rakkaan Kreikan lippuni nostanut ja asettunut asumaan Skalaan. Ihanaa!



Lähdin kulkemaan ja jotain syömäänkin. Matkalla päätin lähteä huomenna retkelle, se on tuo 3. kuva. Toki lähempääkin pääsisin tämän Skalan asumisen jälkeen, mutta eipä taida sunnuntaina tuon parempaa ohjelmaa nyt olla. Aikaisin aion muutenkin mennä nukkumaan tänään joten tuo on hyvä. Lähtö on jo klo 6.55. Skalasta.
Kirkon kohdalle päädyin tavernaan. Liitutaulusta löysin  greek plate-annoksen ja pyysin sen ilman viininlehtikääryleitä. Olihan se hyvää, mutta hinta oli mielestäni liian kallis, eli 14 €!  Jos hinta olisi näkynyt siinä liitutaulussa, en olisi sitä valinnut!  Ehkä ateenalaiset halvat hinnat saavat minut irti realiteeteista?! Hyvä tietää, että tuollaiseen liitutaulukusetukseen en enää lankea!
Oli myös ihan pakko lähettää pari kännykkäkuvaa Eijalle Espooseen. Hänen kanssaan seikkailimme 1. viikon täällä 10 vuotta sitten ja ystävystyimme. Huippukivoja muistoja on riittänyt niistä päivistä meille vuosikausiksi!
P.S. ehkä kuvasta ei näy, mutta retkellä pääsen käymään Ithakan saarella. Jos se on huippukiva, voin mennä uudelleen seuraavasta kotikylästäni Samista. 
Pyysin vielä illalla hotels comilta kaavaketta, jolla vastataan , miten sisäänkirjautuminen sujui hotelliin. Tarvitsin uuden koska 1. yön olin toisessa paikassa ja kaavake meni sen tiedon kirjoittamiseen. Kirjoitin suomeksi, miten pieleen se meni. Melkoinen harmitus oli sitten vastaus, jonka tämä hotelli antoi . Huomasin sen yöllä. Siitä sunnuntain kohdalla lisää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti